Boss Gua

Pages

Hot Drama

28 April 2011

Yahoo..Blog Aku Dah Siap Di Edit.

Assalamualaikum.

Anneyong haseyo.

Akhir nye aku tahu gak cara nak crop free scale.Jumpa gak..Lama aku dok korek-korek fuction software GIMP...

Fuh..!!.Penat gila aku edit perpustakaan aku ini.Akhir nya siap juga.Kepada ahli-ahli pusat sumber yang selalu datang sini mesti tahu kan apa yang berubah.keh keh keh..

Bagi aku look nice And smart..berbanding lama..*perasan
Kepada yang baru datang tu aku nak tunjuk kan apa yang aku ubah..^^

Aku Tukar header lagi.Dah berapa kali aku tukar header.Masuk ini dah 4 kali aku tukar.korang nk tengok?tengok  dekat bawah ini.

Yang ini header lame.Agak berserabut sikit.

Click pada gambar untuk pembesaran sikecil


Yang ini pula header baru aku.Header yang aku guna sekarang..

Aku buat yang baru sebab yang lame tu macam serabut sikit gambar dia.
then aku nak buat simple dan tak serabut..macam yang baru ini.Jangan jeles ye.
Aku memang minat awek korea tu..keh keh keh...



Lepas dah settle header.Aku tukar background pulak.Dulu backgroud aku cikai..Macam budak-budak..keh keh keh...Aku guna yang simple-simple je.Tapi still lagi warna coklat.


And last sekali Saiz..Dulu saiz 800 x 250.Agak sempit.Nak letak gambar kat sidebar pun asyik terkeluar sikit.Pastu aku tukar jadi 1000 x 400..Kasi besar sikit..Biar gambar tu tak terlebih lagi.

Overall aku puas hati..Ini hasil titik peluh aku sendiri..Memang berpeluh la kan.*nampak sangat menipu berpeluh.Aku baru lagi dalam pembuatan header ini.Tak ada la pro sangat..^^

Kalau Pro or otai-otai ada baca entry ini,sila beri tunjuk ajar ok..

26 comments:

yad'z said...

ahahahhaa.... perghh.. aku suke giler header ko.. ni buat aku nak tukar header letak gambor eunyuk n minho nieh.. wkakakaka... sorang jek bini? bukan bini ko dua orang ke? wkakakakak

AISHA INANI said...

noce kim!

ko memang suka coklat la kan?
identiti...
heee~

kim heeruul said...

yad'z : keh keh keh..letak la..aku pon nk tgk gak..:P
sunny xnak tyg muka la..


Aisha : thankz..Keh keh keh..kantoi lak..

Salim Harmanain said...

datang singgah n follow..cantik header.. :)

[ KYOE_❤_le!to ] .. said...

wOah,smArt Lah header kamOo ..!! jLesh .. T__T hak3..

napeace™ said...

Taeyon !! But where's Sunny? D:

zezolla_atin said...

peewwiiitt...gilak lah..blog dye dah matang dah..haha

Pijahh' de-Arr said...

minat korea oo~~

kim heeruul said...

salim : hehe..thankz...^^

kyoe : na moh la jeles2..keh keh keh

napeace : sunny ckp kat aku dia xnk tayang muka..keh keh keh

kim heeruul said...

zezolla : keh keh keh..pewitt...matang ke?hheheh


pijah : a'ah..hang x minat ka?

jaja said...

header comel jek.. nampak cam korang tengah main2 mata gitu.. :D

kim heeruul said...

jaja : hehe..thankz..kalau la betul2..best wo..^^

ADAMOYU said...

cantik header :D minat korea yah. haha :D

kim heeruul said...

adamoyu : thankz bro..minat..^^

sengat said...

wah!! smart!!!

FizA said...

peewwiit...cantik header... ^^

kim heeruul said...

sengat : keh keh keh...thankz..^^

fiza : heheh..biasa..jgn jeles yaw..=P

FizA said...

tak jeles ok..hehee.. :P

kim heeruul said...

fiza : keh keh keh..guro je meyh..^^

nelly said...

wah !! lawa oo !

Amoi said...

Gimp tak banyak pilihan brush photoshop.

hurm~

kim heeruul said...

nelly : keh keh keh..thankz ..^^

amoi : kim xde photoshop lorh..tu yg gune GIMP je

mirahashime said...

hehe..nice one..simple but nice :D

kim heeruul said...

mira : hehe..thankz..^^

k e y r i said...

hey3! esok2 kalo nak tukar header lagi, calling2 la ye :) aku buat yg lagi baek punye! haha :D

kim heeruul said...

keyri : kene bayar x?..haha