Boss Gua

Pages

Hot Drama

13 April 2011

HandPhone Mahal Tapi........

Dunia sekarang sudah maju dengan teknologi moden..
Teknologi sekarang begitu penting pada runtin harian kita.
sebagai contoh nye kereta,television,laptop,telefon bimbit/handset, & sebagai nye..

Pada pandangan aku la,teknologi yang semakin berkembang ialah telefon bimbit atau name glamour nye Handset..Banyak gila kan jenis handset skrg..ad yang ad camera la,MP3,mcm2 la function..


Tapi pencipta asal telefon bkn telefon bimbit ok,ialah Alexander Graham Bell...aku rase kalo xde alexander nie,sampai skrg dunia xd telefon kowt..hehe..still men hantar burung or surat menyurat je..
 
telefon yang alexander nie buat agak unik ce tengok nie




sumber gambar dari En.google.com


aku pon xtaw mcm mane cara nak bg dia berfungsi..


so,zaman sekarang nie ad lagi ke orang guna telefon tu?



x mungkin la masih ad yang mengguna ia lagi..

lagi pon dh xde jual kan..hehe




mengikut keadaan sekeliling aku la kan,Ad setengah remaja gune Iphone or Blueberry/BB..perhh..masyuk tu..
setahu aku orang kaya je guna fon tu..Tp sekarang orang-orang yang hidup sederhana pon dah pakai fon tu..perhh..gile masyuk,Gune duit PT kerw ?..hehe..



Aku taw handset skrg nie bnyk function..leh buka FB & twitter...ad yang ad Wifi kan..


Tapi kalo pakai Iphone or BB pon still xde kredit memanjang & setakat nak menunjuk better xpayah guna iphone or BB la..

kesian membe2 asyik dapat messaage "Please call me back" dari kawan2 yg gune iphone or BB nie..

orang yang guna fon 3310 pon ad kredit memanjang..



orang sekarang pemikiran nye dah maju dan semakin matang..Keperluan hidup sekarang kene setanding la dgn kemajuan sekarang...

tp kalo xduit x jalan gak..


maaf kalo entry nie agak kasar..^^

21 comments:

hawiz said...

hehe..cehwahh...hik2..aku suka yg klasik tu..nice ..

MuniRAH Kadir said...

betul!setakat hp je canggih tp,kredit x de,baik x yah....:)

zezolla_atin said...

shou?
kim?
mane2 je lah!
hehe..
handfon i yang mahal rosak sudaa..
yang murah jugak tahan lasak
better beli yang murah
dah la murah,tahan lama lagik !
yang mahal tu asyik kne sumpah je..
grrr!!

Mra Mastura said...

hp aku 1110 aje..ade kedit..ade kedit..tp xluak pun. keh3..

org yg ade bb n i4 dorg gune bbm xpun fb xpn tweet aje nak roger2 org len.. -___-" xtgok dah kedit2 baki semua bagai.. cam lawak pn ade gak..

kim heeruul said...

hawiz : apa lagi..pegi la beli..hahaa

munirah : taw xpe..kdg2 panas2 gak..

zezolla : haha..betul2..handset murah lagi keras dari handset yg mahal yg beh touch2 tu..

mra : tp bila dah masuk fb / twitter,dh xtgk kedit dh..

KinosKoko said...

enset murah tahan lama kot..baling rambutan pun bole woo..

ENCIK TIKUS said...

hai der ? kemain susah nak contact kau, ape cer nie ?

nik farina aishah.... :) said...

hahha, agak la tau tak pe.. beli beribu taoi sekadar nk show off baik tak payah kan kim kan.. :D

kim heeruul said...

kinos : bkn stakat baling rambutan jerw boleh.. baling kat anjing yg tgh kejar pon bleh..hee

tikus : aku bz sikit..hehe

nik : betul2x...^^

June Flizzow said...

ni nape kasar ni ? sejak bile cakap kasar kasar ? haha ( tergarang pulak
:) )

Sharifah Liyana said...

kim, same lah even tajuk pun. =='

AISHA INANI said...

yes tepat sekali....

menyampah gak aku henset nak megah, tp hampess! hahahah

aku yang pakai henset epic nih pon ada jugak sisa2 duit nak kol org depaa? geram!

Ezay Hadry said...

hp 3310 tahan kot...jatuh banyak2 kali pun tak rosak..hp skang harap mahal je..jatuh sikit dah rosak...manje tul.hihi

kim heeruul said...

june : haha..baru minggu nie..^^

sharifah : yup..taw xpe..=.='


Aisha : kalo nak jerw campak fon dia kan..hehe


ezay : tu bkn mnje dh..tp mengedik name nye..haha...

miss atie said...

nk hp 3310 tuhhhhh!!!huhu

kim heeruul said...

atie : bleh jerw..tp lg mahal dari iphone la..sbb barang antik kan selalu nye mahal..hehe..=P

Woofer Storm said...

blueberry murah je bro,coz tu kan csl..kalau blakcberry barulah mahal,tapi tak mahal mana pun,skg ni ada gak yang jual dari 800,dari kita je bro....iphone mahal,functio tk bnyak gak..lagi suka android,function jgn ckp la..memang banyak la,free pula tu..kalau iphone kena bayar...blckberry cuma ada B.mesengger yang dorng agung2kan ,tapi function lain kureng...apa yang sy nak smpikan kat sini,tak semestinya yang mahal tu bgus,tak semestinya yang murah tu tak bgus..

*sy minat gak gajet,time stdy dlu ptptn bntai beli hp..hahaaa cooll bro kim.layan..sekdar pendapat dari sy yang kosong

siti fatimah said...

hp mahal nak dengar radio , nak ambik gambar LOL

kim heeruul said...

woofer : pnjg hang berhujah..hehe

fatimah : dgr radio?xleh terima..
snap pic tu bleh la..

arep_lockermonth said...

haha! tahu tape!tak gune ade bb or iphone..bile mesej je!!erkkk,,please call me back!!hah

kim heeruul said...

arep : haha..bbg kalo dpt "please call me back"