Boss Gua

Pages

Hot Drama

17 March 2011

Inilah Kisah SedihKu

Assalamualaikum
Anneyong Haseyo.

Hari aku nak join contest la..
dah lame x join contest..

korang nk taw contest ape?

ni la contest nye


korang leh click bawah nie



aku ad cerita cinta ..tapi sedih kowt..
keh keh keh..
nanti korang try ar bace cerita yang aku telah karang..


setiap contest mesti ada syarat2 en..
nie syarat2 contest tu


Syarat dan peraturan/butir2 penyertaan:

1.Korang wat satu entry yang bertajuk "Inilah kisah sedihku". Dan letakkan banner ni kat entry tu dan linkkan 2.ke sini.

3.Korang tulis tajuk cerita korang sebelum memulakan cerita korang.

4.Tinggalkan link korang kat komen bawah.
5.Panjang cerita korang boleh melebihi 100 perkataan. "Nak panjang macam novel pun boleh"
6.Cerita tu boleh rekaan ataupun betul. "Asalkan sedih sampai Adib n pembaca meleleh air mata"
7.Bukan follower pun boleh join.. "follower digalakkan supaya senang connect".
8.tag dua oang kawan korang...

9.tarikh tutup penyertaan 15/04/2011...


Aku tag : 





cerita yang aku pertandingkan ialah : 


Hanya Kerana Muzik



Orang cakap kalau kita suka pada seseorang yang kita tidak kenal,secara automatik perangai kita akan berubah.Seperti angau dan senyum seorang diri.Betul ke kalau kita betul-betul suka kat orang tu,kita akan menjadi sangat pemalu bila berhadapan dengan dia.Susah kita nak luah kan perasaan suka , sayang , cinta kita terhadap dia kalau kita mempunyai perasaan malu.Macam mana kita nak luah kan cinta yang telah lahir dari hati yang tulus dan ikhlas ini?


***********************

Aku kim.Name betul Amierul Shazwan B. Sarian.Kim tu name korea.Aku ini fanatik terhadap entertaiment artis korea.Aku Seorang Penulis lirik lagu.Cita-cita aku sudah tercapai.Aku minat terhadap ayat-ayat yang menyentuh perasaan apabila dibaca dan bunyi-bunyi yang merdu.Aku mula meminati dalam bidang ini sejak aku di bangku sekolah menengah lagi.Pada waktu itu aku hanya memikir kan pelajaran dan kelab koir yang aku sertai.Banyak Pertandingan wakil sekolah koir yang aku sertai.Tapi nasib tidak menyebelahi.Mungkin kerana suara aku yang ke laut itu telah membuat group koir sekolah aku kalah.hahaha.Niat d'hati nak jadi penyanyi.Tapi tak payah la,tak ada bakat.Itu yang sekarang ini aku jadi penulis lirik saja.


Aku mula menjadi penulis lirik apabila aku habis belajar di sebuah kolej.Pada waktu aku belajar di kolej banyak pekara aku telah belajar.Bukan setakat muzik saja aku belajar.Malah aku telah belajar dan mengenal  apa itu cinta yang selama ini aku tidak ambil tahu.Aku masih ingat lagi pada waktu itu .............


***********************


"weyh fara!!.Ko nak pegi mane tunggu la aku.." jerit  nana sambil termengah-mengah.Name penuh  Nur Farhanah Nadiah bt Ab Malik.Ijazah muzik Nyanyian"aku nak pergi cafe cendol mak cik minah,cepat la.Nanti habis pula".kata fara dgn perasaan yang tidak sabar.Nama penuh Nurul Farah adibah bt Samad.Ijazah Seni Tari"yela-yela".kata nana dgn keadaan yang begitu letih.Sampai saja di cafe mak cik minah,"weyh order mane!!!!!.xde orang keje kat sini ke".Fara begitu marah kerana tak ada orang ambil kat order."abang,kitorang nak order" kata nana."eh,macam pernah nampak la dia ni.jap try ingat balik,kat mane yerk.hmm.Tak pe la.May be salah orang kot".Nana berkata dalam hati."cendol pulut ad tak?".kata fara."cendol dah abis la,tinggal ABC je".kata pelayan lelaki itu."boley la ABC 1.Nana ko nak order ape?".kata fara."Saya nak u.Ehhhhhhhhh..!!!.tak-tak.Tersasul.sorry sorry.Bagi air suam 1..heeee".Kata nana dengan muka yang merah.Nana sering kali minum air suam kerana ingin menjaga suara nya yang merdu itu.


"kim,penat betul dorang tu".kata mak cik minah."sape mak cik.?".tanye kim sambil membuat ABC."perempuan yang kamu ambil order tadi tu la."kata mak cik minah."oh dorang ke,maybe dorang baru habis kelas kot,tu yang nampak penat jerw tu."jwb kim."mak cik,kim nak hantar kan order ni kat dorang"."waaaaa,mcam sedap jerw ABC ni,abang buat yerk?".tanye fara."abang?hahahah..kita sebaya la.a'ah abang yang buat".jawab kim sambil tersenggih."Dan ini  air suam awak,sambil senyum mata tidak berkelip memandang nana"."nana juga melihat dengan mata yang tidak berkelip.".tiba-tiba ad satu bunyi menganggu suasana mereke "ehem ehem,dah puas dah pandang anak dara orang?".ajuk fara."eh,maaf".kata kim."takpe-takpe".jawab nana.


"mak cik,kim balik dulu yerk,jap gi ad kelas".kata kim.Kim mengambil Ijazah muzik & bahasa."baik la kim,hati-hati dalam perjalanan".pesan mak cik minah."ok".jawab kim.Kim lalu di hadapan fara dan nana."weyh fara,aku rase aku pernah nampak dia la.".kata nana."ko biar betul,yang aku tahu dia keje sini".jawab fara"."ye betul,aku tak tipu,muka,mata,rambut & senyuman dia sejibik macam dia".kata nana."ko jangan men gila,care ko cakap ni mcm ko angau kat dia jerw.".sakat fara."ish".nana sambil tersenyum =)."dah dah.jom balik".kata nana.Dalam perjalanan pulang Nana terbayang-bayang kan lelaki tersebut.



"siapa la perempuan yang order air suam td tu.cantik la.".kim berkata dlm hati sambil tersenyum keseorangan =).
"aku mesti cari dia".kata kim dlm hati.Kim berharap boleh bertemu dengan nana lagi.Kim pergi ke kelas dengan hati yang gembira.


***********************



Pada pagi yang indah ditemani udara yang nyaman,"weyh ko ni apahal senyum sorang-sorang?.gila kerw".Kata syuk kwn sebilik kim."ad la.rahsia..hehehe".jawab kim."sejak bila ko pandai berahsia nie,selalu ko cerita jerw kat aku".tnye syukri."macam ni,semalam kat kedai makcik,aku ad ambil kan order kat 1 meja nie,ad 2 orang perempuan.yang sorang tu lawa la..=)".jawab kim."patut la,sebelum ni,ko tak penah lak mcm nie.Tu yang aku pelik tu.ko taw x name dia?".tanye syuk."name dia?jap aku nk ingt balik,hmmm,aku xtnye dia lak,tapi aku ad dgr kwn dia sebut nana".jawab kim dengan confident."sies ko dengar name dia nana?".tnye syuk kepada kim dengan emosi yang begitu terkejut."sies la aku dengar name dia nana.Knp weyh?."Sebenarnya,nana tu sama kelas dengan aku la sengal".jawab syuk."ye ke nana tu sama klas dgn ko.?".kata kim dengan muka yang gembira + terkejut."ye betul.dia amek sama course dengan aku gak.jangan mimpi la ko nak dpt dia"."


"knp ko ckp mcm tu?".soal kim."dia tu sombong la.dah ramai try nak couple dengan dia tak dapat".jawab syuk."ko tolong aku bleh,aku malu la nak jumpe dia,ko tolong bg num aku kat dia leh,please please..?".kim merayu."ye la nanti aku tolong ko.=)".kata syuk."thankz,mcm nie la kwn.=)."kim senyum tanda gembira..=)."aku nak pegi kelas nie,ko tak ad kelas kan,ko jaga rumah..aku gi dulu,salam".pesan syuk."tengah hari nanti aku keje la,wasalam".


Kelihatan ramai pelajar dah masuk kelas dan lecture masih lagi belum masuk.Syuk melihat sekeliling untuk mencari tempat duduk kosong.Syuk mengeluh haihz,"penuh pulak".Cari punya cari,Syuk ternampak i kerusi ad beg tapi tak ad orang duduk.Kebetulan sebelah itu tempat duduk nana.Syuk berkata dalam hati "ad chance nak tolong kim nie.".Lalu Syuk menuju ke tempat duduk tersebut,Syuk berkata "tempat nie ad orang x?".Nana jawab " tak..kenapa?,ko nak duduk?,jap aku angkat beg".Lalu Syuk tidak mensia-sia kan peluang ini dia terus duduk dan mengucap kan "terima kasih nana =)".Lalu lecture pon sampai.Mereka focus.


Selepas saja habis waktu kuliah tersebut,Syuk tidak lepas kan peluang untuk memberi num kim kepada nana.Lalu syuk terus memanggil nana "nana tunggu jap".Nana dan fara menoleh kebelakang dan berhenti,nana  berkata "ko nak ape?".

baby baby baby ohhh!!
nada dering baby kedengaran

Itu bunyi fon fara.seseorang sedang call dia."weyh nana aku g depan kejap,nak jawab call".ok ok.


Syuk tidak lupa pesanan kim tadi lalu dia pon menanya kan sesuatu sebelum dia memberi num kim "semalam korang ad minum cendol kat cafe makcik minah x?
Nana pon menjawab pertanyaan itu " Ad.tapi aku tak minum cendol pon..Kenapa ko tanye nie?".Syuk menanya kan lagi soalan yang agk panas " sape yang amek order korang semalam?".Nana dengan hati yang panas menjawab " yang ko banyak tanye ni apehal.!!!!!..Ad lelaki mate sepet yang ambil kan..knp".Syuk terkejot apabila nana menjawab dengan suara yang tinggi."relax ar weyh,public nie..jangan ar tinggi kan suara.Actually aku nak bagi tahu something ni,budak yang ambil order korang semalam tu,dia kawan aku.Name dia kim.Dia amek Ijazah muzik dan kebudayaan.Dia suroh aku bg num fon dia kat ko,ko nak tak".


Nana Begitu Terkejut apabila mendengar Syuk berkata sedemikian.Nana jadi gagap.Rase panas tadi dh hilang berubah menjadi sejuk kat dalam peti ais."be be be  tol kerw dia bagi num fon dia kat aku".Nana menjadi gagap.Kelihatan Pipi kanan dan kiri nye merah.Itu tanda dia suka dan begitu malu.
Syuk begitu pelik melihat perangai nana yang begitu marah tadi,tiba tiba sekelip mata berubah menjadi seorang yang pemalu.Lalu syuk menanya kan lagi " ko nak tak num fon dia?"."aku nak,ape num dia?".Tanpa melengah kan lagi syuk terus memberi num kim."nie num dia 001-***-***-".."thankz weyh"."dia pesan message dia perkenalkan diri,jgn misscall,kalau misscall dia tak layan.tu jerw,k larh aku gerak lu bubye."Syuk terus meninggalkan tempat tersebut.


Nana Begitu Happy sehingga tak dapat nak berkata apa-apa.Nana Rase nk melompat jerp then say "yay" ..
"weyh fara aku dah dapat num budak yang kerja kat cafe cendol tu yayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!.".Nana terlalu happy sehingga pelajar lain yang lalu lalang d'situ memandang pelik terhadap dia."hehehe..sorry sorry,Fara jom balik"..


***********************

lagu rihanna - love the way u lie
Just gonna stand there and watch me burn
Well that's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
Well, that's alright because I love the way you lie
I love the way you lie

Nada dering fon kim berbunyi sampai abis tapi tidak di angkat

"weyh kim!!,Ad orang call ni.cepat la mandi."

Kejap kejap

Just gonna stand there and watch me burn
Well that's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
Well, that's alright because I love the way you lie
I love the way you lie

berbunyi lagi

Tup tak doomm..!!!.Kedengaran bunyi benda terjatuh."Aduh!!.."sakit nya kaki aku"
"weyh Syuk amek fon aku cepat,mane taw nana call kerw".."kalo ye pon jangan gelabah weyh,benda nie tak ke mana pon".kata syuk.Kim sudah lame menuggu panggilan daripada nana..Barangkali itu nana yang call,itu yang kim kelam kabut sampai terjatuh.Lalu kim terus answer call itu.kelihatan num yang tidak dikenali.

"Assalamualaikum.hellooooo,ad orang tak?...kenapa diam jerp"

Lalu kim end call."apa lah dah call tak nak ckp pula".kata kim seorang diri.
"weyh nana asal ko diam jerw,tadi kata nk call sangat.bila dia dah answer,ko plak senyap.".kata fara.
"actually aku segan ar  nak bercakap dengan dia.Ko taw kan aku suke dia."kata nana."ye aku taw ko suka dia.ko tunggu la ap name dia kim yerk,ha ko tunggu kim call balik".jawab fara.Nana Teringat pesan Syuk tadi " syuk cakap kat aku tadi,kim tak kan call or message num yang dia tak kenal"."oh ye ke,dah tu ko call la dia balik".kata fara."ok2".Nana sedang call kim..


Just gonna stand there and watch me burn
Well that's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
Well, that's alright because I love the way you lie
I love the way you lie

nada dering fon kim

"sapa lagi la yang call tengah-tengah malam ni."

"assalamualaikum.hello..nie sapa"

"wasalam.hello.u ni kim yang keje kat cafe makcik minah tu kan.?"

"a'ah i kim,kamu siapa?..sedap suara u"

"hehe.ye ke..hmm..nak nama penuh or nama setengah?hehee"

"nak dedua senang sikit."

"yela-yela,Nama penuh Nur Farhanah Nadiah bt Ab Malik dan name setengah nana jerp.kejap,i taw nick name kim jerp..nama penuh tak tahu pon..ap name penuh u..?"

"sedap la nama u nana.=).nama penuh i Amierul Shazwan b Sarian,
eh nak tanye ni,mane dapat num nie?"

"sorry lambat call..bukan kim suroh syuk yang bagi num kim kat i kerw?heheh..kantoi"

"xpe2..a'ah,hehhe..thankz coz sudi terima.actually saya tringin nak knal dgn awk nana".

"no biggie la meyh..ye ke..waaa..terharu nye.Actually i pon..=)"

"eh.! betol kerw nie nana?"

"betul,saya suka tengok kim senyum kat i hari tu,ingt x?"

"ingat-ingat.time tu u order air suam kan.hehe"

"a'ah betul tu..hehe..lawa rambot kim..style korea kerw?"

"a'ah..kim nie minat korea..pelik kan lelaki minat korea"



Mula pada saat itu mereka berkawan.tetapi masing-masing tahu yang mereka saling mencintai.



***********************

1setengah tahun mereka telah mengenali antara satu sama lain &  berkawan.1 setengah tahun juga lah  mereka belajar muzik bersama-sama.Ini dah semester akhir.Kim masih lagi malu untuk meluah kan rase cinta nya terhadap nana.Kim ingat lagi kata-kata syuk "jangan mimpi la ko bleh dapat dia".Mungkin di sebab kan itu kim tak nak luah kan perasaan nya..Selain itu,kim juga tidak bercinta,ini cinta pandang pertama kim terhadap perempuan.Kim takut cinta nya di'tolok.Kim tidak mengharap kan itu.


Suatu petang ,di hadapan tasik bersama angin yang bertiupan menemani udara yang nyaman serta segar.burung-burung berterbangan secara berkumpulan  bertweet - tweet. 


kedengaran ad orang terpijak daun kering lalu nana menoleh kebelakang."kim..!!..jangan nak tekejut kan nana .nie kenapa lambat datang nie?.janji pukul berapa?.sampai pukol berapa?..ish3x..teruk benor pangai kim nie..hehe..nana guro jerp..=P"..Lalu kim meminta maaf kerana lambat."sorry late,kim cari gitar kim tak jumpe2..tu yang lambat.sorry sangat-sangat  yerk..".Nana terkejut " ha gitar?.cakap pasal gitar,nana terlupa nak bawa gitar la kim..sorry-sorry.Nana betol-betol lupa.sorry yerk..=)..Kim menjawab " xpe =)..".


wow depan loji,romantik tu..Kim memerli nana..sebab nana yang pilih tempat.Nana balas balik "eh! bukan loji la.Ni kan tasik kat depan dewan.kim ni nak makan tapak kerw?hehe..=P".."Kim guro jerw la nana.."..hehe..Saje nak buat nana terhibur..=).


Kim kata nak jumpa nana ad benda penting yang kim nak bagi.Penting sangar kerw sampai perfume kim ni 1 batu pon dah bleh bau..hehe..Lalu kim berkata "eh,wangi sangat kerw?,nie kerja syuk..dia spray lebih-lebih tadi..=P".So,kim nak jumpa nana nie kenapa..?..Benda apa yang kim nak bagi kat nana..Nana tak nampak kim bawa papa pon,gitar ad la.kim nak bagi gitar tu kat nana ke?..hehe..=P..Nana cuba menyakat kim.


Tiba-tiba suasana berubah menjadi dingin..Kim senyap.Nana pula hairan melihat keadaan kim yang tiba-tiba saja senyap.Nana menanya kan sesuatu,kenapa kim tiba-tiba senyap ini?.Lalu kim menjawab soalan yang d'pertanyakan oleh nana,Actually kim,sambil menitis kan air mata.Nana merasa risau,lalu nana berkata,kenapa nie kim?.ad apa-apa yang tak kena kerw?.Kim menjawab,Actually kim nak luah kan perasaan kim terhadap nana,kim Dah lama kim simpan perasan ini.Cuma kim tak pandai nak berkata-kata.Jadi,benda yang kim nak bagi kat nana itu ialah hati kim,kim hanya mampu meluah kan perasan kim melalui nyanyi.Lagu ini kim cipta supaya kim dapat luah kan segala nya kepada nana.

Sudi ke nana mendengar luahan cinta kim  terhadap nana melalui sebuah lagu?.Lalu nana berkata "nana akan mendengar luahan cinta kim"..kim berkata,Thankz..Nana dengar kan .only just for u.




Inilah Cinta


Terpegun ku melihat kamu
Bergetar hatiku memandang mu
Dan terus datang mencuba
Adakah khayalku menjadi nyata

Oh resah hati gelisah
Ku takut tak diterima
Rupanya kau juga sama
Seperti aku merasa cinta


Mungkin inikah yang dinamakan cinta
Hati gembira rasa bila kau kata cinta
Siang yang suram kini menjadi ceria
Hati yang gelisah akhirnya kini menjadi bahagia

Oh resah hati gelisah
Ku takut tak diterima
Rupanya kau juga sama
Seperti aku yang merasakan cinta


Sungguh susahnya aku mendekati mu
Mengambil kesempatan untuk tunjukkan cintaku
Rasa bahagia bila kau menerimaku
Indah semuanya hilang semua resahku
Kita berdua kini menjalin cinta
Inilah cinta kita
Akhirnya kini menjadi bahagia

Inilah cintaku
Inilah sayangku
Inilah cinta

 saya suka awak


***********************


Air mata Kim mengalir,itu menanda kan bahawa cinta nye terhadap nana begitu ikhlas.Kelihatan mata nana penuh dengan air keemasan.ia betul-betul menyentuh perasaan Nana.Lalu kim berkata itu la yang terpendam dalam hati i selama ini.Baru sekarang i dapat luah kan.Nana begitu terkejut sambil berkata di dlm hati."betul ke kim cakap macam tu kat aku.?".

Actually Nana pon ad bende nak bgtaw kim.Memandang kan kim pun menyanyi kan lagu untuk nana.Sekarang nana pula nyanyi kan lagu untuk kim.boleh?.Pinjam guitar kim.Lagu ni nana buat khas untuk kim sorang jerw kat dunia ni.

Kim dengar kan yerk..ikhlas dari nana





Just the way you are (female version)

Oh, his eyes, his eyes make the stars look like they're not shinin'
his hair, his hair falls perfectly without her tryin'
he's so beautiful
And I tell he everyday


Yeah, I know, I know when I compliment he, he won't believe me
And it's so, it's so sad to think that he don't see what I see
But every time he asks me do I look okay?
I say


When I see your face
There's not a thing that I would change
'Cause you're amazing
Just the way you are


And when you smile
The whole world stops and stares for awhile
'Cause boy, you're amazing
Just the way you are


He lips, he lips, I could kiss them all day if he'd let me
He laugh he laugh, he hates but I think it's so sexy
he's so beautiful
And I tell he everyday


Oh, you know, you know, you know I'd never ask you to change
If perfect's what you're searching for, then just stay the same
So don't even bother asking if you look okay
You know I'll say


When I see your face
There's not a thing that I would change
'Cause you're amazing
Just the way you are


And when you smile
The whole world stops and stares for awhile
'Cause boy, you're amazing
Just the way you are


The way you are
The way you are
boy, you're amazing
Just the way you are


When I see your face
There's not a thing that I would change
'Cause you're amazing
Just the way you are


And when you smile
The whole world stops and stares for awhile
'Cause boy, you're amazing
Just the way you are, yeah


**************


kim memuji nana.Waaa..clap the hand..=)..sedap la suara nana..petua minum air suam bnyk2 yerk.Nana Buat lagu ni khas untuk.Kim mengucap kan terima kasih sangat-sangat.Kim merasa kan diri nya di'hargai.Kim gembira teramat sangat.Nana pon terlalu happy sehingga air mata nya tidak berhenti-henti mengalir.Terima kasih kim kerana menyintai nana.Nana pon cinta kan kim.Dah lame nana tunggu saat macam nie.Terima kasih kim..Lalu kim memberi gitar tersebut kepada nana..Terima la Gitar ni sebagai tanda Relationship kita as couple.I love u Nana.Love u too kim..♥


**************

Itulah kenangan yang aku masih ingat sampai sekarang.Aku takkan lupa sampai bila-bila.Nana pula dah jadi seorang penyanyi yang berjaya dan d'hormati.Sekarang ni kami bekerja bersama-sama.Susah senang kami tetap hidup bersama..=).Masuk ni Dah 3 tahun kami couple.Maybe Akhir tahun ini kami bakal bernikah.Doa kan kami bahagia yerk...=)





**************


P/s : 
Dulu kim penah post cerita nie kat entry kim."hanya-kerana-muzik"..yang kat situ ad video just the way u are cover..cerita ini tiada kena mengena dengan yang hidup atau yang telah meninggal.
        hasil karya kim sendiri.tidak tiru mane2 koleksi.
        hope korang enjoys..:)



tak taw la sedih kerw x.?

ikut pembace la..^^

hope aku leh jadi pemenang..^^

Amin..

10 comments:

Woofer Storm said...

heheee kim,pjg gila cite tu bro..3,4 kali trik nfs tak hbis2 lagi,pttnya bro ko jdi penulis novel ni..heeeee

ni panas hati dtg nak follow..heheee
430 tu bro..lalalaa~

_MuaZ l LeEtEuK_ said...

pergghhh...
sdeyhh...
meleleh air mata bcew...
(mate ke ats tgn di dada)ayt z
haha

kim heeruul said...

muaz : yo la tu...ad lak feel ko nak bace en..(mata ke ats,tgn di dada)

woofer : aku mmg nk jd penulis ..^^

hawiz said...

tudiaaa..pnjg tol..karangan spm ka??

♥ baby said...

ada luck tuhh , guna name nana kan :)

kim heeruul said...

nana : haha..hope la..^^

Nurul Afifah said...

so ssssweeeeeeeeeeeeeeettttttttt.. igt bebetol td sbb gne nme 'kim'..:P

kim heeruul said...

afifah : haha..bkn la..x sedih kan

Gadish Lollipop said...

is it a real story ?

kim heeruul said...

lolipop : bkn cite betul lorh..^^...tapi name watak kat situ,semua name betol..^^