Boss Gua

Pages

Hot Drama

05 March 2011

Pau

Petang-petang nie kalo lepak tepi logi best kan..
hirup udara yang nyaman lagi segar..
bau jgn cakap la..keh keh keh...
paham-paham la.

Name Aku Kigura.Berumur 19..Seorang pengumpul siput-siput pelik & unik..=)
jom sambung cerita.


haha..actually,logi tu ialah perkataan sinonim aku yg bermaksud Tasik..=)...
hehehe...Kat kawasan aku berhampiran dengan loji  yang menyerupai Tasik..
tengok dari atas perhhh...indah...=)

Time kecik-kecik mean mase budak-budak,aku suke jalan-jalan dengan kawan-kawan pegi merantau cari padang bola yang kosong.

ye la , tempat kami x cukup padang bola..so kene la merantau..
paham-paham la keinginan kanak-kanak en..selagi x dapat,dia nak juga.

kitowang pegi la padang besar kat dengan skewl..perhh..ramai gila.
aku pon ckap kat kawan-kawan aku " weyh macam mane? ajak lawan team jerw la.."
Member aku kate " ok jom kita gi tanye"

Aku gi tanye " jom lawan team nak?"
budak tu cakap " ah xbleh,kitowg nk men kita2 jerw..korang BLA la.."

kitowg pon bla dari situ..cari team len..


Tiba-tiba ad salah sowg budak dari team td panggil kitowg
"weyh,tunggu jap"

team kitowg " kenapa?"

budak tu cakap  "aku nak pau korang,kalau korang xkasi aku tumbuk sorang-sorang nanti.so baik korang bagi"

kami pon hairan *blurrr....
aku ingt kan Pau yang nie ..telan air liur aku time tu..


aku pon cakap "kitorang mane ad bawa pau la,Nak pegi la beli sendiri."

budak tu cakap "ko asal mcm pukimak budak?.jangan nak men-men..Bagi aku duit ko la bodo.!"

team kitowng ckp " kitowg mane ad duit.jgn la tumbuk"
aku dah nangis-nangis da..takut la tetibe nnti kene tumbuk..dah la dowg tu besar-besar form3 kowt..lupa da..
aku dgn kawan-kawan aku baru darjah 4-6..

kitowg pon bagi la duit kat dowg..dah bagi duit pon kene tumbuk gak..
sume menangis..T.T
pastu kitowg sume balik..

Niat di hati "tengok la aku dah besar nnti..aku cari korang,aku nak tumbuk balik..

Kenangan silam Kigura yang xdapat d'lupakan..=)

~Sayonara~


P/s : jangan buli budak-budak..tak baik..

6 comments:

Gadish Lollipop said...

hahaha . kesian . ini kisah benar kan ?

kim heeruul said...

lolipop : hahaha..maybe..:P

miss atie said...

kantoi . kim dulu kene buli !! kih2

kim heeruul said...

atie : bkn kim lorh..

Ezay Hadry said...

kim kene pau duit atau pau pau??
hehehe ni kes balas dendam la ehkk

kim heeruul said...

hahah..bukan kene pau pau..tp kene pau duit...
haha..tu fairy tale jerw la