Boss Gua

Pages

Hot Drama

30 January 2011

Award Untuk Najwa Malik

Assalamualaikum..Anneyong

Hari ini aku happy..sebab aku nye page blog dah berubah.
ini semua kerana hasil usaha KAWAN BAIK AKU "Najwa Malik"
dia seorang yang baik hati , friendly..=)

Dia yang telah Meng'edit Blog aku.waaa..bila aku tgk smart sangat.:)

Actually dulu aku ad mntak dia wat kan header untuk aku.Tapi dia bz & Laptop dia rosak..
If mcm tu xpe la..

semalam dia ckp dia nak wat kan untok aku..
waaa..aku teruja..:)

Dan aku dh wat dia busy..
sowy sgt2..:)

nie la hasil yang dia wat..


Bagi aku Smart & simple..=)

Selain itu,wah men selain itu pulak..dh mcm wat karangan..
Aku tnya dia mcm mane nak wat shoutbox menyorok..aku kan budak baru dlm kerja blogger nie.baru 2 bulan kerja dgn en.blogger.com.So aku blom pro lg la..tu yg tnye dia..Then dia wat la kan..:)



happy sangat-sangat bila dia dh wat kan.


Sebagai tanda penghargaan 

terima la Award ini





Terima kasih sangat-sangat "NAJWA MALIK"

kim xlupa jasa baik wawa..:)

28 January 2011

Burung Biru a.K.a Twitter

Assalamualaikum..Anneyong haseyo..
Hope hari jumaat yg indah ini adalah hari kebahagian korang semua.

So,Apa khabar sume..=)..hehee..chat-chat belaka nmpak..=)
kepada yang tidak chat..Pergi la hospital or Klinik dapat kan rawatan secepat mungkin yeap..=)

Aku Dah dapat keje baru.Actually,aku dh lame apply kerja ni & dah d'terima.Tapi Aku tak datang..Ponteng.lame lak.tu.

Aku tak datang keje sebab aku tak paham dia punya keje tu mcm mane.Macam pelik pon ad.Tu yang ponteng tu.

Pada suatu hari,semalam la,kawan aku ad pergi kerja tu,Actually dah lame dah aku taw dia keje situ,just lupa nak tanye jerp.Tiba-tiba semalam aku tergerak hati nak bertanye macam mane nak wat keje tu.Then dia ajar bla bla bla bla.........

o0ooo...Sekarang baru aku taw dia punya kerja mcm tu.Senang rupa nye.Thankz Bro Encik Tikus.


So,Tadi aku try masuk account aku,Perrrhhhh....Nasib baik dia tak buang aku dari kerja tu.Selamat.




Trimas En.Burung Biru =)


Ad la hamba allah yang baik hati lg peramah telah follow aku..Trimas juga..:)


alhamdulillah.ad 2 org follow aku..hihi..=)



*****************


Kepada yang bekerja dengan en.burung biru tu,sila la follow aku yerk.hehe..nak tambah kenalan bekerja..:)

if nk follow ini link aku "Shazwan_sept"

aku nie budak baru.Tak pndai lagi selok-belok kerja En.burung biru nie.Taw yang biasa2 saje.
Yang Dah pro tu sila beri tunjuk ajar yeap..:)



Enjoy..!!
=)

25 January 2011

Gara - Gara Aku Terlalu bosan

Assalamualaikum.Hyep..Anneyong Haseyo

Hari ini aku sarapan roti gardinia yang sambal tu.Sakit Perut..tengok kat roti tu blom expired lg.
korang penah makan roti tu?Ad rase sakit perut x?
Or perut aku yang problem.=)


Aku tak kan makan roti ni lagi..




****************


Aku nak tanye,kat laptop korang ad webcam kan.Mesti korang selalu chat YM & skype guna webcam kan..:)..TApi aku x..sebab aku xde laptop..hahahahaha..Aku pinjam saja..:)

Aku sekarang ni tinggal kat hostel.My PC kat umah..haha..rndu glew kat dia..Bosan glew kalo dia xde..Tapi nasib baek ad org tersayang..:)

Bile dah bosan,Aku xtaw nak buat ap.Aku nampak laptop membe aku terbuka.

aku : weyh..pinjam laptop..biar aku cari wireless

Zzz : aku dh cari td,xdtp line.
aku : aku cari mesti dpt punya.


  

Aku : weyh,dpt jerw..pinjam jap aw.


aku pon guna la.Layan Fb & blog saja.Tapi menyirap,internet slow gile babi..Tunjuk jerw full..=.='
Apabila internet slow.Aku mula gelisah.Tak taw nak wat ape..Booring yang teramat sangat.
Aku godek2 tgk ad webcam.Aku try ar men..Best gile..hahaha


Mimik muka Paling sengal
 
 1

2

3

4

 
***********


Mimik Muka Sengal Besama Kawan-Kawan



 
muazleeteuk , Aku & michael


*********************

 Bersama muhdfarith Berwebcam D'Taman Jaya PJ
Berlatar belakang Bangunan TNB & Train PUTRA..=)

 









Sampai disini saja aku mengisi masa lapang aku dengan menaip keyboard
laptop owg.


Enjoy..=)


23 January 2011

i,Saya,Aku dan u,Awak,kau

Assalamualaikum.Anneyong haseyo.
mowning,aftern00n and evening.
kepada pelawat yang sedang bace entry ini pada waktu tersebut.

Ap kharbar?
korang sume sihat meyh?
Aku sekarang ni xchat.
mengalami wabak seseme dari semalam.
tak tahu la knp.
hope aku cpat sembuh & korang chat2 selalu.=)

Dah lame aku x post cerita.
Asyik post contest saje.
Hari ni aku akan wat entry baru.
Tapi aku x nak buat entry pasal korean.
aku taw korang mesti bosan kan.
So aku nak wat entry pasal len pula.
kira Entry ni Umum and Public ar.=)


******************

Korang pernah berkawan dan ber'couple x?
mesti la pernah kan.D'sini aku nak bertanye s0mething kat korang.
Ape Perbezaan antara berkawan dan ber'couple.?
korang taw x?

Ni yang aku taw la.Yang aku taw panggilan semasa berkawan & ber'couple.:)

Bila berkawan korang dan termasuk aku korang mesti panggil kawan2 xkira la lelaki or perempuan korang "ko aku" kan.








Dan bila couple korang mesti panggil "i u" dan "saya awak" kan.


sebelum couple



selepas couple




orang kata cinta itu x mengenal rupa
bercinta la dgn ikhlas


ad setengah owg guna "saya awak"
dowang kat guna lah bahasa kebangsaan



Panggilan itu bebas..tapi kalo dh laki dgn laki kat "malaysia" nie pggl "i u" geli kowt.
hahaa.tgk nie.

cuba korang bace 
sesuai x?



*************

berbeza kan panggilan bile berkawan & ber'couple

kita bebas memanggil dgn ap saje perkataan.
tapi jgn la sampai keterlaluan
if anda rase selesa dgn panggilan yang hormat anda terima la.


*************

Enjoys..
=)




22 January 2011

GA umar yg cute: picture aku cute? kau ada?

Assalamualaikum.Anneyong Haseyo..


Sejak kebelakangan ini aku berminat nak join contest about gambar.

Aku join contest nie sebab Aku telah d'tag Oleh Kawan Baik aku iaitu
Najwa Zarith 

Contest nie memerlukan 2 gambar Before edit & after Edit.

if nak tahu lebih lanjut about contest ni sila tekan "picit saya"




**********



See my Picture

BEFORE



AFTER

ok x.?


************


Lepas tu kene tag orang sebab nak sebar kan contest ini..

so aku tag diorang ni





Hope korang join..

*********************

Gud luck & wish me luck..=)


Enjoy..=)







CONTEST KAMI POSE CUMEY

Assalamualaikum..anneyong haseyo


Bila aku bosan
Aku slalu gi profile blog aku
tgk Poll,nuffnang,dengar lagu & shoutbox ruang membebel aku tu.
kat situ ad org telah hantar something.

tgk nie


************



Aku pon nak try ar contest nie..
mcam best jerw..:D





Nie Contest Kami Pose Cumey

if nk join & tahu lebih lanjut juz click "picit saya" kat bwh tu


Antara syarat-syarat nya ialah : 

1~macam biasa korang kenalah follow blog ni dulu..tp kalau tak nak follow pon takpe..taknak paksa-paksa..tapi susahlah bila update nanti..so,lebih baik followlah

2~taip 1entri mengenai contest ni..dan jangan lupa ambik banner di atas dan letakkan didalam entry tersebut..sidebar kan contest ni di blog anda..dan link kan ke blog ini!!

3~korang mesti menghantar gambar kepunyaan korang sendiri..gambar tersebut mestilah ada ANDA bersama MEMBER-MEMBER ANDA...pose anda bebas..

4~korang mestilah membuat ayat yang paling simple tentang "kenapa anda join contest ni..

CONTOH:::saya join sebab suka_suki jee...

5~tag contest kepada 4 rakan blogger korang ye..


7~tarikh tutup 25 feb 2011

amni nak tag semua member2 amni...

p/s::amni mencari seorang je pemenang..bajet duit tak cukup nak beli hadiah laen..hahaha...
*hantarlah pix yang cumey2 k..goodluck..


************************

So gambar yang aku pilih gambar nie
korang jgn gelak sudah..=P



ok X..?



aku join contest nie sebab : nak try ar menang..



lepas tag blogger len pula
aku nak tag sape yerk..hmm..
aku tag dowg nie.


Muaz leetuek
En.tikus
Si gadis bermata cokolat
Ileena

***********


wish me luck k.

Enjoy..!!

^_^

19 January 2011

Girl's Generation Baru KeluarKan Single Terbaru

Assalamualaikum..Anneyong..

Korang suma ape khabar?chat kerw?
Aku baru jerw dapat taw Girls Generation ad lagu baru.
Best gila.
&
dowang nie semakin lawa
terutamanya Tae Yeon and Sunny
korang minat siapa?
Eh,lupa lak nak bgtaw korang,aku ad amek lagu baru dowang tu kat utube hehe..
korang dengar la..best.


 Girl's Generation 2011



Girl's Generation : Visual Dream





****************


Best kan lagu baru nie

hope korang

Enjoy..!!

=)

14 January 2011

Kejadian Malam Tadi..~.~

Assalamualaikum..Anneyong Haseyo


Apa Khabar sume?
Hope Sume Sihat sentiasa.:)

Aku nak tanye something nie.Sape penah kene kacau & nampak  Makhluk halus Atau name saintifik nye HANTU..:)

Malam tadi aku kene kacau kowt.Tapi xtaw bende ape yg kacau..May be Perasaan jerw kot..
tapi tak kan just perasaan kot.

Aku yakin yang aku kene kacau..~.~
seram kowt.

Aku nye PC kat Ruang tamu.On9 pon mesti la kat depan.Sorang2 lak tu.Dengan Lampu tak pasang.
Tiba-tiba kat dapur ad bunyi orang tutup peti Ais..Tak kan ad orang gi dapur.Pada hal sume dah tido.Aku sorang jerw yang blom tdow.Time tu aku seram sejuk dah..~.~

1 lagi,Pintu utama & pintu bilik aku ad org ketuk..Perrrhhhhh...Kat dalam bilik aku tu ad adk aku yang sedang tidur..Tak kan La dia nak men ketuk-ketuk pintu.Yang kat pintu utama tu xsgt.Seram doe..

Elok Tengah seram nie,Tibe-tibe bertambah seram,korang nak taw ape.tengok gambar kat bawah ni..

Nak tengok lebih jelas click kat gambar tu.

Aku rase aku taw sape yang guna gambar tu..=.='
pukol 2 aku terus off..masuk bilik..hahahha..Tak Tahan aku bila d'ganggu..


Kalau korang ad cerita gak.kongsi-kongsi la yerk..:)


12 January 2011

betol kerw nie?

Assalamualaikum.Anneyong

update kerana sedang bosan
tadi aku baru saja masuk google.
then aku saje2 la men search aku nye title blog.
"budak bermata sepet"
 tgk bwh nie


nak tgk lebih jelas tekan pic tu


macam xcaya.
kwn aku kate kalo keluar mcm tu makne nye popular or top?
xtaw la betul kerw x kan.

k la..tu jerw nk cite..

enjoy..:)

CONTEST PIC HITAM PUTIH PALING COOL KAK TIM

Assalamualaikum..Anneyong

Kak tim wat contest.
Aku nak try.
mane taw leh menang kan..:)
Contest Pic hitam & putih paling cool
Menarik kan.

nak taw lebih lanjut 

picit wane merah nie


ini gambar hitam & putih aku


xcool kan..

kalo saya menang saya nak:
simpan dlm tabung.nk kumpul..:)

So lepas nie nak kena tag 5 orang..
hmm.nak tag sape yerk..

tag diorang la : 



tarikh tutup 1 mac 2011 nie..
sape yg nak join tu cepat2..


gud luck..:)






Aku dipilih menJadi Admin Kat Group fb..

Assalamualaikum..Anneyong

Hari ni bosan doe.Men game DOTA pon kalah,nasib baik function..ish3x..Bagi yang taw game dota tu , jgn kutok aku,aku taw aku n00b.Bg yg xtaw leh search kat google.Tak taw nasib malang ape yg dtg hari nie.hmm..

Tapi ok gak hari nie,Aku Dapat jadi Admin kat Group fb aku.hahaha..Cite nie sbab aku tgh bosan.Tu yg cite,,

mcm nie la  




Akhir nye.




Thankz to 


11 January 2011

1st time join Contest

Assalamulaikum..Anneyong..

Aku baru jerw update.Update lg.

Aku update nie saje jerw,Sebab nak try join contest.Yela aku kan budak baru dlm blog nie.
so,nak ar gak try contest-contest nie.

korang nak tau contest ape yang aku join tu.

CONTEST GAMBAR PALING COMEL


nie la orang yang buat contest ni


cumel kan..hihi


nak taw lebih lanjut pasal contest nie  bleh picit kat bwh tu


"picit saya"






************************






so,gambar tercomel saya 
ini dia..


hahaha..comel kerw weyh..bweekkk


(picit saya)


picit word bracket tu FB saya.




************************


aku tag diorang nie:


kamu d'tag


ileena


fatimah


Encik tikus




Gud Luck..:)
And
wish me luck k..:)





Heo Young Saeng SS501 ComeBack February

Assalamualaikum..Anneyong..

Ape cite wey?..haha..Aku ad Cite nie esspecially to korean lover..Aku dpt tahu Heo Young Saeng from SS501 comeback February nie.Ahli ss501 tu..haha..Best..lagu mesti gempak beb..

Nie info yang aku dapat yang mengatakan Heo young saeng comeback

Heo Young Saeng

(SS501’s Heo Young Saeng finally revealed his plans for his solo debut.
According to his agency, B2M Entertainment, Young Saeng will be releasing a special album by February at the earliest, and hopes to officially begin his solo activities by then.
Representatives spoke with Star News on January 11th and revealed, “Heo Young Saeng will be taking his first step as a solo artist.  Since he’s the lead vocalist of SS501, he’ll be working with a strong dance track that showcases his powerful vocals.”
The singer is currently focusing on his album production while aiming to show his fans a different and deeper side to his voice that fans weren’t able to hear in SS501’s songs.)


************************************

Dan aku juga dpt info yang mengata kan Park Jung Ming SS501 Juga c0meback 2011 ini.Tapi xtaw bila..hope cepat la comeback.xsabar nie..

 Park Jung Ming


************************************



Kim hyun j0ong,Kim kyu jong & Kim hyun joon,name hampir same.bila nk comeback.Fan sume rindu kan kamu.Especially Fan Triple S.

Kim hyun joong



Kim Kyu jong



Kim Hyun joon



************************************


Hope SS501 Comeback this year
i'm waiting

SS501

****************************************


Enjoy.!!
^_^

10 January 2011

To korean lover And not..kalau la jodoh perkenalan aku mcm nie..mesti Best..^_^

Assalamualaikum..Anneyong Haseyo.

hehe..tersengih saja kan.Hari nie aku happy..Tak taw Pasal ape Aku happy.ApaApa pon Pelawat suma sihat?if x sihat makan ubat k.

Semalam Aku Remind balik Wall post kat Fb aku.Aku Belek-belek Pic.Tiba-tiba jumpa Video.
Eh,bila mase aku d'tag.Xdpt Notification pon..TApi nasib baik Video korea.somebody korean Lover tag kan.^_^

Kebetulan internet tgh laju.Nasib baik Kigura aku Makan banyak semalam.Video bar pon lari laju jerw..^_^
korang nak taw Video ape.Korang tengok kat bawah ni..

aku buang jap lagu kat blog aku
sebab xnk bg pelawat suma terganggu mendegar lagu di Video ini..







Ape mcm ? ok x?
Aku saja jerw Tak tulis Tajuk Lagu tu..Nak kasi Gimik sikit.Nanti kalo korang dh taw.Mesti jadi x best.

Sweet Kan dorang..Lagi-Lagi Girl tu..dah la lawa..^_^..hehehe..:P
best la kalo dpt knal mana-mana girl mcm tu.Sweet kowt..:P


HOPE PELAWAT SEMUA ENJOY


09 January 2011

Rasa Macam nak potong rambut & tukar Style

Assalamualaikum.Anneyong

Hurmmmm..Tengah buntu Memikir kan Assignment yang belum siap..owh shit..botak la kepala!!
Nasib baik la Mid break 1 week.Leh ar siap kan bende alah tu.Dah la banyak..hurmm

Nie 1 lagi hal,m0m aku dah mula bising,sbb rambot dh panjang.Aku mula la Tension bila rambut kene komen dengan mom aku.Banyak bende dia nak komen.

Aku pon pikir,betol gak kata mom aku tu.Kebetulan aku pun nak tuka style rambut.Tapi tak taw nak cut style yang mcm mane.Hurmmm..tu yang buntu memikir kan hal rambut.Kalau tak smart,nanti tak berkeyakinan la aku.Act aku xnk potong sgt.Juz nak tuka style.Tak Style yang botak punya..Seram..~~

Aku minat Korean HairStyle.Banyak yang Smart2.Susah lak nak pilih yang mane sesuai.

Kepada pelawat-pelawat yang bace entry nie.Bley tolong vote kan style mane yang best.
Aku berharap sangat nie.

Nie rambut aku
gambar yang terbaru
aku yang baju kelabu


Nie style-style yang perlu korang vote :


1
Key from shinee


2
 EunHyuk Suju





3
Yo Seob Beast


4
Kim hyun joong ss501


5
MinHo SHINee



6
Dong Woon beast

                     7                        8                   9
                    9                        10                   11




Tu antara style-style nya.Sangat susah mao pilih.hope korang boley tolong.^_^


thankz