Boss Gua

Pages

Hot Drama

02 January 2011

Cerita Cinta Lee Dan Hikari




watak-watak

 Lee Eun Lee

Hikari

Even

FUI

**********************************************************************************

Bangun,Bangun,Bangun.!!!!!!!!!

"Ko nie Dah tak reti nk bagun kerw ha?..Dah pukul 7.30 pagi nie.Kau patut ke sekolah sekarang.Bangun.!!!" .Kata ibu kepada Lee.Lee tidak juga bangun dari tidurnye.Barangkali Lee sudah d'buai Mimpi yg indah.Lalu ibu membuat keputusan ke dapur mengambil cili hijau.Kebetulan Lee tidur dalam keadaan mulut terbuka.Ibu Sanggup tumbuk cili tu sampai lumat.Setelah ibu selesai menumbuk dgn perasaan yang geram.Ibu telah menyumbat cili itu ke dalam mulut Lee."Nah Rasakan nie,degil sangat xnk bangun yerk".kata ibu."Ibu tolong rumah kita dah terbakar.Ibu tolong Lee".Kata Lee kepada ibu sambil d'buai mimpinya itu."Oh rumah Terbakar yerk.Tunggu ibu ambil kan  air yerk".Lalu Ibu mengambil sebaldi Air untuk d'siram ke Lee."Arrrgggghhhhhhhhhhh,Ape nie ibu kacau Lee tidur".Kata Lee kepada ibu Sambil Blurr."Bangun,ko tu dah lewat nak ke sekolah,pergi mandi cepat,ibu dah siap kan pakaian,lepas mandi jangan lupa sarapan".Pesan ibu kepada Lee.Lalu Lee pun pergi mandi dgn keadaan yang agak malaz.


P/s : Jangan malas bangun Pagi macam Lee nie.



*********************

Lee Ke sekolah Sambil berlari tanpa menghirau kan suasana yang sesak.Name Sebenar Lee Eun Lee.Berumur 18.Seorang anak tunggal Dan anak yatim.Merupakan Pelajar sekolah tinggi Ss501.Lee seorang yang serabai tapi mempunyai kelebihannya tersendiri.Sampai saja d'kelas S5-02 kelas number 2,Cikgu Yuri sedang menunggu kehadirannya.Cikgu Yuri sudah paham Dengan perangai Si Lee nie.Lee merupakan Pelajar yang sering datang lewat ke sekolah.
"Kenapa Lewat?".Tanye Cikgu yuri kepada Lee."Sa sa sa ya,Saya tolong kucing accident tadi".Jawab Lee.
"Cikgu denda kamu lompat katak sambil bunyi kucing 15 kali sekarang".kata cikgu kepada Lee.Lee pun buat apa suruhan cikgu itu tadi.Satu kelas gelak kan Lee kecuali Kumpulan "E.L.F".Kawan-kawan E.L.F membuat muka hampa. =.='.E.L.F group yg d'tubuh oleh Even.Mempunyai 3 orang ahli kumpulan iaitu Even,Lee & Fui.Even merupakan ketua kumpulan E.L.F."Kamu boleh duduk ke tempat kamu sekarang".kata cikgu Yuri kepada Lee.."Baik Cikgu".Jawab Lee."hahahahahahahah".gelak kawan sekelas."sudah sume,kita sambung pelajaran kita".kata Cikgu kepada kelas.



*********************


"Asal Lambat?".Tanye Even."Aku bangun lambat,aku dapat mimpi buruk".jawab Lee."Mimpi ape?".tanye Even kepada Lee."Aku Kenal Dgn 1 perempuan cantik pastu aku couple dengan dia,Bagi aku itu mimpi buruk,Hope kau paham kenapa aku xske perempuan cantik".jawab Lee.Dahulu hati Lee pernah D'lukai oleh perempuan yang Lee sangat cintai.Perempuan itu begitu cantik & anggun."Ye,aku paham perasaan kau Lee".Jawab Even.Fui Mampu mendengar saja.

Kringg Krinnggg Kringgggg !!!!

loceng waktu rehat sudah pun berbunyi."Trimas Cikgu".Kata satu kelas kepada cikgu.E.L.F selalu nye tidak makan pada waktu rehat.Kerana ingin mengumpul duit untuk membeli Gadget mereka masing-masing.Even mahukan Camera DSLR.Lee mahukan RollerBlade sebab leh datang cepat ke sekolah.Fui Mahukan Handy Cam.Mereka mengidamkan bende tu.Kerja mereka pada waktu rehat,mereka pergi library.Fui pergi cari buku nak study.Fui memang seorang yang rajin.Even Dengan Lee ni pergi library Sebab ade air-cond nak tidur kat situ.Hampehhh...


Kringg Krinnggg Kringgggg !!!!

"weyh Even Lee,bangun la.Loceng dah bunyi.Jom masuk kelas".Kata Fui kepada Even & Lee."Jom la gerak". kata Even.Lee muka mamai ada air liur basi."Ambil tisu ni,lap air liur basi tu".kata Fui kepada Lee.."Trimas Fui".kata Lee.Sebelum mereka masuk ke kelas,mereka pergi ke tandas untuk membuang apa yang patut.Lee macam biasa jaga penampilan,jage rambut.Even & Fui ni nakal sikit.Dia amek sikat Lee dia bawa lari.Lee apa lagi kejar la.Lee lari tanpa menghirau kan sapa-sapa.Tiba-tiba Lee Terlanggar seorang perempuan."Auww.Apa nie langgar saya".Kata perempuan itu."Ko yang langgar aku,ko nie buta ke ha,len kali jalan tu pandang depan bkn pandang bawah".Kata Lee dgn perasaan yang marah."awak yang berlari laju dan langgar saya".Kata perempuan itu sambil menangis."Aku dah lambat nak masuk kelas ni".kata Lee.Lee terus menuju ke kelas tanpa menghirau kan perempuan tersebut.


Dalam perjalanan ke kelas "minta-minta cikgu belum masuk lagi".kata Lee dalam hatinya.Sebaik saja sampai d'kelas.Hati Lee berdegup kencang.Dup Dap Dup Dap."minta-minta cikgu belum masuk lg.".Buka je pintu tengok-tengok Cikgu belum masuk lagi."huih selamat".kata Lee dgn hati yang gembira.Lee menuju ke tempat duduknya sambil memandang geram ke muka Even & Fui."weyh,mane sikat aku?".tanye Lee."Nah la ambil balik,sorry la.kitaorg gurau je la.jgn la ambil hati sangat.".Kate Even."sorry aw Lee,nie sume Plan si Even".kata Fui."ok aku maag kan".kata Lee.

Lee memikir kan keadaan perempuan yang dia langgar tadi.Lee merasakan bahawa itu ialah salah Lee.Lee berhasrat ingin bertemu perempuan tersebut untuk meminta maaf.Lee Sudah jatuh cinta padanya.zeeezzzzap..bunyi pintu kelas d'buka.Cikgu telah masuk.E.F.L focus pada pembelajaran.


bom bom bom bom !!!!


Bunyi tibanya waktu balik."Trimas Cikgu.Selamat Pulang cikgu.Hati-hati cikgu".Ucapan 1 kelas."Trimas Murid-murid.siapkan kerja yang cikgu bagi tu".pesan Cikgu. E.L.F dengan pantas keluar ke kelas."weyh gi kantin jap aku nk beli air,dah haus".Ajak Fui."jom" balas Even & Lee.Fui beli air Anggur.Even & Lee tak beli.Save bajet."Fui sikit air,haus la,heheh" kata Even."yela2,aku paham sangat dengan korang nie".Kata Fui.
Lee senyap je.Kerana memikir kan kejadian tadi."Weyh Lee,asal senyap je ni,ko tak nak air ni?"tanye Fui."Tak nak la,aku nak jumpa perempuan tu".jawab Lee."Perempuan mane?,setahu aku ko dh tak kawan dengan perempuan sejak kau break tahun lepas".Tanye Even.


Macam ni,masa aku kejar korang tadi,aku ad langgar seorang perempuan.Aku marah-marah dia.Padahal memang salah aku sebab lari langkah 1000.Perempuan tu menanggis.Tapi tadi aku marah-marah & pergi macam tu je.1 lagi,aku dah jatuh cinta dekat perempuan tu.Aku nak cari dia balik.Dia la Pengubat Hati aku.Selagi aku xjumpa dia,aku xkan maafkan diri aku sbb dah laggar dia sampai dia terluka.


"o0o..begitu.aku simpati dgn kau Lee".kata Fui. "bila kau nk cari dia Lee..?".Tanye Even."aku ingt esok time rehat aku nak cari dia,korang nak ikot tak?".Tanye Lee."kitorang follow je".Jawab Fui."ok Set".Trade mark mereka."jom ar balik aku nk tdow".kata Lee."let's go" sahut Even & Fui.

Kerja yang cikgu bagi semua Lee dah siapkan.Sekarang masa Lee untuk tidur.Set jam loceng pukul 6.30a.m
kene bagun awal."Ibu,jangan sumbat cili lagi".Pesan Lee kepada ibu."Kalau kau lambat bangun ibu sumbat gak".kata ibu."ye la ibu,Lee tidur dulu,selamat malam ibu".Kata Lee kepada ibu.Lee pun tidur dengan lena & nyeyak.

*********************

Kok ko kok kokkk.Kok ko kok kokkkkkkkkkk 10x
bunyi ayam elektronik tepat pukul 6.30a.m

"Lee bangun,nak Ibu sumbatkan cili lagi ke".kata ibu."haish,malas nye nak bangun".kata Lee."pergi mandi,Ibu Dah siap kan semua nya".Pesan ibu."baiklah ibu,Lee mandi dulu ye".kata Lee.Macam biasa Lee mandi begitu lama.hampir 30min Lee mandi.total semua 1 jam Si Lee ni bersiap."hari ini Ibu buat sarapan apa?".Tanye Lee."hari ini ibu buat roti telur korea,favourite Lee kan.".jawab ibu."sedap tu.trimas ibu.sayang ibu".kata Lee dengan hati yang gembira."Lee pergi Ke sekolah dulu ye,nanti lambat pula".Kata Lee."belajar rajin-rajin ye Lee,Dengar cakap cikgu tu jgn melawan".pesan ibu kepada Lee."baik ibu bubye.jage diri ibu".Kata Lee kepada ibu.


Hari ni Lee Sampai sekolah awal.Hatinya begitu tenang & gembira untuk belajar."morning E.L.F".kata Lee."kau dah siap kan kerja yang cikgu bagi semalam.?".tanye Fui kepada Even & Lee."aku dah siap".jawab Lee."Aku belum siap lagi.hehe.pinjam korang punya leh".kata Even."kau nie memang,pe bende la ko wat samalam sampai xleh siap kerja yang cikgu bagi tu?".kata Fui kepada Even."Family aku ajak dinner kat luar,tu yang xleh buat tu,balik-balik jerw terus tertidur".jawab Even."Nah ambil buku ni,kelas dia lepas rehat,cepat siap kan".kata Fui."Thankz guys".kata Even.Pada masa itu Lee senyum Berseorangan kerana terbayang kan Wajah Perempuan yang Lee langgar semalam."Lee asal ko senyum sorang-sorang?".tanye Fui."Xdela,aku teringatkan kat perempuan semalam tu".jawab Lee."time rehat kita cari same-same ok.".kata Fui."ok".jawab Lee.


Kringg Krinnggg Kringgggg !!!!


Tiba nye waktu rehat."Trimas cikgu".Ucapan 1 kelas kepada Cikgu Yuri. E.L.F bergegas Keluar dari kelas."nak cari kat mana?".Tanye Even."Aku tengok hari tu gaya dia macam nerd,bawa buku banyak.Apa kate try cari kat library."jawab Lee."let's go".Kata E.L.F.Sampai d'library,"jumpe x?".Tanye Even & Fui."jap2,belum lagi,korang duduk dulu".jawab Lee."kitorang duduk dulu yerk,aku nk siap kan kerja sekolah jap".Kata Even."Fui kau nak tolong cari tak?".Tanye Lee."Aku nak tolong Even Siap kan Kerja sekolah".Jawab Fui."tak pe la biar aku cari sorang".Kata Lee.


Lee cari dan Terus Mencari.Maklum la library tu Besar.Susah sikit nak mencari.Lee terasa letih lalu dia menyandar di salah 1 rak buku.sambil mengeluh "haih".Tiba-tiba sebuah buku jatuh di hadapan Lee.Lee mengambil Lalu berkata "sapa punya"."saya punya,maaf" suara perempuan menyahut.Lee menjadi Kaku melihat perempuan tersebut.Kerana perempuan itu adalah perempuan yang Lee langgar semalam."eh awak ke?,awk yang langgar saya semalam kan".Tanye perempuan itu."aaa'ah sa sa sa ya la yang langgar a a a wak se se ma lam".Jawab Lee sambil tergagap."tak pe la,bagi balik buku itu".kata Perempuan itu."hmm.puas saya cari awak.sebenarnya saya nak minta maaf kat awak pasal semalam.itu salah saya sebab langgar awak.lepas tu saya marah-marah awak.saya minta maaf sangat-sangat.maaf kan saya".Kata Lee dengan ikhlas."Ape awak buat ni?,jgn la macam ni,orang pandang la.bangun2.Saya dah maaf kan awak".Kata perempuan itu."betul awak maaf kan saya?,Yessss.trimas".kata Lee dengan hati yang gembira."Saya perlu pergi ni,trimas sebab tolong ambil kan buku itu".kata perempuan itu."nanti dulu,apa nama awak?,saya nk number fon awk bleh?.Tanye Lee kepada perempuan itu."nama saya hikari,nie num fon 010-******,nice too meet u,cari la saya kat kelas S5-01,GTG bubye".jawab Hikari."thankz.bubye".kata Lee dengan hati yang sangat gembira.


Kringg Krinnggg Kringgggg !!!!


"eh loceng masuk kelas dh berbunyi,nak panggil dowang".kata Lee dalam hati.Lee dengan pantas pergi ke tempat Duduk Even & Fui."hey guys,sorry late ^_^".kata Lee."dah jumpa budak tu?."tanye Even."dah".jawab Lee."bagus,patut la muka pink je hahahaha".sakat Fui."eh Pink ke muka aku,malu nya wey".kata Lee."jom ar masuk kelas,nanti lambat pula".Ajak Fui."let's go".sahut Even & Lee.


D'kelas,Cikgu yuri sedang mengajar.Cikgu yuri Berkata "sapa leh ulang apa yang cikgu terang kan tadi?,Ha kamu Lee,ulang balik yang cikgu terang kan tadi".Lee terkejut.Lee xleh ulang balik sebab dia xfocus.Lee terbayang kan wajah hikari."maaf cikgu,saya xleh ulang".kata Lee."tak mengapa,lain kali focus bila cikgu sedang mengajar,pham..".Pesan cikgu Yuri."baik cikgu".kata Lee.Even & Fui senyap kerana takut nama mereka di Panggil.



bom bom bom bom !!!!


loceng berbuyni menanda kan waktu balik telah tiba."trimas cikgu,selamat pulang cikgu,hati-hati cikgu".ucapan 1 kelas kepada cikgu. "weyh Lee cepat-cepat nk pegi mane?".Tanya Even."aku nak pegi kedai,nak beli Rollerblade yang aku idam-idam kan itu.".jawab Lee."wah,duit kau dah cukup yerk.best nye ko,jom kitorg teman kan".kata Fui."akhir nye dapat gak aku beli Rollerblade nie".kata Lee dengan bangga."tahniah Lee".ucapan drpd Even & Fui kepada Lee.


Pada malam tersebut,Lee Menelefon Hikari.

tut tut tut tut...calling....

Lee    : ah,hello..hikari ada.?
Hikari : ye saya hikari.ini siapa?
Lee    : ni saya la Lee.ingat lagi kat saya tak?
Hikari : mesti la ingat..^_^
Lee    : hehe..best caller ringtone awak.Lagu Beast - say no
         lagu favourite saya tu
Hikari : same la.kita ad persamaan la.sweet.Lee tak study ke?
Lee    : baru je lepas study.hehe..hikari pula?
Hikari : saya pun dah..Lee,esk saya nak jumpa Lee boleh?
Lee    : Boleh..kat mana?
Hikati : kat Library masa rehat.boleh?
Lee    : ok..^_^..time to sleep..gud nite.love u..bubye..
Hikari : gud nite..love u?
Lee    : hehehe...
Hikari : bubye...
Lee    : bubye...


Lee terlalu gembira."wah,esok dia nak jumpa aku,best nye"kata Lee dalam hati.Lalu Lee pon set jam pukul 6.00a.m.Lee nak bangun awal sikit.Lalu Lee pon tidur.



*********************

"mowning E.L.F,eh awal lak kau datang Lee".kata Even."heheheh,aku naik rollerblade baru,tu yang awal Dan aku nak jumpa buah hati aku la.".jawab Lee.."bila ko nak jumpa dia?".Tanye Even."time rehat,kat library"."hehehe kata Lee sambil tersenggih.."untong la".kata Fui."bila nak bawa dia jumpa kitorang?".Tanye Fui."Time rehat korang husya la dari jauh.".jawab Lee."ok Lee.."..jawab Even & Fui.


Kringg Krinnggg Kringgggg !!!!

waktu rehat telah tiba.
"guys aku g library dulu k".kata Lee."ok ko pegi lu,nnti kitorang husya dari jauh".kata Even & Fui.
Lee sedang menuggu hikari dengan hati yang sangat bedebar-debar Sambil melihat jam."mane la hikari ni".kata Lee dalam hati.Tidak lame kemudian,Hikari sampai."hye,sorry late,tolong cikgu tadi".kata hikari."tak pe,bukan nya lame pon".kata Lee.Hikari tersenyum sipu menandakan bahawa hikari seorang yang pemalu.
"awak tinggal kat mane yerk?".tanye Lee kepada Hikari."saya tinggal dekat Old Peace,Lee tinggal kat mane?".kata hikari."Lee tinggal kat New Beauty".jawab Lee."awak ni cute la Lee,suke pandang muka awak".kata Hikari."eh xde la".kata Lee."ye betul..Lee chumil sangat.".kata Hikari."sebenarnya Lee dah tak percaya kat perempuan lagi.Sebab setahun yg lepas,Lee pernah ade kekasih Lee sayang & cinta sangat kat dia.Dia cantik,disebabkan dia cantik la ramai lelaki minat kat dia.Dia mula lupa diri.Dan dia telah tinggal kat saya.Saya rase macam d'khianati.Hati saya Terluka disebabkan oleh seorang perempuan.".Kata Lee kepada hikari dengan perasaan yang sangat sedih."Lee,Hikari minta maaf.Hikari  tak taw pon.maafkan Hikari".kata Hikari kepada Lee."tak ap.saya ok.tu kisah lame.dah lupa dah.".kata Lee.."jom masuk kelas".kata Lee kepada Hikari.Mereka balik ke kelas masing-masing.


"weyh Lee,boleh tahan gak Perempuan tu".kata Fui."name dia ape Lee..?".tanye Even."Name dia Hikari".jawab Lee."Aku tahu taste kau  yang sekarang nie Lee,kau tak nak yang cantik-cantik kan?betul tak.?".tanye Even kepada Lee."betul tu Even..Cantik tu tak penting.Yang penting Ikhlas,Jujur & Percaya antara 1 sama lain."jawab Lee."hope korang leh jadi pasangan yang kekal sampai bila..".kata Even & Fui


*********************


9 bulan Lee & Hikari menjalinkan hubungan sebagai Sahabat baik.Mereka saling memahami antara 1 sama lain.Lee terlalu menaruhkan harapan yang tinggi kepada Hikari.Lee Rasa dia sudah tidak boleh merahsiakan perasaan Cinta & Sayang dia Terhadap Hikari.Pada satu hari Lee send mesej kepada Hikari..Lee mengajak Hikari jumpa Di taman wonderland.Lee tunggu di sana.Hikari tidak pernah membantah ajakkan Lee.
Lee Bersiap dengan segak & kemas.Agak lama Lee bersiap.Lepas je siap Lee terus pergi ke taman Wonderland.Nampaknya Lee yang sampai dulu.Lee tunggu Hikari sehingga Hikari sampai.

10min kemudian,Hikari sampai."hye sorry lambat,dah lame ke sampai".tanye hikari dengan suara yang merdu."tak lame pon ,9min jer."jawab Lee."hikari sangat cantik la".puji Lee."Lee pon handsome juga".kata Hikari.Lalu Mereka berjalan-jalan,mengambil angin.Suasana yang begitu indah,rama-rama,burung-burung beterbangan.Tiba masa nya Lee Meluah kan perasaannya terhadap Hikari."Hikari,act Lee ade bende nak bg tahu kat hikari".kata Lee."Lee nak cakap apa?".tanye Hikari."Act Lee Dah lama Suke kan Hikari,sejak Lee langgar Hikari dulu,sejak daripada hari tu Lee sudah jatuh cinta dengan Hikari.Setiap saat Lee tak pernah lupakan Hikari.Lee Cinta & sayang kan Hikari sangat-sangat.Hikari Mempunyai Perasaan yang terhadap Lee tak?".pengakuan Lee kepada Hikari."Act Hikari pon dah lama Suka kan Lee.bkn sejak kita berlanggar,hikari suke kat Lee sebelom kita kenal.Masa tu Lee tak penah kenal sapa Hikari.Hikari juga cinta kan Lee."pengakuan Hikari kepada Lee."Lee cinta & sayang Kan Hikari.Lee nak sangat jadi pasangan dengan Hikari.".kata Lee kepada Hikari.Lalu Hikari Setuju untuk jadi Pasangan Lee.Saat daripada itu mereka telah couple.Hidup Lee telah pun berubah.Hikari Pula berusaha Menjaga hati Lee.Supaya tiada siapa yang akan trluka diantara mereka. E.L.F?..E.L.F masih ada. E.L.F tak akan berpecah sampai bila-bila2. 

Kehidupan mereka Sangat bahagian.Ibu Lee pula Semakin Senang.Tak payah Susah-susah Nak sumbat cili Lagi.

THE END

p/s: KARYA KIM SENDIRI TIDAK COPY MANA2 TERBITAN.

10 comments:

atiE said...

gempak la lu punya cerita..len kali..open blog gua plak ea...
bubye

kim heeruul said...

atie : ye ke..thankz coz rajin membaca my blog..^_^

Najwaa Malikk said...

Da bole buat novel la pasni . HAHA .

kim heeruul said...

hahah..hope la.
best x?

ezza alias said...

peh ! mula2 bce skit td. sumpah ! igt wujud la btol3 crite ni. bcoz i love kim hyun joong ang geum jandi. ape ek nme die. lpe plak. tp nma cm cerita jepun. but, nice one ! please do visit mine.

kim heeruul said...

hehehe..
best x?
^_^

ezza alias said...

best best. keep it up. tp tak suka handingan geum jandi dgn kim hyun joong. gantikan geum jandi dgn org lain boleh ? hwangbo ke. hahahahha. seohyun okay jgk

kim heeruul said...

ezza : bleh..tapi tuka watak perempuan tu jerw..la..^_^

RinsyaRyc said...

Aku nak kritik:

1. ada salah ejaan name hikari lam perenggan time dia teypon (<--x penting. ekekke)

2. Aku tak suka Hikari (pempuan tu amek aku punya Lee)

3. Aku harap diorang break sbb kee aku punya.....


http://bulatmata.blogspot.com/2011/09/ranking-drama-korea.html

Nabilah Kamal ♔ said...

Best, best ^^