Boss Gua

Pages

Hot Drama

21 August 2011

Tahun Ini Warna Apa?

"Abang bangun bang...bangun laaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!" Maya kejut kan Aizat..

"Kejap la ya,awal lagi"....Jawab aizat dalam keadaan yang mamai..

"Awal kebenda nya bang..Dah nak imsak dah ini...Maya terlewat bangun..dah-dah cepat bangun"...kata maya sambil memarahi aizat..

"ya allah..ye ke..jom-jom.." aizat terkejut..


Lalu Aizat & Maya bergegas bangun dan makan untuk bersahur..Aizat menjamah hidangan sahur sikit saja kerana terlalu mamai..Aizat mengata kan sesuatu "apa Maya masak ini,tak rasa apa-apa pon"...Maya dengan muka ketat menjawab "abang tu tengah mamai,memang la makan tak rasa apa-apa"..Aizat ea kan kata-kata Maya itu..


Beberapa minit kemudian Aizat & maya sudah selesai makan...

"Abang nak sambung tidur la"..kata aizat sambil tersengih-sengih..

"abang jangan nk mengada,pi solat subuh dulu..pastu pi siap-siap..hari nie kan kita nk pi shopping" raya..Pesan Maya kepada Aizat..


"ok la sayang"..Aizat mengeluh sambil membuat muka annoying =.='


Selesai saja Aizat & Maya solat..Aizat terus saja bersiap-siap...Maya macam biasa la..Nak touch up  kemain macam retiss....Pilih dress dekat 1jam..Sudah pakai tukar sebab tak sesuai la..Perempuan perempuan..Aizat dengan penuh kesabaran menunggu isteri tercinta bersiap,sehingga Aizat tertidur..


2 jam kemudian pukol 9 pagi...Baru la Maya siap..Maya ternampak Aizat tidur tersenguk-senguk..Bisik Maya di'dalam hati "kesian suami aku,tunggu aku bersiap sampai tertidur"...Lalu Maya terus mengejutkan Aizat bangun dari tidur....



"Nak shopping kat mana?"..tanya aizat

"hmmmm...kita pi mid valley je la..Malas nak pi pasar..panas"..jawab Maya..

"demand gila isteri gua ni..nasib baik gua sayang lu"...Aizat cakap dalam hati


Sampai saja di Mid Valley,kelihatan ramai jugak yang bershopping raya..Maklum la raya lagi berapa hari je nak tiba..Sale pon melambung-lambung..Tetiba Aizat ternampak bebudak  makan  ice-cream sundae cone..."shit punya budak kecik,makan ice-cream depan gua..sabar je la" Aizat cakap dalam hati.


"abang dekat KAMDAR ada sale la...jum pergi tengok"..kata maya..


Kelihatan ramai customer yang berkunjung ke Kamdar ...Baju raya juga tidak kurang hebat nya..Berwarna - warni baju raya yang terdapat di Kamdar..Harganya juga perpatutan..Memang patut la Kamdar di'katakan MEMANG BERBALOI...


"Abang,tahun ini tema warna baju raya nak warna apa?"..tanya Maya

"hmmm..abang nak tahun ini warna purple.apa macam ok tak.?"...jawab Aizat sambil tersenyum =)

"Purple? kenapa purple?"..tanya Maya

"Sebab purple warna favourite Justin Bieber meyh..Maya kan minat justin bieber kan..hihi"..jawab aizat..



"Maya ikot abang je..hehehe"...kata Maya sambil tersipu-sipu..

"hehe..yay..sayang Maya"...jawab Aizat


Maya berjaya membodek Aizat dan telah memperoleh daripada Aizat 3 pasang baju raya,4 helai Shawl pelbagai warna,Kasut Bonia 2 pasang & Sembonia handbag 1..Aizat hanya membeli baju melayu 1 pasang , Songkok & sampin...


"Isteri gua nie nak beraya sakan nampak..Habis kering wallet gua lu balon..Nasib baik lu  isteri gua yang gua sayang.." kata aizat dalam hati...


Selesai saja shopping..Aizat & Maya pulang ke rumah..Aizat terus sambung tidur...ZzZzZz.


32 comments:

yunZ said...

kutok bini dalam ati..pehh

kim heeruul said...

yunz : kah kah kah...aizat mmg mcm tu..tapi dia syg maya & terima se'adanya...^^

zimi said...

sian bini dia..x sdar diri dkutok suami..hehe

kim heeruul said...

zimi : haha..isteri dia over sangat..haha

Umie Artoqiemie said...

aizat dan maya tu sape??

nak ikut bibir jugak.. hahaha.

kim heeruul said...

umie : haha..tu watak rekaan saja..^^

A.I said...

uyai bini pon siap smp 2 jam.
kalo laki in real life mau dia baring tarik selimut, tidor teros.. HAHA

Azri Fathurrahman said...

adehh .. aku minat kaler purple , tapi serius tak minat bieber tu . =.='

Faraa Eiman's said...

wth ? kalu laki aku ckp camtu dpan2 aku , mmg kena la ! haha

raffaddzilla said...

isteri dia minat jaybee ? cayalah .

yad'z said...

name tak top ar... hahahaa... tukar ar name weyhh... =P

kim heeruul said...

Aisha : hahaa..tahu tak apa..silap2 tak jd pi shopping tu..haha

kim heeruul said...

azri : hahaa..ye ke hang tak minat JB..aha

kim heeruul said...

faraa : haha..nie dia ckp dlm hati..tak kene pape la..=P

kim heeruul said...

raffaddzilla : haha..tu la..terbaik

kim heeruul said...

yad'z : haha..malas ar tuka nama..haha..

hawiz said...

wahaahah..kesian bini ...hahaa

saya cello191 said...

shopping kat pasar tak best la...panas..

^^

maceklala said...

hahahhahaahaha mine is light bluee :D

syrupmasin said...

haha..sebab purple wanne justin bieber?? :D

Cik Siti Aziz said...

ahaha..jgn ko.tp xpe,asal korang bhagia..

Miss Dolce and Gabbana said...

kesian gila kat Aizat.Takpe suruh Aizat kahwen dgn aku confirm baju raya dia banyak dapat raya thn ini.keh keh.keh..ok kim Baju raya kau brp pasang tahun ini? :P

kim heeruul said...

hawiz : awat kesian bini? suami lorh kesian..=P

kim heeruul said...

cello : yes..mmg panas..sesak plak tu..

kim heeruul said...

macek : haha...bju raya kaler biru ke?

kim heeruul said...

syrup : haha...awat mcm terkejut..kah kah kah

kim heeruul said...

cik siti : haha..asl kn bahagia sudah

kim heeruul said...

dolce : tu la,sian aizat..dpt shopping sikit je..baju raya gua tahun ini 1 pasang je..=p

Ezay Hadry said...

lol..nak kene ade JB jugak :P

kim heeruul said...

ezay : haha..of coz..kah kah kah

Rafidah Farhana said...

Bagusnya dapat laki cenggituuu. Apepehal..

''......nasib baik gua sayang''

Awww..aw.. sudah ler aku tergedik kat sini :P

kim heeruul said...

rafidah : haha..bagus en..penyanyang plak tu..bweeek..=P