Boss Gua

Pages

Hot Drama

10 May 2011

You Jump ! I Jump !

Pada malam yang gelap kesunyian.Kelihatan langit tiada cahaya bintang.Bulan pula ditutupi oleh awan yang hitam.Itu menandakan bumi bakal di'basahi oleh air hujan.Tapi belum hujan lagi.Hembusan angin yang agak kedinginan pada malam itu,telah membuat kan diri aku ini sangat tenang.

Tiba-tiba handfon Aizat berbunyi.Aizat amat gembira..Kerana kekasih hatinya maya yang membuat panggilan.


Play lagu ini..Ambil mood...Kalau dah habis..Please Play again..



Hello maya,Ada apa call aizat malam-malam ini..Maya call sebab nak jumpa aizat malam ini,boleh?.Aizat kebingungan kerana maya ingin bertemu dengan aizat pada waktu malam..Boleh je maya,tapi kat mana kita nak jumpa?.Kita jumpa kat tempat biasa tasik dekat belakang rumah maya,boleh.?..Baiklah maya,tepat pukol 11 malam aizat sampai..


Lalu,dengan pantas aizat bersiap-siap.Setelah siap,aizat bergegas pergi ke tasik..Takut terlewat.Aizat seorang yang menepati janji.Sampai saja di tasik,kelihatan maya tidak sampai lagi..Aizat menunggu maya sambil membaling batu ke tasik.


Tiba-tiba aizat mendengar suara perempuan menangis.Aizat seperti seakan-akan kenal tangisan itu.Itu tangisan maya.Dalam hati aizat "kenapa maya menangis".Lalu aizat pergi ke tempat maya dan bertanya "kenapa awak menangis".Maya jawab dengan nada yang marah "saya menangis semua sebab awak".


Aizat kebingungan " sebab saya?,apa salah saya maya".Lalu maya berkata "awak  yang menyebabkan saya cintakan awak dan sekarang awak juga lah yang menyebabkan saya terluka"...Aizat semakin blurrr " cube cerita apa salah saya,kalau betul-betul saya yang bersalah,saya minta maaf sangat-sangat"...


Maya menangis sambil menjawab pertanyaan aizat "siapa perempuan yang bernama aina di facebook awak tu.?..Saya tengok kat wall awak penuh dengan post dia,siap panggil u abang lagi.Awak jangan main-main dengan saya,nanti saya terjun dalam tasik.".




Aizat tersenyum apabila mendengar kata-kata maya tadi "awak nak terjun dalam tasik?..terjun la.ingat saya nak ikut awak terjun".Maya terkejut apabila mendengar kata-kata aizat tadi "awak tak sayang saya ke aizat,sampai hati awak tak halang saya.Awak tak nak halang saya sebab kalau saya mati nanti,awak boleh la couple dengan si aina,macam tu..Sampai hati awak." maya tersebak..


Aizat menjawab "Sekarang ini siapa yang tak sayang siapa..?...awak yang tak sayang saya..awak yang nak terjun tinggal kan saya..Lagi 1,Aina itu adik tiri saya.Jangan la cepat salah faham dan fikir yang bukan-bukan.Saya sayang awak.i promise someday I will marry you"..


Tiba-tiba maya berhenti menangis..Lalu dia tersenyum blushing bagai.Pipi maya kemerah-merahan.dia memberitahu dekat aizat sesuatu "aizat,maafkan saya..Sebenarnya saya dah tahu yang aina itu adik tiri awak.saya dah pernah chatting dengan dia..Dan saya saja nak uji awak.sorry"(mengucap dengan nada yang manja)...


Aizat dengan manja nya cubit pipi maya sambil berkata " nakal nye buah hati saya ini..cubit pipi tu."..Maya terus berlari untuk mengelak dari kene cubit pipi.Aizat dengan romantik nya mengatakan " maya malam nie sejuk kan.jom balik..i hantar u balik .hari nak hujan la.."...Maya menjawab "jom la balik.sejuk dah ni".


*******************************
moral of the story :-
  • Dilarang berdua-duaan di tempat yang tiada orang.
  • Jangan cuba untuk membunuh diri.
  • Jangan menjanjikan sesuatu pekara yang kita tidak mungkin akan tepati.
  • jangan mudah salah faham dan bersangka buruk.

Sorry kalau entry ini terlalu panjang dan mengarut.Saja buat cerita panjang-panjang.
Esok aku Dah start kerja.Tu yang buat entry panjang-panjang.Maybe lepas ini dah kurang mengadap bende ini.Kalau ada masa aku try update something.

21 comments:

Asia Mohd Nor said...

:)

F A I Z said...

apa cerita ni kim?? moral pon xd kaitn ngan story..hehe..btw nice dude

hawiz said...

hihi...best2..suke aku bace..boley teruskn lagi nie..next!!

kim heeruul said...

asia : =)

faiz : haha..ad kaitan la..ce bace betul2..^^

hawis : insyaallah..hehe..thankz..^^

ydaa (+) said...

besh lah! haha . naseb baek cubit jek bukan piyat :P

kim heeruul said...

ydaa : haha..lupa nk letak piyat..hehe..

amirah syahida said...

sweet,aww~

kim heeruul said...

amirah : part yg mane sweet?

misz farahniza said...

haissyyy..
sweet bebenor...
nyampah..hahaha......
lagu nak best ye...

ydaa (+) said...

kim ; hahaha . naseb baek kan :P hee

kim heeruul said...

misz : haha..menyampahkan..haha..

ydaa : nasib baik la gak..hihi..

ydaa (+) said...

kim ; hahaha :P ngek lah kim nih!

amirnawawi said...

ha3..terbaik la cherita nih..pengalaman sendiri ke bro?

kim heeruul said...

ydaa : hihii

amir : eh tak ad..=P

~seyha~ said...

so sweett ;)
dah start kje ? kje elok2 , gud luck ^^

長門 有希 said...

dh mcm titanic dh...jump2 ni...^o^

Ezay Hadry said...

nak jump jugak la kalau dalam tasik.besh tu mandi..tak pun dalam pool..

ps=aku bace citer ni smbil terbayang2 pe yg ko tulis..ishk3..

Farierahasanz said...

weyh . . gua gelak jea layan entry nie. . hahaa . .
pasal pe gua gelak.?? pasal gua taa sukaa gurl yg nanges sal laki yg bukan ajnabi . .
awwww.!! hahaa . .

btw , story nie cm penaa gua dga laa. .
err , lu keje ne t bro.???
awww.!! hahahaa . .

kim heeruul said...

seyha : hehe..dh start dah..^^.ok thankz..^^

nagato : hehe..copy skrip je..hehe

ezay : keh keh ..d'persilakan terjun...=P..jgn byg kan bnde lain suda.hehe


fariera : keh keh keh..wa keje kat jusco..^^

nelly said...

huhu ..best !!

kim heeruul said...

nelly : thankz..^^