Boss Gua

Pages

Hot Drama

18 May 2011

High Taste

Assalamualaikum

Anneyong haseyo.


im coming for you , one less lonely girl

Apa aku merepek nie.Actually aku tengah hafal lagu 0ne less lonely girl by Justin bieber...Sesiapa yang haters dia , sila abai kan.Aku bukan nak cerita or review pasal lagu ini..saja nak buat intro..keh keh keh..

Kali ini bukan cerita sweet-sweet lagi.Nak cerita sweet-sweet,tunggu aku dah tak idea nak update apa..Time tu baru aku boleh update cerita sweet-sweet macam ini cuci mata , You jump! i jump! dan banyak lagi la..kalau rajin pi check kat blog archive..hehe


Ok la aku nak start Bercerita ini..Baca sampai habis yaw...(^.^)v


Setiap orang mesti nak kahwin.Dan setiap orang pasti ada pilihan masing-masing.Dah tentu-tentu mereka akan pilih yang terbaik untuk d'jadi kan pasangan hidup mereka.betul tak.? Siapa yang nak kalau pasangan dia itu jahat,melainkan pilihan keluarga..Kalau dah pilihan keluarga tu payah sikit la nak decide..


Aku ini dari sekolah rendah lagi dah pasang niat nak Kahwin dengan orang cina.Tapi kalau orang melayu,aku nak yang seakan-akan cina..Of coz lah yang baik budi dan perangai nya.Mata sepet gitu..berkulit Putih..^^..yang paling penting pakai spek..Nampak la 2 wajah yang berlainan tetapi berjaya memukau hati aku..lebih kurang Macam kat bawah ini..




yang lain jangan nak cair ok..=P

Nak cakap aku kuat memilih la tu.Tak kesah pon..=p



Kecik-kecik dulu aku tak ada kawan cina.Tempat tinggal aku ramai orang melayu je.Last year,masa aku jadi promoter part time.Baru la aku dapat kawan dengan perempuan cina.Mula - mula tu aku malu-malu nak tegor..Aku usya-usya la dulu..Senang nak usya sebab department kami sebelah sebelah je.hehe...


Aku suruh la membe aku tolong aku..hehe..aku kalau dengan orang yang aku suke,aku nie pemalu nak start lu..Dah la yang ini cina..Kalau melayu tu aku boleh lagi la.Akhir nya kami bersua muka..Name dia Ai Yong ..Masing-masing  senyap masa tu..Aku nak speaking kurang sikit..Bantai je la cakap melayu..berulang kali la aku mengulang bahasa melayu.Sebab dia tak berapa paham..D'sebabkan aku suka dia,aku sabar melayan kerenah dia..


Lama la jugak kami kenal masa tu..Tapi aku still tak bagitahu dia yang aku suka dia masa tu.Bukan tak nak bagi tahu..Masalah nya layak ke aku?..Aku rasa dia tahu yang aku suka dia.Sebab dia selalu ada masa untuk aku.


Selalu nya ,selepas balik dari kerja,kami text..sms yang dia selalu hantar kalau aku misscall dia "hye handsome..tak tidur lagi meyh"..dia punya text semua full word..dari dia la aku belajar perkataan "meyh"..haha..Aku tak couple dengan dia,sebab masa itu aku akan melanjut kan pelajaran aku dekat unisel.Aku memang betul-betul suka kan dia pada masa itu..Aku tak nak buat dia risau..jadi better aku pilih tidak couple dengan dia..Sayang nya itu semua masa lalu...tinggal kenangan saja..


Tapi kalau jodoh aku dengan orang cina,alhamdulillah..Tapi kalau aku berkahwin dengan orang cina,tanggungjawab aku besar untuk mendidik dia mengenai islam..Harap aku cukup pengetahuan dan sabar mendidik dia..


P/s:

Ini cerita sweet ke?...kalau cerita sweet sila lempang aku..keh keh keh..

36 comments:

ayie said...

cuba ko pasing-pasingkan nom tu kat aku..hehe.. nak gak usha awek cina..mcm soo young..

hantu said...

rugilaaa xdapat kim.huhu..melepass...hahahaha

EYFAalias said...

sweet gak la. kalau baca sampai habis boleh kena kencing manis. hehehee.

kalau kawen dengan cina best ah., anak comel2 mata sepet. :p

hawiz said...

yeayy..nk kawen jugakk.....tp..ermm...dgn saper yer?..haahah

..gugu.. said...

mehhh cni aku lempang..

heeeee~
dlu kan,aku pon ada psg impian nak laki yg putih,pki spek,tak mcm cina pon xpe,tp x pnh dpt smpai skrg..

hehehehe~

tieka said...

cerita teramat laa sweet..meh sini nk lempang free..hahah...

Miss Dolce and Gabbana said...

mamat jiwang.Pemalu jugak kau ni yea..haha..habis tu kau masih contact dia lagi tak kim?? :P

YUKI. N> said...

good luck...^o^

kim heeruul said...

ayie : haha..yang mcm soo young tak ada la..haha..

hantu : tu la..rugi gilew

eyfa : yes..tahu tak..nnti anak mcm korea..hehe

kim heeruul said...

hawis : haha..hang kawin la dgn gf hang..adoiyai..hehe

gugu : haha..jodoh bukan kita yang tentu kan..kita cuma merancang je..^^

tieka : haha..adoi sakit..=P

kim heeruul said...

dolce : skrg aku try msg dia..tp dia tak replay....


yuki..haha..kisah lama..

FizA said...

kawin ngn cina ank mata sepet.. comey ouuhh.. xD

Rs_rangers said...

mak oii really high test owhh

kim heeruul said...

fiza : hehe..tahu tak pe..nnti mcm korea pon ada..^^

kim heeruul said...

rangers : haha..gua biasa..^^

saNah said...

wekk biasa konon afrika x biaqsa pla haa

FizA said...

hahaha.. korea? ada la sket kot.. :D

AISHA INANI said...

sweetnya meh nak lempang!

yes differnet people they look people in differnt ways so tak payah nak pening2 pk la kan... ;)

hope u happy always yaa!

~seyha~ said...

ini lah HIGH taste ;)

robowtasmara said...

same la, my taste pun nak lelaki putih, muka handsome ala2 korean. pernah couple dulu skali dgn llaki camni, tapi cm tension je, ramai peminat haha, adoi =.="

kim heeruul said...

sanah : haha..afrika tidk tersenarai dlm list..^^

fiza : haha..tang kulit , rambut & mata tu penting..^^


Aisha : haha..thankz..^^..sakit gila ko lempang

seyha : hahaha...nak high tak salah...

robowt : haha..normal la tu..org hensem

nelly said...

jangan melepas ...lagi2kalau yang comel2 ..
=p

Farierahasanz said...

wei.!! gua mmg addict seyh ngn baby mate sepet nie . .

i elwez daydreaming dpt laki mate sepet2 meyh . cait.!! berangan taa abes.!huhuu . .
tp gua taa minat laki yg kulit cerah walaupun ensem giler laki tue . .

biar bersederhana . hwa3 . .

kim heeruul said...

nelly : hahah..tahu tak..rugi la kalo terlepas..


fariera : keh keh keh..gua mata sepet..^^

FizA said...

smpai cmtu.. keke..
moga dpt mcm u nak! :)

kim heeruul said...

fiza : amin..^^

neesa said...

A.H.. haha.. x ble blah.. btw cunn jugak minah ni HT jugakk ngko nie

kim heeruul said...

neesa : haha..nak pilih yg terbaik..^^

hafiz hafizol said...

Suke yang bertudung manis jek..

kim heeruul said...

hafiz : mmg manis..hehe

jaja said...

sweet habis.. meh sini nak lempang :)

kim heeruul said...

jaja : haha..sakit wo

Nyamuk Terbang said...

amek aku je lah

mata sepet = pass
kulit putih = err pass
pkai spek = pass

pass smua tue

Nyamuk Terbang said...

amek aku je lah

mata sepet = pass
kulit putih = err pass
pkai spek = pass

pass smua tue

kim heeruul said...

nyamuk : hahah..amek lu..? nnti bf lu marah wo..=P

RinsyaRyc said...

<----mix, cina + jawa. kbai! ahahahak