Boss Gua

Pages

Hot Drama

04 May 2011

Kena Kejar Dengan Anjing

Assalamualaikum.

anneyong haseyo.

Semalam shou update entry pasal dia pegi los angeles ye..tengok entry shou semalam dapat sambutan hanggat..Ye la orang pergi LA kan...Siapa tak nak tengok.So,Hari ini biar kim yang update pulak.hehe.Nak tengok dapat sambutan tak bila kim yang update blog..haha

Ni aku nak cerita Time kecik-kecik masa darjah 4 aku dengan kawan-kawan selalu dok kacau anjing.Siapa tak tahu anjing tu apa,pergi bunuh diri sekarang.haha.Masa tu ada geng ramai nak kacau anjing.Berani la.Bila aku sorang-sorang memang aku sanggup lalu jalan jauh.Asal kan aku tak bertembung dengan anjing itu.

Sekali je aku penah kene kejar anjing.Time tu form 4 kot.Pagi-pagi nak pergi sekolah.Owner anjing tu boleh buka je pagar rumah dia tak tutup.Dah la ramai budak-budak sekolah yang lalu jalan itu nak pergi ke sekolah.Pada pagi itu siapa yang lalu kat situ memang malang la.Entah kenapa mood anjing tu tetiba nak kejar budak-budak yang lalu situ.


Anjing tu punya reaction nak kejar aku time tu sebijik macam kat atas ini.Nasib baik Seekor.Kalau segerombolan anjing yang kejar aku dengan kawan aku time tu..Memang Tak dapat lari la.Maybe dah kene cekop masuk hospital.Sumpah penat gila bila lepas kene kejar dengan anjing...langkah seribu la katakan..haha

Sekarang ini kalau aku lalu tempat yang ada anjing,Esspecially pada waktu malam,Tak kira la bila-bila masa pon,Aku akan mengamal membaca bismillah dan surah 4 qul Dan pandang je jalan yang kita nak lalu tu.Jangan pandang anjing-anjing itu..Sesiapa yang tak hafal or tak tahu surah 4 qul tu baik pi sekolah agama balik.Memang la kita tak kacau anjing itu,sebagai langkah berjaga-jaga.anjing ini Bila-bila masa je dia boleh kejar kita.Alhamdulillah allah melindungi aku.korang amal la kan ye.

itu cara aku bagi yang jalan kaki.korang ada cara lain supaya tak dikejar dengan anjing.kalau ada kongsi-kongsi la.Mana la tahu boleh pakai ke cara korang itu.Share la..hehe


jom kita tengok video ini.Tak lama sekejap je.




keh keh keh..Tak tahu la anjing itu kejar diorang atau nak join merentas desa..keh keh keh.

40 comments:

ayie said...

hahaha..

apa kesudahan dak kene kejar dlm video tu yee..hahaha

dina darwina said...

pengalaman yg sama dikejar anjing T_T

kim heeruul said...

ayie : tak taw la..haha..maybe kene mkn dh kowt..haha


dina : haha..penat kan kene kejar..

AISHA INANI said...

aku penah kena kejar.
naik beskal la tp time tuh.
tp satu basikal dua org.
kawan aku kayuh laju gilaa.
pehh!


tp smp skg pon aku takot anjing.
satu malas nak samak, dua muka dia tak cun langsung, tak berani laa aku.

Syakir Rahman said...

hahahahahhahaha....klakar btol anjing tuh...slalunye kalo kite lari mmg anjing akn kejar balik..sbb sikap anjing ni suke berlagak berani...:)

Syakir Rahman said...

cube korg tgok video tuh btol2..cube tgok mamat yg pakai bju hijau...hahhahahaha....die pling cuak...hahaha

kim heeruul said...

aisha : haha..nasib baek kwn hang tu kuat kayuh..haha...


syakir : taw xpe..anjing berlagak berani ni..haha..yg baju ijau tu memecut abis..haha

nelly said...

exercise tu
=p

kim heeruul said...

nelly : haha..exercise sekali sekala..haha

zezolla_atin said...

kejar balik anjing tu..

yad'z said...

hahaha... aku pon penah kene kejar anjenggg.... lari tak cukup tanahh.. hahahaa... sampai nangis2 hhuhu

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

komfem kurus kalau kena kejar anjing ni..ekekeke

ydaa (+) said...

kene kejar ? ouh tak penah lagi , setiap kali kalau ade anjing buat2 mcm tade anjing pun kat ctuu . haha . mesti kelakar kan masa kim lari bukak langkah seribu tu ?

kim heeruul said...

zezolla : haha..kejar balik,kang dia pggil geng2 dia abis wo..hehe

kim heeruul said...

yad'z : haha..pasni jgn nangis2 lg ye..^^

kim heeruul said...

amira : memang kurus pon..haha

kim heeruul said...

ydaa : hehe..tips yg bagus tu...hehe

www.fierapirot.bolgspot.com said...

hahaha..kelakar..ade la sgt pengalaman kena kejar..muke dari cover2 cun jadi macam muke spongebob tersepit pintu!hehehe..=)

kim heeruul said...

fiera : ha ha ha ha...muka spongebob?keh keh keh,,

tieka said...

hehehhee...setakat nie sy xpernh kena kejar anjing lgi..mmg bernasib baik..huhuhu...:)

Azri Fathurrahman said...

anjing scary lah . =.='

:: Azizah Alwi:: said...

haha..pernah kena masa zaman sekolah dulu.. :)

kim heeruul said...

tieka : alhamdulillah ..^^

azri : kah kah kah..bila hang berseorangan mmg scary la..

azizah : haha..mesti langkah sejuta kan hang lari..hehe

shafiqabdshukor said...

kesian...
ad gak la time sekolah dulu..
ak berlari lg laju dr org bawak basikal time tu..
hahahaha


vote..vote..vote..

http://www.wwwow.my/Detail.aspx?cd=260411011823804

Dekcik said...

kwn dekcik penah kene kejar anjing time nak pg skolh dlu, abis rabak baju..

entry terbaru..
http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/05/kau-kejam-kau-pijak-kaki-anak-kucing-tu.html

kim heeruul said...

shafiq : haha..laju gila hang lari..haa

dekcik : rabak baju? awat? kene baham dgn anjing ke?

nurelinda said...

cara untuk tak kene anjing baling pasir dalam mata diaaa. wakakaka

ain revival said...

tak pernah kena kejar anjing...
kelantan tak banyak anjing sangat..
seksen 7 pn xde sanagt..

semoga dijauhkan...
dikejar kera penah...:)

hafiz hafizol said...

jahat gilerrr dialog anjing 2 haha..........

kim heeruul said...

nurelinda : haha..mcm boleh pkai je..nnti nk try ar..haha

ain : untung la kat kelantan xbnyk anjing..kera dok minat kat hang kot..haha

miss atie said...

orang kate. anjing suke LAKI PUNYA TUT....

kim heeruul said...

hafiz : kah kah kah..mmg jahat..haha

atie : eh,ye ke?

trigyy said...

kelakor giler video tu.. hhahhaha..

kim heeruul said...

trigyy : kah kah..taw xpe..terkencek2 depa lari

amirah syahida said...

swear kecut gile kan bile kena kejar anjing,errrr...
yang lari tak laju pun bule laju,huhu..

nelly said...

kurus terus ..
=p

amir aizat said...

okay itu exercise nmenye,hehe

kim heeruul said...

amirah : betul tu..yg xlaju,leh pecut kereta lak tu..haha


nelly : abig lemak sume terbakar..haha

amir : haha..exercise yg tak di'rancang..haa

:: Azizah Alwi:: said...

agak2lah langakah sejuta dengan baju sekolah macam tu..malu siot..org tengok je aku lari..haha

kim heeruul said...

azizah : hahaha..nk selamat kan diri jgn malu.hehe