Boss Gua

Pages

Hot Drama

04 June 2011

Wujud Lagi Tak.?

Assalamualaikum..

Anneyong Haseyo..

Semalam Dekat reading list aku banyak entry pasal "Aku dah tak ada dara"...Kalau boleh biar satu dunia la buat ye entry pasal tu..So,aku membuat keputusan malas nak baca entry yang semua sama..Minta maaf ye...


Hari in pula aku terbaca Tajuk dekat Paper hari ini,macam-macam tajuk ada..Antaranya "bayi di lubang sampah" , "Tiga lelaki larikan isteri awal pag bogel & culik",Tajuk paling best "Ugut tikam anak"...Haissshhh..macam-macam lakonan di dunia sekarang ini..


Bukan ini yang aku cuba nak kupas...tetapi isu gejala sosial...Gejala sosial sekarang aku tengok makin kurang dah group - group..Pengaruh gejala sosial paling hot sekarang hang-out couple...gejala sosial ke tu?..haha...kalau salah,tolong tegur aku ye..

Yang gejala sosial group punya mana ?...Dah pupus ke?....Dah lama aku tak dengar citer pasal dorang..Dorang tu sapa?..Haissshhh...tak kan korang tak kenal..?..kalau korang tak kenal,meyh sini tengok..




pada tahun 2005
Mat rempit
awek-awek dorang d'gelar minah rempit yerk? or bohsia?






2005 - Punk
Aku takut kalau terserempak dengan group nie..Kuat pau orang awam..hati2 la..
"Punk not Dead" adalah tagline mereka..
sekarang dah mati belum group punk ni?







2006 - Gothic
Group ini tak bahaya..Mengetengahkan fashion..Ada sesetengah tu terpesong..
Tak silap aku group ini dulu active gila-gila dekat Bukit Bintang and Time Square...
Sekarang aku dah tak nampak...





2007 - Shuffle
Shuffle ini banyak group
Hardstyle republic
Bass agent
Pure Hard Dance(PHD)
Active gila-gila dekat Maybank Bukit Bintang...

Sekarang Tempat itu dah di'ambil alih oleh Goldman..
maybe sebab tu dorang tak shuffle dh kot..hehe


Okay,Dah kenal group-group itu..?...korang rasa group - group macam itu wujud lagi tak sekarang ini?

28 comments:

KinosKoko said...

hehe..bnyak gler group zman dulu2..ni zaman skolah dlu..kalo bdk2 skang pkai mcm ni, mesti org ckp da old skool da..

kim heeruul said...

kinos : tahu tak pa...time tu aku form 3..

Amoi MiyaSya said...

heheh . betul2 ! rempit2 ni still ade , tp tak kecoh kot . shuffle i dah lama tak dgar. yg pasal gothic tu dah lama tak nmpk. hhehe . tp dorg dlu top kot. heheh . mcm2 je remaja skrg . senang cerite malaysian senang terpengaruh dengan budaya barat.

kim heeruul said...

amoi : hehe..rempit still ada yerk..tu la,remaja mudah sgt terpengaruh..termasuk gua..haha..

nik farina aishah.... :) said...

semua dah tak popular ... haha dorang pegi sembunyi kejap kot,,,.. hehhe :P

kim heeruul said...

nik : dh tak popular..?..sebab skrg kpop pegang..haha

AISHA INANI said...

mcm dah takder.
tah aku tak amek port sgt psl isu2 trending nih.

tp kalo dah lepak sama2 laki pompuan, kira ke arah gejala sosial la jugak kot. hmmm

kim heeruul said...

aisha : haha..awat tak amek port?hehe

meer oppa said...

hahaha ..sume nye dah kawin ..dah ada cucu kot ..hahahaha

zulhaidi said...

yang aku dengar la....black metal da aktif balik~~~

Lieyda said...

entah,mmg dah lme xnampak.bgsla ye klu mcm tu,skit bijik mata negokkan diorg

kim heeruul said...

meer : haha..maybe kot..

kim heeruul said...

zulhaidi : biar betul black metal nk aktif balik..mane hang taw

kim heeruul said...

lieyda : hehe..bijik mate je sakit?..

zacky786 said...

emm thu lah dunia sekarang ni.~

rebecca melessa said...

grup dondang sayang xde ke??alooo~~ frust -..-'

http://bloknoktah.blogspot.com/2011/06/kesian-gambit-saifullah-kena-baling.html

kim heeruul said...

zacky : haha..dunia2

kim heeruul said...

rebecca : haha..tak ada kot..cube check

Miss Dolce and Gabbana said...

dah lama aku tak megomen kat sini.Sorrylah Kim busy sikit dah sekarang.Btw kau pergi perhatikan semua group tu ke? bila difikir-fikirkan balik memang kelakar giler bila tiap tahun akan ada fashion terbaru..haha

fyqa said...

huhu

tkotnye ade puak2 nih.

yad'z said...

ade jek sampai sekarang.... gothic n shuffle melambak kat tempat aku.. hahah.. aku penah bumped dengan dak punk.. gile takot siut.. tengok mata dierang pon tak berani.. kuikuikui

kim heeruul said...

dolce : takpe2..tiap2 tahun mesti ada style baru..

kim heeruul said...

fyqa : relax ar..hehe

kim heeruul said...

yad'z : eh yeke ..tmpt hang tu kat mane?

Cik Azizah said...

rasanya ade..tapi dah kurang kot...dulu zaman kegemilangan dorang..hehe

yad'z said...

muar , johor .. ehhee.. budak shufle still ramai kat tanjung... gothic ade .. kekadang sebulan sekali doerang function and reunion kat town.. memang dah lautan hitamm ler town tuh..

kim heeruul said...

azizah : tahu tak pe..dulu2 gemilang gila..hehe

kim heeruul said...

yad'z : tmpt ko msti ramai dak2 sosial kan..