Boss Gua

Pages

Hot Drama

12 June 2011

Cinta Kilometer/KM (bukan novel/cerpen)

Assalamualaikum..

Anneyong Haseyo..

Dah lama aku tak sembang/cerita about Cintan-cintan ni...Aku nak tanya korang s0mething boleh..?..Korang pernah bercinta..?..Kalau korang kata tak pernah,memang korang penipu besar..Sedang kan budak-budak sekolah rendah sekarang pon dah pandai bercintan,ini kan korang yang dah besar panjang ini...Opss..TEr'emo plak...hehhe..sorry..


Bebalik pada Cerita asal,Korang nampak tak title entry ini.."Cinta Kilometer"..Kreatif tak tajuk entry aku..keh keh keh...Cinta Kilometer itu apa? Takkan korang tak tahu..Ye la aku bagitahu korang apa maksud cinta kilometer tu....Maksud Cinta Kilometer ialah Cinta Jarak jauh...


Iklan




*p/s:-
mula-mula nak kenal pasangan yang korang minat
Slow-slow dulu jangan gelojoh..






Kembali bersama kim



Best tak iklan tadi..?hehe
Sekarang korang dah tahu kan mean "cinta kilometer"...Ok..Yang aku tahu selalunya yang bercinta jarak jauh ini budak-budak FB je..Selain itu,seseorang yang telah pindah rumah,tempat kerja & tempat belajar...Mesti Sadis gila kan bila Bf/Gf korang pindah...Terasa kehilangan sesuatu yang selalu bersama..


Best ke bercinta jarak jauh ini..? Bagi aku tak best..sebab? Sebab aku tak suka gf aku jauh-jauh dengan aku..Nanti takut sampai bila-bila tak boleh jumpa..memang la boleh calling,tapi aku tak suka calling..Nanti tak ada benda nak cakap..masing-masing senyap bila dh tak ada topic nak d'bual kan...


1 lagi,banyak tanggungjawab bila bercinta jarak jauh ini...yang paling penting mesti Setia,jujur & percaya 1 sama lain...kalau 3 ini tak ada,good bye la jawabnya....Selalunya boleh tahan hubungan itu,tetapi d'sebabkan kawan-kawan yang suka mencucuk tu,contoh nya "bf/gf ko tu boleh percaya ke?,entah-entah dia tengah syok dating dengan orang len ke kat sana".Dah confirm-confirm orang tu terpikir apa yang kawan dia tu cakap..Itu salah satu antara mengapa  hubungan jarak jauh yang sering kali Good bye...



Bercinta jarak jauh ini boleh rindu-rindu?..Memang tak dinafi kan memang cinta jarak jauh boleh rindu-rindu..Ada aku kesah..Cinta Centimeter macam aku pon boleh rindu-rindu gak,boleh jumpa hari-hari...hehehe...cinta kilometer boleh jumpa hari-hari ? tak boleh kan..hehehe..


Bosan jumpa hari-hari..?..Perkataan bosan tak pernah wujud dalam hubungan percintaan aku..So aku tak bosan bila hari-hari jumpa gf aku malah bertambah suka....hehehe...kalau bosan hari hari jumpa jangan bercinta ok..


okay la malas nak membebel panjang-panjang..hehehe..
Yang penting dalam hubugan jarak jauh ini mesti Percaya dekat Bf/Gf korang...always think positve about ur Bf/gf...jangan selalu fikir negative...korang kena la Setia & jujur..Mentang-mentang Bf/Gf korang berjauhan dengan korang,korang plak ambil kesempatan nak bermanja-manja , berdating dengan orang len..memang hampeh la kalau korang ambil kesempatan...


Lepas ini aku nak buat entry "Cinta Kilogram" plak......Nanti kan....(^.^)v

20 comments:

Pendamba Mawar said...

xsetju dude.. setia?keihklasan? kejujuran? sekelip mata jer brubah..:)..

yang penting.. niat kita....toleransi dalam perhubungan lagi bagus..
ops..hehe

AISHA INANI said...

aku pon tak leh cinta jarak jauh.
tapi penah try kejap, time cuti sem.
best gak, less fight! kah kah kah.

HeziqaMushadadLee said...

haha..kepercayaan tuu penting

kim heeruul said...

PM : betul gak tu..hehe....bende tu boleh berubah..hehe

kim heeruul said...

aisha : same la kita..pernah try "kejap"..?
kejap je..?hehehe...

kim heeruul said...

heziqa : betul2..kalo tak ada kepercayaan , good bye..^^

d.e.e.n.a.YAYA said...

agak susah la cinta km....tp cinta cm pun susah gak..dua2 ade kebaikan dan keburukan.. :)

kim heeruul said...

deena : yg cinta Km tu mmg susah..Cinta cm senang sikit..hehe..

syarina syakila said...

huk3..saye putus ngn my lovely kapel pown sbb kene cucuk ngn kwn2..n skunk kami putus sbb kami bcinta jarak jauh n susah nk bincang..sedihnyer..pompuan sgup jauh2,,tp laki xlehh..hurmmm

hana sudradjat said...

JAWAPAN UTK SOALAN PERTAMA: tak! tak percaya ke? T.T PERCAYALAH...TAK PERNAH.sampai hati kata saya penipu. wuwuwuuuuuuuuuu.... *menangis sekuat hati*

kim heeruul said...

syarina : sian nye..maybe ad yg terbaik untuk kamu.=)

kim heeruul said...

hana : jgn la menangis...

nini said...

depends kot...alhamdulillah dah 5 tahun hubungan kami....cinta jarak jauh jugak...=D

kim heeruul said...

nini : alhamdulillah..semoga kekal..amin..=)

KinosKoko said...

aku duk sabah, boifren duk melaka...time masuk sem, baru jumpa..kalau cuti, cinta berbatu2...yang penting tau apa yg terbaik..ikut org jugak la PJJ nih..

kim heeruul said...

kinos : haha..hang dh ada bf ke..?haha..aku bru tahu..=P

yad'z said...

aku tak de bf.. okbai.. hahaha

kim heeruul said...

yad'z : dan dan la tak ada bf..#okbai..haha

k e y r i said...

hoho baguih entry. too bad aku xde gf pongg :P

kim heeruul said...

keyri : kencing la hang tak ada gf..keh keh keh