Boss Gua

Pages

Hot Drama

29 April 2011

Dah Ketandusan idea Nak Buat Drama Ke?

Assalamualaikum.

Anneyong haseyo.

Hari ini Aku nak kasi pendapat je la.Kalau siapa nak Bangkang pendapat aku,di persilakan
membangkang.Sesiapa yang sokong pendapat aku,kita pi tukar channel tengok cerita lain.


Lately ini aku dah jarang tengok tv.Sebab dah ada lappy depan mata beb.Layan bende alah ini je la.Macam biasa apabila pukul 8pm aku offline,pukol 12am on balik.Then aku pergi ruang tamu untuk menonton television.

Setiap hari isnin aku akan menonton cerita Bujang Sepah Lalalitamplom.Aku memang minat kumpulan sepah ni dari Raja lawak lagi.Dorang punya lawak terbaik..keh keh keh..Cerita yang mereka lakon kan pon menarik..still lawak lagi.

Tetapi apabila iklan,mesti akan keluar iklan ini "jonggang jonggang,halimah gigi jonggang,jonggang jonggang".Perh.Annoying gila.Kalau ada orang yang bernama halimah baca entry ini,aku minta maaf ye.Aku bukan nak ejek kau.Tapi nak backup kau.

Korang mesti tahu cerita apa kan.Cerita "halimah jonggang".Apa dorang ni dah tak cerita lain ke nak buat.Habis minda budak-budak sekarang ini terpengaruh dengan lagu dia tu.Termasuk adik aku.Aku rase nak cepuk je adik aku tu.Tapi tak sampai hati sebab umur dia baru 3 tahun ++..




Budak-budak,baik lelaki or perempuan,korang paham je la,pantang ada orang nama halimah,mula la budak bernama halimah itu kene ejek.Kesian dia.ini akan memberi kan kesan negatif terhadad budak-budak yang menonton cerita ini.Tu yang aku tak puas hati.Aku tengok Cerita tu macam mengarut.Aku dengar Dah masuk musim ke 3 or 2..lupa..Sebab aku tak ambil port.

Pastu ada pulak cerita "Fatimah juling" la pulak..hmmmm..Macam Pengarah yang sama je.Haisshhh..kecewa betul aku dengan drama sekarang ni.Yang Cerita fatimah juling ini lagi la bodoh-bodoh.Aku tengok iklan,yang laki tu dok minat kat dia,tapi fatimah juling gi bantai kepala laki tu dengan sos kot.Sumpah macam bodoh.

kalau-kalau ada orang bernama fatimah  baca entry ini juga,aku mintak maaf ye,aku bukan nak ejek hang.Aku cuma nak backup korang je.

Pada pendapat aku la,Mungkin sebab ini beberapa perempuan di'malaysia minat drama korea,indon or orang putih.Mungkin bagi mereka drama luar negara lagi seronok,sebab tidak banyak cerita  yang mengarut macam cerita "halimah jonggang dan Fatimah juling:".


Jangan salah kan mereka kalau mereka tak support drama melayu.Ini pendapat aku.Ada siapa-siapa sokong?.Ada yang nak bangkang?..Dipersilakan..=)

21 comments:

Ummu Khaulah Hasan said...

haha !

halimah jongang, fatimah juling !

pastu citer nizam kambing. pernah tengok tak ? ;)

singgah sini dan follow budak sepet ni ;)

sudi2lah kiranya datang menyinggah dan follow saye plak..

kalau tak keberatan la ;)

btw, wish u luck ea ;)
thanks a lot..

kim heeruul said...

ummu : nizam kambing?..perh..lg la..mcm cerita yang ntah apa2 la skrg nie..

Gadish Lollipop said...

tak suka cerita ni ! benci3 . disebabkan wujudnya cerita n lagu halimah jongang . farah selalu kena ejek dengan budak2 kat skolah cause gigi farah sedikit jongang . sangat sedih :(

♥sophie♥ said...

sekarang cerita mmg cam hampeh jew,, itu belum kartun lagy,,, haishh,,
kartun yg tak senonoh byk jew,, tade pihak nak tapis semua tuh,,
tercemar bdk2 dr kecik,,

kim heeruul said...

farah : sabar k..wat xtahu je..

sophie : yup btol tu..sokong2..^^

cik fza said...

halimah jongang, fatimah juling..
lepas ni ___________ capang pulak.
ntah pa pe.
xda pengajaran langsung.

KinosKoko said...

siyes cite drama malaysia ni tah pape..da r macam bodo, pengajaran pun aku x dapat nak amek..msalhnya, pengajaran citer tu hape?

kim heeruul said...

fza : xtaw la name sapa lak yg dowg nk guna lepas nie..

kinos : taw xpe..ntah pape..kim pon xtaw la ap pengajaran cite tu..xtgk pon..

nelly said...

adoi ..mana nak ada idea kalau cerita asyik2 cinta , harta ,dengki ~

kim heeruul said...

nelly : haha..balik2 tu..asyik ulang je..

Nurul Afifah said...

aku xpaham purpose lagu yg dok nyanyi2 tentang sesuatu yg kita rasa segan....men..aku mual gila dgar lagu halimah jongang tu.. =='


Jemput join segmen nih.!

Segmen AKU mengenali blogger/kawan.. :)

kim heeruul said...

afifah : same la dgn aku..insyaallah mlm ti aku jenguk..line tgh lembab

TimE_AsR said...

haish..nasib baik tkde astro kat umah.. tak la terpegaruh..hehe..

zezolla_atin said...

ok saya setuju !
mana button nak klik masuk geng ? hakhak

kim heeruul said...

time : nasib baik hang xde astro..

zezolla : alamak..lupa lak letak button nk join kim..haha

:: Azizah Alwi:: said...

siyesly aku cakap aku memang tak suka engok cerita melayu dowh..tak ada kualiti langsung.Melainkan arahan khabir bhatia dgn arwah yasmin ahmad je aku tengok.the rest..hampeh.. sorry to say..tp inilah kenyataan..;)

kim heeruul said...

azizah : yup betul tu..xde kualiti

Nabb said...

saye ade kawan name siti fatimah. dia tak juling, tapi rabun dan cantik. hehe :D

kim heeruul said...

nabb : wah..mesti cun..nk tgk..hehe

FizA said...

cinta malaysia x sah kalau xdak pngkat dato, umah besar2, kereta mahal.. jalan cerita lebih kurang je.. =_=

kim heeruul said...

fiza : taw xpe..lagi2 cite yang samarinda tu..