Boss Gua

Pages

Hot Drama

25 April 2011

Bahaya Bergurau Berlebihan


Assalamualaikum.

anneyong haseyo.

Malam tadi aku tak berpantun dekat group..Tapi aku dapat kenal member baru dekat group.name dia Fara Aisyah.Click pada name jika mahu lihat blog dia..^^
Dia pon seorang yang meminati K-pop..Kami mempunyai minat yang sama..

Eh,terlebih bg info pasal dia lak..If korang nak tahu pasal dia.korang boleh lah tengok blog dia.

Okay..*tarik nafas.
*lepas

Berbalik pada tajuk di atas.Gurauan boleh d'katakan dapat mengeratkan silaturahim.Tapi kalau korang bergurau yang boleh mendatangkan marah,mau korang dapat segala maki hamun,penumbuk,penerajang,pelempang, segala yang berkaitan dengan pe dan boleh buat putus member tu.bahaya.Dan,kadang-kadang kita seronok bila bergurau.

Tapi orang-orang tua dah pesan,kalau nak bergurau tu berpada-pada la.Jangan la lebih-lebih.
Bergurau tu jangan la kasar-kasar.Tak elok.Biarlah bergurau yang sama-sama happy.Dia happy,korang pon happy.

Kadang-kadang bergurau yang berlebihan juga boleh membawa maut.
jom kita tengok video ni.Boleh di jadikan sebagai pengajaran buat kita semua.

video

Lelaki ini memang Dah rancang gila-gila nak terkejot kan perempuan tu.Tapi nasib tak menyebelahi perempuan itu.Kesian dia.

26 comments:

elinADNAN said...

seram dah nihhhh

husna mukhtar said...

takut la

fiqaliqa said...

hye, jom join GA 1ST dari saya :)

http://fiqaliqafashionista.blogspot.com/2011/04/fiqaliqa-fashionista-1st-giveaway.html

Fara Aisyah said...

awhhhhh kena mention ;DD hihii!
kamsahamidaa :)

kim heeruul said...

elin & husna : kalo terkejut tu,jgn lari jauh2 sgt..^^


fiqa : insyaallah

fara : hehe..cheomanayo..^^

yad'z said...

huhu.. aku tak suke gurau lebih.. tapi aku suke gurau kasar.. hohoh >.<

kim heeruul said...

yad'z : hahaha..bkn same ke tu?

k e y r i said...

OOOOMMMMMMMGGGGG.. ya allah, terkejut aku.. astagfirullahalazim... hrp2 xde sape yg aku knl jd cmtu.. ngeri doh..

nelly said...

bahaya2!

kim heeruul said...

keyri : taw xpe..ngeri gila..


nelly : danger2..^^

FizA said...

aigoo... bahaya sungguh.. :)

kim heeruul said...

fiza : bahaya betul..^^

AdyBudika said...

woooowwwwwwwwwwww

kim heeruul said...

ady : apa yang wowwwww?

zezolla_atin said...

x dpt tgk vid..=((

hawiz said...

kesian tol..bahaye siot..hishhh....

www.fierapirot.bolgspot.com said...

perghh..bahaye gak..hurmm..=)

www.fierapirot.bolgspot.com said...

perghh..bahaye gak..hurmm..=)

kim heeruul said...

zezolla : rugi xdpt tgk..

hawiz : kesian kan..

fiera : bahaya tp senyum knp.?keh keh keh

syairahmohdanuar said...

alaa.takot lah.jgn letak video mcm nie.nnt mmpi ngeri mlm nie >.<

syairahmohdanuar said...

lupa nak bgtau, esok pengumuman pmng contest org lidi tau.jgn lupa!gudluck :D

kim heeruul said...

syairah : sblom tdow basuh kaki & bace doa ye..xsabar nye nk taw sape yg menang..^^

Ezay Hadry said...

ngeri2 wey..tulah nak bergurau kejut2 kan orang jangan maen ye..

kim heeruul said...

ezay : tau xpe..jgn maen2

~seyha~ said...

kesian dea kim , klo nk gurau cm nie , kene kunci pintu , hehe

kim heeruul said...

seyha : hehe..betul2..