Boss Gua

Pages

Hot Drama

17 January 2012

Nama Saya Kim #9

*Jika anda terlepas Episode yang lalu :-


********************


"What!!". Kim tercengang mendegar pengakuan dari girl itu.


"Eh! kan saya dah kata buruk la kalau muka awak terkejut.Jangan la buat muka macam itu ". girl itu blushing.


"Saya betul-betul tak sangka awak gadis misteri itu.Saya sedang bermimpi ke?. Tolong lempang saya". Kata Kim.



Slappppp..!!! girl itu melempang Kim.


"Auccchh!!. Sakit la" . Sambil memegang pipi.


"Awak yang suruh saya lempang awak kan. =P ". Kata girl itu sambil menjelir lidah.



"So saya tak bermimpi la ini". Kata Kim.


"Yea.Awak tak bermimpi." jawab girl itu.


Dalam hati Kim,kim gembira teramat sangat.Kim terkejut beruk apabila mengetahui girl itu adalah gadis misteri tersebut.Kim betul-betul tak sangka.


"Awak! Awak!. Kenapa termenung + senyum sorang-sorang ini.Apa yang awak fikirkan ha?". kata girl itu.


"ha? sorry sorry.Saya terlalu gembira dapat berjumpa dengan awak". jawab Kim sambil meng'usap pipi nye yang kene lempang tadi.


"Now awak dah tahu siapa gadis misteri itu.Saya nak balik.Dah pukol 6 lebih. Nanti lewat pulak sampai ke rumah". Kata girl itu.


"Betul gak itu.Dah lewat ini.jom kita balik". Kata Kim sambil mengalas begnya.


"jom". Jawab girl itu.


"Awak balik dengan apa?". Tanya Kim.


"Saya balik dengan basikal saya yang awak pernah baiki dulu tu la ^_^ ". Jawab girl tu.


"Oh.Lupa plak saya.keh keh keh". Kata Kim sambil tergelak tersipu-sipu.


"Lempang lagi tahu la.hik hik hik". Kata girl itu sambil tergelak gigle.


"Lepas ini macam mana kita nak berjumpa lagi". Tanya Kim.


"Awak ada number saya kan?". Jawab girl itu.


"Tak.Saya tak ada number awak". Kata Kim.


"Nie mesti belum baca buku komik itu sampai habiskan.Nanti awak baca la buku komik tu sampai habis.Nanti awak akan jumpa sesuatu". Kata girl itu.


"A'ah.Saya belum habis baca buku komik.Nanti saya baca itu sampai habis yerk". kata Kim.


"okay la.Saya gerak dulu yerk.Tcare si chumel.Bubye".Girl itu memuji kim.

"What? si chumel ? kah kah kah.. perli la tu.tcare to.bubye". Kata Kim sambil mukanya blushing.


Lalu girl itu pergi meninggalkan tempat tesebut.Manakala Kim pula masih duduk di situ.Tetibe Kim teringat bahawa kim lupa menanyakan nama girl itu.Lalu kim menjerit.


"TUNGGU!!!!!!" .Kim menjerit.


Orang di sekeliling memandang ke arah jeritan suara tersebut. Girl itu tiba-tiba menghentikan langkahnya.Lalu dia menoleh kebelakang memandang ke arah Kim.


"NAMA AWAK APA ?!!". Tanya Kim.


"NAMA SAYA ANA SHIHA.Dengar tak? ANA SHIHA!!!" Jawab Ana seakan-akan hendak semua orang mengetahui nama nya.


"NAMA SA.....". Kim tidak habis kata lagi Ana sudah mencelah


"NAMA AWAK KIM HEERUUL KAN !!". Ana mencelah kata kim tadi.


"TERIMA KASIH ANA!!. Bubye". Kata kim sambil melambaikan tangan.

"NO HAL LA KIM!!". Ana sambil melambai tangan juga.


Kim mula rasa tersenyum lebar.Ana ingat lagi Nama kim walaupun sudah lama tidak berjumpa.Lalu Kim bergegas pulang ke rumah.Nasib baik rumah Kim dan Midvalley tidak begitu jauh.Sampai saja di rumah.Omma nya telah menunggu Kim di depan pintu sambil mecekak pingang.


"Lewat kamu balik Kim. Ke mana kamu pergi?" Tanya Omma


"errr..Jumpa kawan dekat midvalley tadi".  Kim jawab dengan jujur.

"Owh. Patut la. Tadi Omma datang sekolah nak jemput kamu.Nasib baik Adila ada.Dia cakap kamu pergi jumpa kawan". Kata Omma.


"Maaf kan kim Omma". Kim meminta maaf sambil menunduk.


"Omma tak marah kamu la.Pergi mandi lepas itu makan". Kata Omma.


"Baiklah".Kata kim.


Kim terus mandi untuk menyegarkan dirinya.Selesai sudah menyiapkan diri dengan berpakai baju tidurnya.Kim menuju ke dapur untuk habuan perutnya yang sudah lama meragam nak makan.Lauk yang sedia terhidang di'atas meja ialah Sup ayam,Kailan ikan masin dan telur dadar.


Hidangan tersebut membuat kim tidak tahan.Lalu Kim terus menyerang meja makan tersebut.Kelihatan kim berselera sungguh dengan hidangan itu.Selesai saje makan.Kim masuk ke bilik.Hendak buat kerja sekolah,kerja sekolahnya telah disiapkan petang tadi di perpustakaan sekolah.

Lalu Kim menyambung membaca komiknya.Kim teringat kata-kata Ana petang tadi.Ada sesuatu dalam buku itu selain daripada note itu.Kim malas nak terus cari benda dalam komik itu.Kim mahu benda itu yang muncul sendiri.


Sampai saje di pertengahan page komik tersebut,terselit satu kertas kecil.Kim memetik kertas kecil yang terselit di dalam komik itu.


"Eh! Ini Number fon". Kata Kim.



To be continued ........

Nak tahu apa yang Kim akan buat dengan number itu? Tunggu next episode.


Extra :*Nak tahu siapa Ana Shiha itu sebenarnya.Click pada Nama dia di atas.
               *Omma - ibu , emak

20 comments:

aydah ahmad said...

lame tak update kan . hee

best ! cepat-2 sambung ;)

Eyda Syahida said...

nama saya eyda syahidaa!!! dengar tak? eyda syahida! hhahaaha


amboi! kompem bgayut je pasnih. hehehe

yad'z said...

untunglah awek tu yang ngorat dulu.. bagi nombor fon. hahaaha

Original CikTeddy said...

hai si chumel..say what?chumel?wheww..huhu
eh2..ana shiha si gadis mimpi la..

Pendamba Mawar said...

gua xnk komen citer lu..gua nak komen header lu... a Pink?haha.. comel seyyyyyyyyyyyyyy

Miss Wella said...

yeay..tengs aku dah tahu name die..ana..

Ct Mawa said...

wah..jumpe pon..suka3..hehe..2ggu next ep! :D

ECAH~ said...

xley tahan.."Tcare si chumel"..hehe

chemay said...

chomel nama dia.
ana shiha.
mesti cantik kannn.
cepat sambungggggg
:)

cinta disember said...

ape lagi,kol gugurl 2 la..tolx??huuuu...

fierul said...

woow..wooww.. drama smkin mnarik .. hehehe .. :)

fierul said...

psstt..psstt .. lawa header . hehe

cik dot said...

bukankah ana shiha tu dak pmpn yang dalam mimpi kau? boley plak masuk salam cite nie. haha
apapapon terbaik nie cte. cepat sikit sambung cite nie.

smilenajah93 said...

bile nk hbis nie ~~~

Juliet_iRa~" said...

wahh hee..da tau la spe gadis misteri tu ek..kehkeh siap kena lempang lagi ;p

pss : aahaha dkt la gak..nsb baik xdpt sk tmn datuk harun..ngee

Mia Adriana said...

follow sini.

Caythrine Amanda said...

Xsabr nk bc! Cepatlah update........huh...

TiraPengemis said...

buat cte ke kim?

Nelly The Strange said...

nama awek ke tuh ?
hahaha

sedap nama !

MissD said...

sy tulis fanfic! baru nk berjinak2.. jemputlah dtg, bace.. :)
http://missdsstorythemory.blogspot.com/2012/01/fanfic-kau-kenal-aku-ke-ep-1.html