Boss Gua

Pages

Hot Drama

27 April 2011

Entry Aku Yang Ke 100

Assalamualaikum semua.

Anneyong Haseyo..

Masuk Hari ini aku dah 100 entry aku buat.Banyak tu.Ambil masa 5 bulan juga nak siap kan 100 entry.Tapi kalau rajin 1 hari 5 entry macam abang ben,5 bulan dah lebey 500 entry kot..Anggaran aku je la.

Entry yang ke 100 ini aku tak tahu nak cerita pasal apa.Semalam aku ada BW entry yang ini nellythestrange.Entry tu jiwang.Ada video.Tapi aku tak tengok pon video tu.Bila aku baca thumnail video tu,dah tahu jiwang.Habis kenangan aku dengan Ex aku bermain d'fikiran aku balik.Ingat aku dah lupakan dia..hmmm.


Play lagu ini.Ambil mood.








Ini bukan cerita Talentime & Dia Atilia ok..Tapi Ini cerita aku.

Aku ingat lagi time bufday aku 18 september 2009 form 5.Time tu nak balik tusyen,time balik tu dia bagi aku hadiah.Aku dengan senyum mengucapkan thankz love u.Time tu aku baru saja couple dengan dia.Dalam 3weeks kot.Tak ingat dah.

Ini la hadiah yang dia bagi.
Heart Shaped Lolipop

Actually Ada dua batang Candy love ini.1 lagi aku dah makan.Sedap.Tapi berejam lah jugak nak habis kan bende ini.1st tu aku fikir-fikir tak nak makan.Memandang kan ada 2 batang.Aku anggap 1 hati aku dan 1 lagi itu hati dia.Aku makan la yang hati aku tu.Yang hati dia aku simpan sampai sekarang.Dari 18 september 2009 until now.Bukan tak nak makan.Tapi sayang la.Aku tak penah lagi dapat hadiah dari Gf.Dia la orang first yang bagi aku hadiah.Aku hargai pemberian dia itu.

Aku Takkan bagi sesiapa pon makan bende ini.Adik aku yang kecik tu pon nak aku tak penah bagi.Lagipon dah lama.Expired ke?..Tak tahu la..yang penting aku akan simpan Hadiah ini sampai bila-bila.


Lama la jugak kami couple.Setiap hubugan tak sah kalau tak ad pertelingkahan atau pergaduhan.Tipu la kalau  setiap hubungan itu tak ada bende-bende macam ini.Aku tahu setiap couple pernah melaluinya.Hubungan kami mula renggang apabila kami mula belajar di'peringkat diploma.Masing-masing berjauhan.Tapi semuanya berpunca dari aku.Aku dah tak care about dia.Busy memanjang.Nak online wifi kat tempat aku study macam haram.Susah nak dapat connection.Aku Tak topup.Aku saving duit.


Pada suatu hari itu,aku online fb,termasuk profile dia.Macam-macam aku dapat lihat.Tak apa lah.Maybe aku Tak layak untuk diri dia.Dulu pon aku penah buat macam tu.Tak kesah la kalau dia nak jeleskan aku.

Aku mengambil keputusan untuk meminta putus.Aku rasa aku tak dapat nak bahagia kan dia.Mungkin ada yang lebih baik daripada aku yang boleh menjaga hati dan perasaan dia.

Semalam aku masuk profile fb dia.look at this picture.


Aku tak tahu la maksud dia yang macam mana.Aku tak nak la salah faham.Tapi kalau dia dah dapat yang baru.Aku Doa kan dia dapat lelaki yang tak macam aku,Sebijik pon jangan macam aku, hope lelaki itu lebih baik daripada aku dan boleh menjaga diri dia,hati dan perasan dia.1 lagi hope mereka kekal sampai bila-bila.

untuk dia "kalau u baca entry ini,u jangan nangis ye.i tahu u cepat nangis.kalau u rasa nk i pulang kan hadiah tu,i akan pulang kan."


Tu la kenangan yang bermain di fikiran aku.

Maaf kalau korang tak suke baca entry yang macam ini.Aku just nak luahkan perkara yang bermain d'fikiran aku je.


Penulisan ikhlas dan jujur dari hati.

35 comments:

Fara Aisyah said...

awhhhhhhhhh that's so sweet of you :))

nelly said...

Nelly dapat tau ex tulis rindu sseorang , then macam2 ah dia tulis , jiwa sentapp !

kim heeruul said...

fara : xde la sweet sgt..

nelly : ad la rindu sikit..hehe

nelly said...

sama ler

=='

kim heeruul said...

nelly : relax2..^^

FizA said...

sabar ye.. ada jodoh tak kemana kann.. sedih pulok baca cite ni.. T__T

kim heeruul said...

fiza : ok...u jgn la sedih lak..hehe

AISHA INANI said...

wow!
jrglah laki nak luahkan perasaan cam nih. hmmmm.


neway ada jugak untuk hg one day.
sabaa deh. ;)

kim heeruul said...

Aisha : saja je..entry 100 nie nak wat kelainan sikit..xpenah aku wat entry sedih2..nie 1st time..

zezolla_atin said...

arrgghh...ape nii..dun be sad okaayy..nati ajak shou jln2..=))

kim heeruul said...

zezolla : mane ad sedih meyh..shou dh keluar la..dia tinggal kan kim

Shairazi Saidin said...

annyang haseyo!! HEHE. smoga teros berblogging!!! caiyok2.

Shairazi Saidin said...

annyang haseyo!! HEHE. smoga teros berblogging!!! caiyok2.

misS FEeza macho ! said...

ok jeles .

bukan jeles pe na single jugak :DD

misS FEeza macho ! said...

lg 1 bufday kite sme tao (:

kim heeruul said...

shairazi : line biol ke send cmmt sekali dua..keh keh keh..thankz kasi aku semangat untuk berblogging..^^


feeza : hehe...ye ke..^^

yad'z said...

erghhh... makan dalam seyh entry nieh.. aku lak yang sentap... huhu.. status ko ape ni skang? be strong dude.. =)


aku pon ade simpan lolipop.. tapi yang bulat .. yang warna pelangi.. huhu

kim heeruul said...

yad'z : relax ar..jgn ar sentap..=P

www.fierapirot.bolgspot.com said...

wahh...sedihnye..xpe mybe adela hikmah disebalik kejadian ni..byk2 bersabo eh..thanks komen kt blog fiera tadi..=)

www.fierapirot.bolgspot.com said...

wahh...sedihnye..xpe mybe adela hikmah disebalik kejadian ni..byk2 bersabo eh..thanks komen kt blog fiera tadi..=)

kim heeruul said...

fiera : insyallah...ur welcome..^^

ayie said...

hebat3 teruskan berblog..hehe

FizA said...

nae! tak sedih2 pun..hihi.. ^^

kim heeruul said...

ayie : haha..thankz bro

fiza : bagus la xsedih..hehe

cik najihah said...

singgah datang..
mungkin yang lebih baik sedang menanti..

kim heeruul said...

najihah : hope la..amin..^^

Woofer Storm said...

cool bro,jgn tacing sngt k,takpe mgkn ada lagi baik dari dia k.mgkn ada gaya dia bro tak suka dan sbaliknya..

percayalah,dunia ni berputar..mgkn ari ni,hari dia..esok hari siapa?hheheee

kim heeruul said...

woofer : aku x tacink pon..^^
hope la..thankz bro..^^

Finaz Jaafar said...

alamak...sedih pulak baca entry kali nih..hmm..xpela..kalo ada jodoh ada la kan..xda nak wat cmne

kim heeruul said...

finaz : thankz..^^

Eyda Syahida said...

mungkin Allah nak bagi yang lebih baik.. ;)

Jemari MonteL said...

ciaannnn.... ahdik cedey ekk.... meh cni meh ahkak banje mamam eskem potong uncle Raja meh...

bunge bukan sekuntum... so rerajin ler mencarik erk..... :p

kim heeruul said...

eyda : hope..amin..^^


jemari : nak2..sedap tu...insyallah..amin..^^

Justice said...

follow aku do wan

kim heeruul said...

hafiz : apa link hang..aku xdpt detedt kat profile ko