Boss Gua

Pages

Hot Drama

14 June 2011

Sesat Di Tengah-Tengah KL...!!

Assalamulaikum..

Anneyong Haseyo..

Perhhhh..Hari Isnin 13/6/2011 aku letih gilak...Sebab..? Sebab Aku pusing 1 KL..hahahaha..Jalan Kaki pulak tu..Nak bajet Jadi pelancong...hahaha...


Bermulanya Pagi-pagi pukol 9.30 di Midvalley,aku nak buka account Maybank.. Tiba giliran aku di counter tu,dia tanye aku "dik Email kamu miako_arisa@hotmail.com ke?"...Aku pon jawab "yup,kenapa Ms?"..Ms tu jawab "Macam tak kena je"...Aku pon Dah =.=' errrrr.....Lalu aku menjawab "Actually nama saya dah ada orang guna,tu yg saya letak nama jepun"...Ms tu Tersengeh sambil menjawab "ye la,senang-senang letak nama jepun je kan"..perli aku ke apa ni..Aku senyum je..=)


*yang ni tak payah baca pon tak pe..tak penting...hhihi..
*Lepas settle buat account maybank,Aku duk luar sat..dekat cafe..tak minum pon...Sambil menunggu S0me0ne..Acttualy bukan s0meone but S0metwo..keh keh keh...Tengah tunggu 2 orang member aku...
Actually yang follow hang-out ni 6 orang termasuk aku..Yang Join 4 lelaki & 2 perempuan..Yang sorang tu couple..Tapi yang aku kenal 2 orang je..dorang ini semua budak cashier dekat tempat aku kerja..So,aku tak berapa kenal sangat depa ni...aku kenal yang special je..hehe...


Plan nak pi Sogo..So,kami bertiga aku dan 2 orang member perempuan pon gerak la naik KTM...Turun Dekat Bank Negara...Lagi 3 orang budak lelaki suruh kami tunggu di'sana..Ok..aku memang suka menunggu..best kan..hehehe...Apabila 3 lelaki tersebut sampai..Salah seorang dari 3 lelaki tersebut ialah couple dengan salah seorang member perempuan aku tu...Depa nak pi Karaoke..TApi tempat karaoke tu,kureng la..Karaoke Jamban..Aku layan Karaoke bilik je..ada sofa..keh keh keh..*demand gila..


Dorang pi karaoke,aku plak malas..Lalu,aku bawak lari/culik member perempuan aku yang special tu..keh keh keh..Kami berdua pi jalan-jalan tempat len..Tinggalkan budak-budak 4 orang tu karoake...keh keh keh...Kami berdua jalan-jalan macam tak ada arah tuju...Aku ajak dia pi TS jalan kaki..Sebab aku nampak salah satu bangunan tu macam  warna coklat macam Times Square..Jauh Gak la kami Berjalan dari Sogo to Bangunan coklat tu....


Kami jalan  ikut laluan LRT....


See that....Sampai ke Chow kit Aku sesat..Kami Salah jalan..Patut ikot laluan LRT yang kebelakang...Aku pi ikot yang kedepan...Mati-mati aku ingat itu Time Square..Tu la Bajet sangat nak jalan kaki kan...Kesian My Special penat follow layan kerenah aku..Im Sorry..peace v(^.^)...Last-last kami buat keputusan Naik je la LRT..Ponat aku nak jalan kaki..


Akhirnya aku sampai ke destinasi yang ingin di'tujui...hehe...bukti..? ok nak bukti ke..? look at this..


Thankz dekat dia Sebab belanja aku makan Mcd Tadi..Susah-susah je....v(^.^)

Aku minta maaf tak dapat join Mini gath SB dekat TS 12/6/2011 tu..

Lepas ini aku dah malas nak jalan kaki lagi..nanti takut sesat lagi jauh..better naik Transport....jimat masa...keh keh keh...Aku nak Rest..Loteh dah nie..Chow...~~~

24 comments:

yad'z said...

hahahahaa
asal lu tak jalan kaki sampai muar jek bai.. leh aku jadik tourist guide ko.. hhahaha

aremieroul said...

ha3..sabo jerk lah..^^

jaja said...

banyaknye la keh keh keh die ni haha sesat2 pon yang penting muka kena konfiden tau jalan :D

kim heeruul said...

yad'z : aha..perh..mmg nk menapak pi muar je..hhaah..tapi tak tahu nk contact ko mcm mane..ahha

kim heeruul said...

akim : haha...aku dh ok da..^^

aremieroul said...

ha3..bagus2..^^

kim heeruul said...

jaja : haha...mesti la kene confident..haha..

kim heeruul said...

akim : haha..sebab puas la,dpt jln2 dgn yg special..hehe

Liyana Yusof said...

hahaha... sy msa mula-mula dok kl pun pnah gak sesat... hahaha.. tak reti nk naik monorail... smpai nnges2...

lepas tu, ada motor, g jalan2 area kl naek moto, sesat gak... hahaha....

kenangan..
almklumlah.. bukn org KL. ^_^

ayie said...

waa boleh plak the special banje.. mesti hati dia bisik..

"hampeh miako arisa..dah la sosek, den lak blanjo.."haha

KinosKoko said...

eh2..mn gambo yang kwn jalan kaki tu?? aih..hahahahha...
lenkali ajak r aku gak weyh..hehe

dhilla nazli said...

kl un boley sesat ka?

kim heeruul said...

ayie : hehe.dia baik hati doe..^^

kim heeruul said...

kinos : haha..dia tak kasi publish pic dia la..ajak ko..?ko kan stay SAbah ba..hehehe

kim heeruul said...

dhilla: bangunan hotel tu kalo tgk dari jauh mcm bangunan Ts..tu yg gua pi sane tu..last2 salah tempat..errgghhh

kim heeruul said...

liyana : normal la tu 1st time..^^

HAZIRAH SULAIMAN said...

haha, kelakar. buleh lak sesat and silap kenalpasti bangunan TS ? hish hish

kim heeruul said...

hazirah : haha..tu la..i ingt itu bangunan TS.sebab sebijik same..

tieka said...

hahahaha...special sapa adik oii???kuar x ajak akak..padahal bilik depan2 je..hahahah..:P

nelly said...

cian giloo ko !
hahahaha

meh lah nelly jadi pemandu ko ...
tapi , sah2 kita sama2 sesat
:p

kim heeruul said...

tieka : haha..ad la..bkn tak nak ajak..takut nnti bakal tunang akak tu jeles..haha

kim heeruul said...

nelly : cian kan..aku ok je kalo jd pemandu aku..haha

tieka said...

hahahaha...baka tunang laa sgt..pandai2 buat cite...

kim heeruul said...

tieka : haha... dlm mimpi akak yg bg tahu..