Boss Gua

Pages

Hot Drama

16 August 2011

Segmen : Kartun Kegemaranku Di waktu Baby

Assalamualaikum...

Anneyong Haseyo..

Semalam 15 August 2011 gua cuti..so semasa gua cuti,gua habis kan kepada blogwalking je...Dalam masa blogwalking tu..Gua ternampak member gua post entry baru dia dekat Sahabat blogger..Entry terbaru yang member gua post tu "Segmen 1:: Kartun Kegemaranku Di waktu Baby"..Member Gua la owner segmen tu..



if want join & more info,open tab this banner

Actually gua tak minat kartun..tapi gua minat anime..apa beza anime dengan kartun? haha...anime adalah cerita animasi jepun..kartun tu like dekat disney channel & nicklodeon tu...keh keh keh..

Gua sebagai member dia,nak support segmen yang dia buat..So gua pon join..^^..Lu orang nak tahu cerita anime apa yang gua paling layan masa gua kecik-kecik lu..? Ada banyak tapi gua kasi tahu lu orang cerita yang paling gua minat saja la..

Cerita yang paling-paling gua layan masa kecik-kecik lu ialah cerita nie



Dragon ball
Ini gua lukis sendiri...macam belacan kan..keh keh keh

Gua pasti budak-budak  lelaki(confirm layan) or perempuan(kalo ada yang layan)  mesti hari sabtu sanggup tak pi kokorukulum sebab nak tengok cite nie..sama la macam gua...keh keh keh..lagipun cite nie memey adventure gegila..Nak cari dragon ball sampai ada 3 season cite nye  season 1 dragon ball , season 2 dragon ball Z & season 3 dragon ball GT..dasyat...

Cerita ini juga turut memepengaruhi minda gua time kecik-kecik dulu for example time nak gaduh gua teringat cara goku berlawan macam nie kat bawah ini..kalau nak gaduh gua nak follow gaya goku lawan..haha..tapi gua tak pernah gaduh pon..


Disebabkan cerita nie juga,gua minat melukis..Dulu time kecik - kecik sekolah rendah,Gua lukis dekat buku nota page last sekali..Macam - macam character la gua lukis..haha...Dalam citer dragon ball ini banyak character..If ada character yang baik mesti la ada character jahat untuk di jadi kan musuh..Character yang paling gua minat of coz la GOKU..hehe..Dah la dia hero..kuasa hebak - hebak plak tu...

Goku ini boleh meningkatkan kuasanya..Kuasa itu dinama kan super saiyan..Super saiyan juga mempunyai 4 peringkat..nak tengok bentuk super saiyan tu macam mana..jom kita pi tengok..

Dari kiri : Normal mode,Super saiyan 1,Super saiyan 4 , Super saiyan 2 & Super saiyan 3
Goku nampak cool..=)

itu je la yang gua nak membebel..actually banyak lagi gua nak cerita kat lu orang semua pasal dragon ball nie..nanti kalau cite lebih - lebih nampak sangat gua macam budak-budak..keh keh keh..Lu orang tak nak join ke segmen nie..? Gua pon nak tahu gak cite kartun/anime apa yang lu orang minat..keh keh keh...

29 comments:

Nyamuk Terbang said...

gila detail
haha
weyh asal api wrna biru??

Pendamba Mawar said...

dude..ala goku masa kecik mana.comel je.. wa minat majimbu...hahaaha

kim heeruul said...

nyamuk : skill dia memey kaler biru lorh..^^

kim heeruul said...

faiz : gua lupa nk letak plak..hehe...lu minat majimbuu gemok or kurus..? haha

zezolla_atin said...

aku tengok gak dulu . sampai tamo g sekola agama . haha . nasib la sapa suh tayang ri sabtu kan . hahaha

kim heeruul said...

atin : haha..lu pon layan..dasyat la lu nie..haha

A.I said...

dragon lepas sailormoon ke sailormoon elpas dragon ball eh?

wey header baru kauu!

Umie Artoqiemie said...

yeahh DRAGON BALL ada brapa bijik bola??

IkmalHisyam said...

hai, datang singgah.. :D
wah3.... feveret gak neh.. hahahahaha
komik2 dy still simpan lg kot.... hua44


feel free to watch diz too yaw!!


http://ikmalhisyam-myworld.blogspot.com/2011/08/kartun-kegemaranku-segmen-nyamuk.html

eddy syrol said...

aku suke je dragon ball..sampai la ni suka...

REVIEW SAHABAT RAMADHAN

ini blog eddy syrol

fairuz said...

dulu mase kecik dragon ball pemes. skrg ni budak2 tgok kartun ape pun aku tak pasti. hahaha

yang sebenarnya,,



















dragon ball ade 7biji semuanya.





kbai

kim heeruul said...

A.I : gua pon tak tahu yg mane 1 kluar dulu..haha...awat dgn header bru gua?=P

kim heeruul said...

umie : dragon ball ada 7 biji kesemuanye..keh keh keh,,

kim heeruul said...

ikmal : komik2 dia susah nak dpt wo...

kim heeruul said...

eddy : lu pon suke..? mesti selalu bukk astro ceria la nie..kah kah kah

kim heeruul said...

fairuz : skrg yg pemes naruto kot...hahha..gua dh tahu la..hahaa

saya cello191 said...

aku pon tgk dragon ball~~
mati hidup..mati hidup..tapi layan ja~~
^^

Lieyda said...

oh gua pun minat gilos cte dragonball ni but so sad, last episod xleh tgk sb mse tu tinggal kt hostel..uwaaaaaaaaaa 8 thun gua tgu last episod tp nampaknya xde rezeki

Finaz Jaafar said...

eh seriously gwa dlu layan dragon balls gak..kejadahnye la an tp mmg hakikat..haha...

pstu gwa layan doraemon n sailormonn..keh3

Faraa Eiman's said...

ohhhh , aku ingatkan ko minat powerpuff girl
haha ;p

difficult easy. said...

mak aih. dah macam penulis skrip cerita dragon ball. haha. pempuan suka tengok powerpuff girl :P

Ezay Hadry said...

dragon ball sanggup aku tak ke sekolah tau ari ahad..maklumlah Ganu sekolah ari ahad..

bubbles pun kiut..ekeke

isha said...

hehehe dragon ball .. suke lukis wambot dia je kt buku skolah. spiky spiky tu :D

.d.a.m.a.s.e.n.i. said...

yeahh sang goku. mmg kau nie pmnat setia la nie..gbus2.

aku dlu skolah kedah, so stiap ari ahad mesti aku ambik cuti sbb nk tgok..haha

fiq. said...

xsuke kartun ni,,sebab saye kanak-kanak pompuan,,bhahaha

alia zainol said...

goku sgtla hensem haha :)

another me said...

gila minat siooottt cerita dragon ballzzzzzzz!!wakaka

.........cP~ said...

Kalau nak tanya yang minat banyak sangat minat la plak.. Semua aku tengok..

cik tenggiling said...

aku suka tgk powerpuff gurl