Boss Gua

Pages

Hot Drama

08 August 2011

Mr.Simple

Pin Pin Pin Pin..Bunyi hon dibunyikan...


"Aduh jalan jam la plak..haishhh...Balik-balik kerja mesti jam gila..tension la kalo tiap-tiap hari macam ni.tambah-tambah lagi pada bulan puasa..hmm..dugaan..tak apa,aku sabor.." aizat mengeluh.

"eh ad bazar ramadhan la..singgah kejap la..waktu berbuka lagi sejam je ni..baik aku beli juadah untuk berbuka..Sebelum tu aku call maya dulu la.." kata aizat.
Complete lyrics: http://www.directlyrics.com/bruno-mars-just-the-way-you-are-lyrics.htmlComplete lyrics: http://www.directlyrics.com/bruno-mars-just-the-way-you-are-lyrics.htmlComplete lyrics: http://www.directlyrics.com/bruno-mars-just-the-way-you-are-lyrics.html

Complete lyrics: http://www.directlyrics.com/bruno-mars-just-the-way-you-are-lyrics.html"When i see your face
There's not a thing that i would change ".caller ringtone maya


"Assalamualaikum maya,abang kat bazar ramadhan ini...maya nak abang belikan papa tak..?"..Aizat bertanya

"waalaikumusalam..abang beli je la apa-apa pon..maya belum masak lagi ni"..jawab maya

"belum masak lagi..? ok2..nanti abang beli kan juadah..Assalamualaikum"..kata Aizat

"waalaikumusalam"..jawab maya


Aizat tidak membuang masa terus parking kereta dan terus menuju ke gerai bazar tersebut..Semasa Aizat berjalan melihat juadah yang terdapat di bazar,Aizat terpandang budak-budak sekolah menengah yang baru balik sekolah,ada yang couple.."perhh teringat masa dulu aku dengan ex aku dating pi bazar" bisik aizat didalam hati...


Orang terlalu ramai di bazar,sehingga kan ada yang bergaduh sebab terpijak selipar orang sampai terputus..pelbagai ragam yang dapat dilihat..Aizat tidak mahu membuang masa terus membeli juadah dan terus pulang ke rumah...


Sampai saja dirumah,kelihatan maya sedang buat air kegemaran aizat iaitu Fresh Orange.Aizat terliur melihat air itu..Lalu maya menanya kan sesuatu..

"Abang beli apa kat bazar tadi? " tanya maya

"Abang beli kuih seri muka Rm2 dengan karipap sardin Rm2" jawab aizat..

"lorh....Beli kuih je...kalau tahu tadi,baik maya masak je" kata maya sambil membuat mimik muka touching =(

"dekat rumah ni kita berdua je yang tinggal..beli banyak-banyak pon nanti tak habis siapa yang nak makan? maya nak habis kan.? boleh ke  habis kan?..lagi pon kita tak perlu lah nak beli banyak-banyak juadah..yang simple-simple sudah..asal kan kenyang.." jawab aizat


"ye la..maaf..abang ini dari dulu sampai sekarang suka yang simple2..." kata maya..

"simple-simple pon abang kan suami maya..hehe"..jawab aizat sambil tersengih...

"dah nak berbuka itu,jom sediakan makanan ini..tak baik melambat-lambat berbuka"..kata maya..

"ye la sayang..jom cepat"...



****************************


Kisah - kisah Aizat & Maya
:-

you jump i jump
cuci mata


24 comments:

AISHA INANI said...

oi kalo simple pon kalo laki aku beli tu jaa, aku ngamuk dah. kenyang 8 aku makan benda2 cam tu jaa. grr!

laki aku? bila tah kawen. HAHA

Nyamuk Terbang said...

gila bka puasa dgn kuih jer
p/s:: mcm tjuk lagu jer weyh

kim heeruul said...

aisha : haha..jgn la ngamuk..haha..bila hang kawen..=P

kim heeruul said...

nyamuk : asl kan kenyang..haha...mmg tajuk lgu pon..^^

Nur Hamizzah said...

hoh? buka puasa makan kuih je... simple habis.haha

Miss Dolce and Gabbana said...

Asal nama dia Aizat.haha..nevermind..Aizat yang aku kenal memang simple pun orangnya :)

kim heeruul said...

hamizzah : haha...tu la..simple kan..haha

kim heeruul said...

dolce : haha...aku pkai letak je..haha

saya cello191 said...

sapa la pijak selipar org kat bazaar tu..^^

mkn kuih mn kenyang..aiyokk..

kim heeruul said...

cello : ada budak tu..haha...mkn kuih mmg knyg kan..^^

Lieyda said...

wah kalau dpt suami mcm tu memang krus kering lerr aku jwbnya.haha

kim heeruul said...

lieyda : haa..ok la tu kurus..hehe

zezolla_atin said...

hoih kim . hg bajet2 la kalau nak simple pon . ahaha . tgk ! kan banyak awek yg marah hg dah . dorang tanak kurus2 .

kim heeruul said...

atin : haha...bkn apa..kan jimat..gugirl skrg kan ramai yg nak kurus..=p

AesyaZealous said...

kalu rm2 dpt lima ketui ja..ok la tu buat bukak pose..hahahah

kim heeruul said...

aesya : haha..5 ketul pon kenyang gak kan..^^

Umie Artoqiemie said...

mr simple..
beli je la lauk pauk. kah3

kim heeruul said...

Umie : haha..aizat tu saving sikit..haha

ECAH~ said...

simple yang amat tuh..huhu

Rafidah Farhana said...

Melampau gila kuih jeee T_T
Kalau orang perut macam aku, sah-sah merajuk. Hahaha.

cik dot said...

alala.. sopanny suami die. haha

kim heeruul said...

ecah : haha..asl kan kenyang..hihi

kim heeruul said...

rafidah : haha...jgn la tacink..nnti suami larik gua tak tahu..haha

kim heeruul said...

cik dot : haha..sopan la bagus..^^