Boss Gua

Pages

Hot Drama

22 August 2011

Entry Gua Yang Ke 200

Assalamualaikum..

Anneyong Haseyo..


Memandang kan hari ini gua cuti.Gua nak relax relax sat..Line pon okay..senang hati gua bila gua nak balas kunjungan & blogwalking..Hari ini memang hari gua kot..keh keh keh..

tengok tajuk gua tu "Entry ke 200"..Dah banyak gua merepek dekat blog kesayangan gua ini..haha..apa yang gua merepek pon gua tak tahu la..yang penting lu orang sume suka....kalau ada "entry yang ke 200" of coz la sebelum ini ada entry yang ke 100...kepada sesiapa yang teringin nak baca entry ke 100 gua "click gua"..Gua saran kan better lu baca entry yang ke 100 dulu..lebih afdal..=)


Sudah baca.?
Tak best kan..hehe..Kali ini gua nak buat kelainan sikit..Entry kali ini gua nak buat lebih dramatik..keh keh keh..


**************


Di pagi yang indah,bunyi ayam berkokok..Tiba-tiba Azura terjaga dari tidur..Azura melihat anak lelakinya sedang tidur lagi..Anak lelakinya bernama Ali haikal dan berumur 8 tahun(darjah 2)..Di rumah itu hanya mereka berdua saja yang tinggal.Azura ialah  ibu tunggal yang terpaksa menjaga Ali dengan penuh kasih sayang..Azura bekerja sebagai pekerja kilang..


Ali tengah tidur


Selepas azura melihat anaknya masih tidur, azura berkata sambil mengusap kepala Ali "muka anakku nampak letih,tak apa la lepas dah siap sarapan nanti aku kejut kan dia"..Selesai saja azura menyiapkan sarapan..Azura segera mengejutkan Ali dari tidur..

"Nak bangun..pergi sekolah" azura mengejutkan Ali *nada lembut

"dah pagi ke mama"...Ali jawab dalam keadaan yang mamai...

"ye nak..dah pagi dah..cepat bangun dan pergi mandi..nanti terlewat nak ke sekolah pula"..kata azura

"mama mandi kan ali buleh"..kata Ali

"hari ini Ali mandi sendiri yerk..mama nak gosokkan baju sekolah Ali ini"..jawab azura.

"baiklah mam"..kata Ali


Ali terus menuju ke bilik air..Membuka paip air hujan...Azura memesan sesuatu "Ali jangan lupa gosok gigi,sabun badan & syampu rambut yerk"..Ali hanya mampu mengangukkan kepalanya saja kerana Ali mengigil kesejukkan...


"Mmmmama dddddah Ssssiap"..Kata Ali sambil mengigil kesejukkan..

"sejuk ya..sian anak mama ini..sini mama lap kan"..kata Azura

"mama,hari ini ali takut la nak pergi sekolah" kata Ali..

"kenapa Ali takut nak pergi ke sekolah" tanya Azura sambik memakaikan pakaian sekolah Ali

"Cikgu dekat sekolah tu semua garang-garang.." jawab Ali

"Oh..Ali jangan takut ye..mereka garang sebab mereka nak Ali menjadi pandai..Kalau Ali baik,rajin mesti cikgu tak marah..Ali jangan takut ya"..Pesan Azura..

"baik mama" jawab ali dengan penuh semangat

"macam itu la anak mama" kata Azura sambil menyikat rambut Ali & sapu bedak carrie junior..



Pin Pin Pin.. Bunyi hon bas kedengaran..itu menandakan Bus sekolah sudah sampai ke rumah untuk menjemput Ali..


"Salam mama..Nanti dekat sekolah jangan nakal-nakal ya..Belajar rajin-rajin..jangan lawan cakap cikgu juga..." kata Azura

"Baik mama...Ali ingat pesan mama" jawab Ali..

"Hati-hati" kata Azura

"baik..Bubye.." jawab Ali


****************************

Dramatic tak..?

24 comments:

Nyamuk Terbang said...

eh ayat tue kalau bleeh jangan mcm drma melayu petang-petang
sial la puiii
haha

Cik Siti Aziz said...

huhu..cik suka..rase mcm mase kecik2 dulu..suke la manja2 ngan mak,,suruh mak lapkan,bedakkan n mcm2 suruh mak buat..happy giler..

Pendamba Mawar said...

apa y di citerkn ni?hihi

kim heeruul said...

nyamuk : kah kah kah..lu jeles..tak dpt buat mcm gua..kah kah kah..

kim heeruul said...

siti : haha..teringat mse kecik2 en..

kim heeruul said...

faiz : tak baca la tu..hehe..actually pasal kesungguhan seorang ibu tunggal yang menjaga anaknye dengan penuh kasih syg..=)

saya cello191 said...

apa value die..??hehe

aku dah baca entry ke-100 ko tu, gila r simpan candy tu~~

^^

zimi said...

=.=" ape yg dramatik nyer tu? huhuuuu

kim heeruul said...

cello : hahaha..mesti la kene simpan.dia je yg bagi gua hadiah..

kim heeruul said...

zimi : dramatic ..try bace betul2..keh keh keh

Faraa Eiman's said...

ko bwu blaja nak buat essay ke hape ? haha

kim heeruul said...

faraa : haha...boleh dikata kan juga..haha

sangkakelubi said...

gua baca apa td???

Rafidah Farhana said...

Hampeh ayam la kau! Dramatik celah mana entah. Hahahahaha. Tergolek-golek dah aku nak gelak ni.

syrupmasin said...

ayat drama melayu nak raye lah :D

kim heeruul said...

kelubi : haha..entah gua pn tak tahu..haha

kim heeruul said...

rafidah : hahaha..dramatik tu perbualan ibu dan anak..heheh

kim heeruul said...

syrup : kah kah kah..gua tak tiru mane2 skrip drama ok..kah kah kah..

AesyaZealous said...

jom shopping. tetibe.haha

kim heeruul said...

aesya : kita dua ..jom2..keh keh keh

yad'z said...

lu tulis novel ek dok?

kim heeruul said...

yad'z : kah kah kah..lebih kurang la..=P

cik dot said...

ley r wat novel. asyik wat cerpen pendek j. kreatif3. ^^~

kim heeruul said...

dot : haha..bakat gua blom perfect lagi nk buat novel.hihi