Boss Gua

Pages

Hot Drama

14 August 2011

Mengelabah !!!!

Assalamualaikum..

Anneyong Haseyo...


7am, waking up in the morning
Gotta be fresh, gotta go downstairs
Gotta have my bowl, gotta have cereal
Seein’ everything, the time is goin’
..................
........
....
 
penyanyi asal Rebecca Black




Oop's..Gua bukan nak menyanyi 0key..Lu orang jangan salah faham pulak...itu intro gua..Gua nak sambung bercerita daripada lirik lagu itu..



The time is goin
To gua pi kerja...Sebelum gua pi kerja,gua check it out pokcet seluar & laci almari,gua tengok ada apa-apa yang tertinggal or tidak.Gua check ID untuk masuk kerja ada.Handphone untuk gua dengar lagu ( tak text sapa2 pon) ada...Perfume & wax rambut dalam beg ada.But......


Satu benda yang paling - paling penting dalam hidup gua tidak kelihatan..Gua rasa benda ini bukan gua sorang je yang anggap benda ini penting,lu orang pon sama kan...Benda yang gua maksudkan itu ialah "D0mpet"
....Gua cari tak jumpa..Shitt la (dalam hati)...


Isi dalam dompet gua tu dah la ada benda-benda yang penting seperti IC(kad pengenalan) , Surat cinta gua masa gua time sekolah menengah dulu,kad atm , Duit belanja dalam Rm40..Saat itu gua dah mula cemas dan mengelabah...Ye la benda penting dalam hidup dah hilang,mana tahu kot2 tercicir mana-mana,pastu tu ada orang kutip then amek isi dalam  dompet tu...siapa tak mengelabah..ye dak...


Jam pada decoder Astro gua menunjukkan pukul 7.45am..Gua bertambah cemas sebab dah lambat nak pi kerja + cari d0mpet tak jumpa-jumpa...hmmm..sekali gua kejut adik gua,gua tanya dia...



Gua : nampak dompet abang  tak..?

Adik : Ha?(mamai)

Gua : Nampak dompet abang tak bangang (ter'marah sebab dah mengelabah gegila)

adik : semalam nampak dekat dalam laci tu.

Gua : Tak ada pon...hmmmmmm

adik : entah ..zZzzzzz




Gua korek - korek laci tu,tak jumpa gak....hmmmm...sekali gua belek - belek rak buku adik gua..Rak buku adik gua dekat bawah laci tu..Terjumpa dekat celah buku..macam mana boleh jatuh pun gua tak tahu lah...Gua tak fikir panjang,gua terus pi kerja...

P/s : if handphone lu orang hilang,lu orang mesti mengelabah kan..? tak kira la apa pon yang hilang mesti korang rasa apa yang gua rasa gak kan...

27 comments:

Maya Lisa said...

haiyark !! tak psal psall dapat b****ng. gaahahah !! sian adik mamai ~

kim heeruul said...

maya : tgh emo time tu....hihi

Nyamuk Terbang said...

nsb baik jmper kn
dh ad gmbr aku dlm tue
k bye

kim heeruul said...

nyamuk : nasib jumpe..gmbr lu? eeuuww..

Miss Dolce and Gabbana said...

nampak kasut aku tak kecik.bangang! haha..emo2.bulan puasa kena banyak2 sabar kim.haha

kim heeruul said...

dolce : tak nmpk la..haha...ok..=)

siti nor atika ruslan said...

nasib jumpa..tdak..hbis ler..hu2..

kim heeruul said...

atika : nasib baik la jumpa..kalo tak apa?

Miss Dolce and Gabbana said...

good..good..kau sentiasa jadi yang first commentor kat blog akukan.terharunya.. :P

Farhana Jafri said...

pheww!! nasib jmpe! dompet tu!! xkire la brp bnyak duit dlam tu pun, tp atm card dgn ic tu pnting.. jgn careless lg next tym ;)

kim heeruul said...

dolce : gua kan pembaca setia lu..^^

kim heeruul said...

farhana : kalo atm & ic i hilang confirm bertambah benggang...

Nur Hamizzah said...

naseb baik jumpa... kalau ilang tak ke naya. haha. aku just penah hilang ic je kot time lagi seminggu nak amek spm. haha

Engku Sofea said...

nasib bek jumpa kannnnn phewww

AISHA INANI said...

aku fon hilang takder hal.
dompet hal.
malas kot nak buat ic baru, kad atm baru, blah2.. fuhh.

tieka said...

err...kesian kt adik lu tu kim..adehhh...=.='

zezolla_atin said...

hahaha . menggelabah pagi-pagi .

yad'z said...

jam tangan aku sampai sekarang tak jumpe2... sedihh.. rase nak pi iklan kat paper jek.. =,="

kim heeruul said...

hamizah : ic lu hilang..? kene bayar la yerk..?

kim heeruul said...

sofea : nasib baik gua jumpa...kalo tak matai la gua..

kim heeruul said...

aisha : yes.gua sokong..gua pon malas nk renew..leceh wo..

kim heeruul said...

tieka : hehe..gua tak sengaja la..=P

kim heeruul said...

atin : keh keh keh..kalo dompet tak hilang,gua tak mengelabah..

kim heeruul said...

yadz : sian ko ..pi la buat iklan yang "missing" tu..hahaha

Nur Hamizzah said...

ha'ah. bayar lah.. tapi lepas abes exam time kemas bilik nak kuar asrama jumpa ic tu bawah katil .hhaha

kim heeruul said...

hamizah : haha..mcm mane leh ad bawah katil lak.? hahaha..jual ic tu masyuk wo..haha

Rafidah Farhana said...

confirm la gelabah weh. dompet tu. dompet aku pun ada segala macam benda. hilang handphone gelabah jugakm tapi tak segelabah dompet. pendek kata, memang gelabah laaa !