Boss Gua

Pages

Hot Drama

24 November 2011

SPONTANEOUS THURSDAY #20

Assalamualaikum.

Anneyong Haseyo


Siapa kata ada couple tu best ?
Siapa kata ada bf/gf kaya tu best?
Siapa kata ada gadget mahal tu best?

Yeah,memang gua akui
Sangat la best bila ada bende - benda yang dapat mengembirakan kita.
Tapi bila benda itu hilang sekelip mata.
Apa lu orang akan rasa ?

Pedih kan.
So,jangan terlalu Over gembira sangat.
Kita cuma hanya perlu bersyukur.

That's all
Poem dari gua.

26 comments:

Pendamba Mawar said...

:)bsderhanalah dalam kehidupan ye dak?

Eyda Syahida said...

terbaek! :)

aydah ahmad said...

NOTHING LASTS FOREVER .

*qoutes from someone .

D'ya Marshmello said...

ewahh, betul tu.tak semua kita ley dapat.kene la blaja bsyukur! hehe happy blogging & slmt bkenalan lolz XD

JOM SINGGAH & KOMEN : Apa Itu Wordless Wednesday ?

Saddila said...

yess setuju :))

.ain. said...

coclusion. jangan nak poyo ye. HAHA

KizZ said...

Style!!

Joe_Hans said...

oh..pedih2!!

fierul said...

hehehe .. btul tuh . org kata bcnta mema best tpi single lgi best . :)

Akue Achik said...

Alhamdulillah..msh bnfas tuk hari ni..

RinsyaRyc said...

best kut.. x tau pulak. ehehe. x pernah memiliki benda2 cemtuh. ehehehe..

kalau hilang pun, apa yang kita miliki masani, kita mestila kena bersabar. Bersabar dan bersabar. Selagi kita manusia, selagi itulah kita akan mengalami banyak kehilangan..

Eida Arina said...

gua stuju!

Ct Mawa said...

btol 2..sederhana dlm smua aspek :)

zikeryhassan said...

Mensyukur apa yang ada. Jika kita mampu untuk memilikinya tak salah, tapi jangan lupa pada-NYA. Bila sudah milikinya dah la.

KinosKoko said...

cun ah poem.. hehe

Eyda Syahida said...

gua forever alone. HAHAHA

moral of the story : jangan terlampau eksaited kalo dapat sesuatu. ye dak? hiks!

akiN aMar said...

couple best sebab ade org pnggil kte syg...hehehe *gatai! ;D

Itu semua tak menjadi masalah, yg penting diri kita.

Normal la. sbgai manusia, kite ni kekdng mudah lupa daratan bila kesenangan melebihi segalanya.hee

ape pun still chill ya..^^

Tira Pengemis Maganda said...

betul tue....semua tue xkekal...

smilenajah93 said...

bersyukurlah ape yang kita ade :)

Run Away said...

biar jew hidup dalam keadaan...biasa2 jew...;d

Run Away said...

biar jew hidup dalam keadaan...biasa2 jew...;d

Original CikTeddy said...

spontaneous poem,i loike..gua stuju dgn lu..

kih3...peliknyo ckp gua lu.

RinsyaRyc said...

takot ah dngn statement ko. isk. tapi kengkadang kita perlu jadik kejam. RT @ Kim Heerul suatu hari nanti gua nak buat mcm tu dekat girl yg penah gua suka...bkn nak balas dendam.Tp nak kasi dia pengajaran.


-aku buat cam twitter takot ko blurr amende aku cerita. hahaha.

ekabukanmakcikkau. said...

lah tu poem ? aku ingat tu soalan bahasa melayu yang perlu dijawab tidak melebihi 80 pp . ishishish

Umie Artoqiemie said...

tadah tangan dan gua BERSYUKUR..

onie said...

kan bagus kalau hidup besederhana..