Boss Gua

Pages

Hot Drama

10 November 2011

SPONTANEOUS THURSDAY #18

Assalamualaikum.

Anneyong Haseyo.


Bila cuaca Kemarau/Panas,pasti ada yang  merungut mahukan cuaca yang sejuk.
"Haishh..Panas la sial,dah la kedai tu jauh lagi"

Bila cuaca Hujan Ribut/Sejuk,ada yang mahukan cuaca yang panas pula.
"Aduh hujan la pulak,Sial betul la.Nak jemur kain pon tak boleh"



Weyh!!
Jangan Nak Merungut BOLEH TAK *tercapslock


Cuba relax & cool.Tak perlu kata apa - apa.Even dalam hati pon.

32 comments:

ascil.punye.lah said...

manusia.memang tak pernah bersyukur.ada je yg tak kena

Popoi said...

x besyukorr langsung,, ahhahaa ^^

Pendamba Mawar said...

rilex2 sudah..eehe

Ct Mawa said...

huhu..btol 2..kte kne bersyukur :)

I do I need Iman said...

sekarang xsejuk xpanas.
sebab gua yang panas(demam)
;p

zureen said...

haah.. betul tu..
setiap kejadian tu ada kelebihannya kan? :)

teyhasahaje a.k.a NURUL said...

bersykur nkmt Allah bg...untung Alla kc pns dan hjun..kalu tsunmi.??

A.I said...

agak laa! itu la kita. adehh terok!


sekarang musim hujan kan, nak pi mana2 pon susah. tapi hujan best sejuk. boleh hibernate. keh keh,

NURULSYAZWANI BINTI ROSLI said...

waa, sentap kalu baca!
kan?? tak reti bersyukur manusia nih.

Eyda Syahida said...

manusia.. memang payah nak bersyukur kann.. huuuu~

smilenajah93 said...

manusia tak pernah bersyukur ~

fierul said...

itu la namanya manusia . hehe

Akue Achik said...

it`s human nature,, inevitable..

salu bt bnda nih, tp bila da sdar..malu la jgak ngan Tuhan..

aiman fanboy k-pop said...

aiiishhh!kim heechul!eyyhhh!silap2...
kim heeril hyung!ga baik kok merungut2 bagai....heehee..^7^

Umie Artoqiemie said...

jangan cakap sial boleh tak? mahupun sekadar contoh.. keh3

Rtp Farra Arisha said...

entahlah. maybe cause of natural habit memang seperti itu dan tidak bisa diubah :O

RinsyaRyc said...

hehe.. jejom pi korea.. mesti sejuk~

shiela munir said...

manusia memeh xpernah puas!!

Puteri Iqa Izyan said...

keh keh keh. terasa sikit. :D

Cik Kasih said...

dlm hati pon x boley? ok la..hihi

Eida Arina said...

senyum....x perlu kata apa2...haha :P

sobri yaacob said...

bsyukur la ats apa yg ada :)

ekabukanmakcikkau. said...

ha'ah kan . macam aku. macam kau jugak kan ? kannnnnnnnn?

Maya Lisa said...

saba jak naaa ~~ hhikhik !


kim heerul lepas geram nih !

Fara E's said...

tak reti bsyukur , cmtu la

Finaz Jaafar said...

ye betul !!! jangan merungut sebab tu anugerah Allah..Allah dah bagi hujan atau panas untuk kita jugak..

p/s : jawapan kepada soalan lu yang "single tak?" gwa dah edit dan jawab kat entry gwa..haha

reenapple said...

manusia mana pernah puas hati.. asyik cerewet je.. =)

onie said...

gua rasa nak sekeh jak orang gitu,pahal...bersyukur sikit la....

aleen aiden said...

kau nak tau,aku ade beli 1 coklat nih.baru nak terai la kiranye.dari smalam lagi coklat aku nih cair.mengharapkan belah malam akan sejuk cket supaya coklat aku boleh keras smula.harapan!


sampai saat nih da 2hari aku duk tenung je coklat tu.abeh xkan nak teguk macam air pulak!




ok,skang aku nak lari.komen aku ni nak cakap pasal panas kan?hik3 :P

si robot comel said...

haa,betul betul biasalah tu,tak pernah nak bersyukur,hehe

RinsyaRyc said...

wiwitt! nak ai tag u~

http://bulatmata.blogspot.com/2011/11/blog-terhemsem-eh-salah-tajuk-contest.html

syahirooAhmad said...

tula pasal. tahunye nak merungut nye.. ingat Allah turunkan hujan tu suka suka ke? mesti bersebab kan... setiap kejadian yang berlaku pasti ada sebab.. dalam kata lain hikmah disebalik kejadian..