Boss Gua

Pages

Hot Drama

03 July 2011

Cinta Monyet 1999 - 2004...

Assalamualaikum...

Anneyong Haseyo..


Semalam penat bejalan/hang out...Time hang out dekat Times Square semalam,aku ternampak budak-budak pendek lelaki dan perempuan..pendek means budak-budak sekolah rendah..Maybe perubahan waktu budak-budak menengah sekarang memang pendek..Tapi tak logic lak kalo budak-budak skewl menengah pendek-pendek..Or dorang form 1 yang baru nak UP.Or aku yang tinggi sangat? haha..Fenin - Fenin..Yang Pasti,aku yakin yang dorang budak sekolah rendah..


*Fenin = Pening..


Back to the Story,budak-budak sekarang semakin berani..Gua Tabik sama lu la dek..Abang pon kecik-kecik tak pernah pengang tangan perempuan...Abang masa Form 5 baru dapat merasa pegang tangan GirlFriend..Tapi adek kecik-kecik dah dapat pegang tangan..perrrhhh...



Sweet gila dek..



Siapa la sifu ko ye dek..Mesti Sifu ko tu berpengalaman...Zaman aku dulu susah nak dapat itu semua..sebab..? Sebab dulu-dulu parent semua garang-garang beb...dorang jaga anak dara dorang itu elok2..jangan harap la budak-budak perempuan dapat keluar umah tanpa minta izin...


Tapi dulu romantik..sekarang romantik..? errr...macam tak romantik je zaman sekarang..haha...Dulu tempat dating dekat kawasan sekolah je..haha..Tu yang kebanyakan budak-budak dulu ramai yang berjaya sebab hari-hari pi sekolah sebab nak jumpa kekasih hati..hahah..tapi time tu bila jumpa masing-masing Bisu...betul tak ..haha..dapat tengok muka pon jadi la..haha....


Selain itu,zaman dulu-dulu masa mula nak kenal bende first yang dorang minta BIODATA yang d'tulis oleh tangan..haha.Bukan saje-saje nak minta biodata tu,kan masing-masing time tu malu-malu..Sumpah romantik gila..haha..ada yang spray perfume,letak bedak..hehe..Aku Still simpan lagi Biodata yang aku dh collect..haha...sekarang tak men la biodata2 ini..Sekarang dah maju,Masing -masing minta Facebook je...tak best tak best.


Dulu-dulu ada postmen tolong hantar kan surat..haha...Dulu men surat menyurat..lgi best...sekarang? sekarang Wall post je kat Profile...Im chat kan ada..haha..tak best..Berbayar...Dulu-dulu kalau kita couple dengan member punya GF/Bf pon member tak marah..sanggup berkongsi.member baik la kate kan..heheh..sekarang..? sekarang,if member kacau or tegur Gf dia,dia dah tumbuk bagai..hmmm...tu pon nak ambil serius...







Inilah perbezaan Cinta monyet dulu & sekarang...Budak budak sekarang kan dah pandai bajet HOT...hot ke..?

Aku bukan apa,dulu masa zaman skewl rendah aku pon pernah terlibat dalam cinta monyet ini..bukan nya aku ambil serius pon about cinta masa tu..Tapi tak ada la sampai hang out berdating & pegang-pengang tangan bagai..*Anoyying gila...

padahal aku jeles..keh keh keh..


Jom layan Lagu ini.

22 comments:

tieka said...

hohoho..biasa laa..remaja skrng..mmg dh maju berbanding dulu2...

Pendamba Mawar said...

lagu best nk habaq mai..love cn blue

nelly said...

teringat lak zaman mngurat dulu !
hahahaha

yad'z said...

mals nak komen lah,. gelak jelah.. hahaa.. #okbai

(naddie) Nur Nadzirah Azmi said...

lol~ ku 18 taon pon dpt surat cinte laie aw..
konon romantik la sngt.. huhu~

kim heeruul said...

tieka : tahu tak pe..parent dorg biar kan je..

kim heeruul said...

faiz : haha..Love girl...

kim heeruul said...

nelly : amboi..men surat menyurat la tu.haha

kim heeruul said...

yadz : sengal..malas nk bace la tu...

kim heeruul said...

nad : perrhh..romatik gila..=P

(naddie) Nur Nadzirah Azmi said...

tpakse la kot..
dh fone isn hgga khms mne de..
plkn la kte kan..
huhu~

kim heeruul said...

nad : terpaksa?..hmm...tak romantik..haha

(naddie) Nur Nadzirah Azmi said...

mmg tak romantik pon. dh la tak ske at dye.. hahahha

zezolla_atin said...

wey kim,atin dulu pun tak reti lagi nak suke kat org waktu skola rendah.lambat gile membesar..haha

kim heeruul said...

nad : ahah...damn,,abis tu,kalo tak suke kat dia,nak sgt men surat awat..haha

kim heeruul said...

atin : haha..girl tunggu laki on dulu..hahaha

nurul nadia nasir said...

perghh mak gua sampai sekarang maseh garang!ala2 mcm zaman dulu jugakk jgn cakap nk dating..kapel pon gua xberani hahaha :P

*dAty* said...

HAhA ! tuee laa . mslh dak2 zmn skrg nie .. kecik2 dahh pndi pgng2 . ishhish..

kim heeruul said...

nadia : haha..mak hang dh mcam cikgu...

kim heeruul said...

daty : haha..tahu takpe...

yad'z said...

aku bace sampai abis lahhhh...
tapi tak tau nak komen ape.. so, aku gelak je lah.. hahaha

kim heeruul said...

yad'z : haha..sengal la hang...