Boss Gua

Pages

Hot Drama

09 December 2011

Nama Saya Kim #4

*Jika anda terlepas Episode yang lalu :-



********************



Apabila kim buka buku itu,tiba - tiba ada sehelai kertas kelihatan masih baru di dalam buku komik tersebut.Kim mula hairan.Mengapa terdapat kertas di dalam buku.Lalu Kim membuka kertas tersebut.Dalam kertas itu telah tertulis 


If awak nak jumpa dan kenal siapa saya.
Esok datang di kedai buku yang awak beli buku ini
pada pukul 5 petang.

~Mystery girl~


Kim mula menjadi bingung memikirkan siapakah gadis yang menyelitkan surat di dalam buku komik itu.Kim memikirkan adakah surat itu ditujukan untuk dirinya.Kim terus membaca buku komik tersebut sambil memikirkan  isi surat tersebut.


Kring Kring Kring Kring Kring + I hate this love song ,  I hate this love song ,  I hate this love song........

Itu menandakan jam loceng nya dan alarm fon kim berbunyi.Kebetulan omma Kim lalu di hadapan biliknya.Lalu omma kim kejutkannya bangun dari tidur.

"kim bangun,girlfriend kamu datang ini". Helah omma kim.


"aahhhhhhh.apa ma?". Kim mamai.


"BANGUN.! girlfriend kamu datang tu."


"omma,kim mana ada girlfriend la". Jawab kim dalam keadaan mamai.


"Oops. kantoi sudah.Anak omma ini dah lupa ke yang hari ini kamu sekolah?"


"HAAAA!!! ye la, sekarang dah pukol berapa omma?". Tanya kim.


"Ha,tengok tu.Anak omma ini cepat sangat mengelabah.Baru pukul 7 pagi la kim". Jawab omma.


"Oh! ye ke. huu. Nasib baik baru pukul 7 pagi.Tapi Kim rasa macam Kim tidur terlalu lama". Kata Kim


"Semalam omma nampak kamu tidur sambil pegang buku komik tu.Mungkin kamu tertidur.Omma tak nak la ganggu kim masa tu.Sudah pergi la mandi".


"Baik Omma". Jawab kim sambil mencari - cari surat itu.


Kim mengambil surat itu dan terus simpan di dalam dompetnya.Kim terus menuju ke bilik mandi untuk menyegarkan dirinya sebelum ke sekolah.Sampai saja di sekolah,Kim masuk ke kelasnya.Di sekolah,Kim merupakan Ketua Tingkatan.Kim juga merupakan pelajar yang terbaik.Tidak pernah datang lewat ke sekolah.Malah dia juga menjadi perhatian para guru.


Tapi pada hari ini,Kim tidak fokus dalam sesi pembelajarannya.Kerana Kim masih memikirkan pasal isi kandungan surat tersebut.Pada waktu rehat,Kim menanyakan sesuatu pada sahabat baiknya iaitu Sukri James.


"Sukri,cuba lu baca surat yang gua dapat ini". Tanya Kim.


"Lu pergi je la kedai itu,mana tahu dia betul - betul nak jumpa lu ke". Kata Sukri


"Tapi gua tak kenal itu orang la.Mana tahu surat itu dah lama terselit dekat buku komik yang gua beli tu ke?". Kata Kim.


"Hmmm.Betul gak kata lu.Tapi better lu pergi la.Kalau lu tunggu sejam,orang tu tak tegur lu.Lu balik la". Sukri memberikan idea


"Hmmm...Tengok la dulu". Kim memikirkan idea yang Sukri bagi.




To be continued ........

*Nak tahu samada Kim pergi or tak  ke kedai buku tersebut. Tunggu Episode yang akan datang. peace v(^.^)

23 comments:

CekbOlat-bOlat said...

iklan ptong kepala ikan lah pulekk !
sespan giler bace.. wakakaka..
anyway lu monitor eh? same lah kita,, wekwek

Anonymous said...

dah cm bce nvel..hihi..

ERAH GOTCHA said...

drama..drama...

Ct Mawa said...

huhu..lme jugak bru smbg ep4..kne bce blek ep3,,coz da lpe..hehe

omma!how sweet!hihi

mawa nk wat andaian la..rase2 cm kim pegi kdai 2..hehe

Saddila said...

perghh ketua kelas yang pandai . okay dah baca dari episod 1 . SILA SAMBUNG DENGAN SEGERA . haha

Ana Muslimah^^ said...

nice story lhaa. haha =)

A.I said...

amboih kemain noh.
la nih tulis novel plak...

ok will wait. mintak tak terlepas. hewhew.

Eyda Syahida said...

hahaha bila cinta.. erkk..

kim salam omma eh? pelajar terbaik :)

Original CikTeddy said...

msti kim punyer..huhu

sugar2 kapas strawberry said...

nice story

aydah ahmad said...

alooo . ngade ennn nk iklan tuh .
i rase mesti kim pergi jumpe gegurl tuh . hewhehwhewhe

Joe_Hans said...

weyh.. kim, lu cepat2 lau updated citer nie.. potong stim toi lar... cepat2.. hahaha

Pendamba Mawar said...

nak gak dapat surat cam tu.wakaka

c'axoera said...

sinetron ni...:p

http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/interconnected-friday.html

saya cello191 said...

ko wt novel ke derr??

=.="

ascil.punye.lah said...

cepat sambung kim!=)

Nyamuk Terbang said...

ala bila nak ad smbungan

Nelly The Strange said...

eish !! jadi berdebar-debar nelly !cepatlah pakcik kim! ! hahaa

cik dot said...

lu nie bikin saspen j r. bru nk exited tgu die g ke x kdai tu. cpt2 r smbg ye. :)

Juliet_iRa~" said...

wahh..hee..cpt smbung!:)

Miss Dolce and Gabbana said...

Kim.Guwa saran lu bukak lagi satu blog khas utk cerpen-cerpen lu ni.Baru gempak.Sorrylah sebab aku lama dah tak datang comment sini.Sibuk sangat sampai jarang nak blogwalking and comment.Kalau sempat nanti aku selusuri kisah-kisah yang terlepas tu ye =(

chemay said...

nexttttttt
:)

fierul said...

baca baca episod lima rupanya dh tertinggal episod 4 patut la blur . hehe