Boss Gua

Pages

Hot Drama

13 December 2011

Nama Saya Kim #5

*Jika anda terlepas Episode yang lalu :-


********************



Krinngg Kringg Kringgg.

Loceng sekolah telah berbunyi.Itu menanda waktu persekolahan telah pun tamat pada hari tersebut."Apa la bunyi loceng sekolah aku ini,dah macam bunyi loceng basikal aku dengar.Haishh". Kim berbicara sendirian. Seperti biasa,selepas habis sekolah Kim biasanya menuju ke perpustaakan di sekolahnya.


"Hai kim,awak nak ke mana tu?" Sapa seorang gadis terhadap Kim.

Kim menoleh ke belakang. " Oh Adila,saya nak ke perpustakaan. Kenapa?".


"Awak pergi sorang saja kim? nak ikot buleh? ". Dila memujuk sambil membuat muka cute.


"Saya tak kisah kalau awak nak ikot.Boleh study sama - sama". Kim mengaru kepala.


"Terima Kasih kim". Adila gembira kerana Kim tidak menolak permintaannya.


Di perpustakaan Kim teramat khusyuk menyiapkan kerja sekolah yang diberikan oleh gurunya.Adila pula,apabila membuat kerja mulut'nya pasti mengeluarkan suara.Katanya sambil menulis sambil menghafal.Setelah Adila selesai study subjek sejarah,dia ingin menyiapkan exercise math.


"Kim,mathematic awak pro kan?". Tanya Adila.


"Eh! mana ada pro. keh keh keh". Kim menjawab sambil tergelak gigle.


"Awak tipu. Awak kan best student of mathematic".


"keh keh keh.Okay okay.Soalan mana yang awak tak paham?". Kim membantu Adila .


Pelajar yang berada di perpustakaan  memandang ke'arah mereka.Beberapa pelajar yang berada di perpustakaan menyangka kan bahawa Kim & Adila ialah kekasih.Tapi hakikatnya mereka hanya kawan biasa.Kim terlalu khusyuk study sehingga terlupa suatu perkara yang sedang menantinya.


Lalu Adila bertanya kan "awak selalu balik pukul berapa kim?".


"Saya selalu balik pukul 4 petang.kenapa?" jawab kim sambil memandang ke arah buku yang sedang dia study.

"Tapi sekarang dah 4.30 petang la kim.Terlupa nak balik ke?". Kata Adila sambil menunjukkan jamnya.


"Haaaaaaa?? Dah pukul 4.30.??? Biar betul Adila.? ". Kim terkejut apabila mendengarnya.


"Ye lah dah pukul 4.30.Tak caya tengok jam saya ini". Adila berkata sambil menunjukkan jam nya betul - betul di depan muka kim.


"Errgghhhhhh.!! Dah lambat ini.Mesti dia tengah tunggu aku sekarang ini". Kim berbicara sendirian.


"Eh! Kim.Kenapa mengelabah ini.Siapa 'dia' yang awak cakap kan itu?". Tanya Adila.


"G0t to go now.Bubye". Kim berlari meninggalkan perpustakan .


"Ke mana la agaknya Kim nak pergi itu.Siapa la 'dia' yang Kim sebut kan tadi itu yerk.hmmmm". Adila berasa hampa. Lalu Adila kemas table dan terus pulang ke rumah.


To be continued ........


Sempat ke Kim sampai ke tempat yang ditujui ? adakah gadis misteri itu menunggunya?

Tunggu Next Episode. peace v(^.^)

20 comments:

Pendamba Mawar said...

khusyuk sgt mngajar.. mintak2 la dia tu tnggal je.hahaha

wanda said...

sape le tuu...hahaa

Lea Isnawi said...

ala bersambung2 la pulak

cepat sambung!

Saddila said...

tak boleh blah guna nama gua :(

*perasan kejap

CekbOlat-bOlat said...

wakaka.. ade2 je la.. mct si adila tu cntik kan.. smapi ksyuk sedemikian rupa

∫êℳå ℋiℳå₩åℛï said...

dah banyak terlepas episode ni...
cerita cinta remaja la ni..
hihi

Original CikTeddy said...

msti sempatnyer..huhu cpt2 kim!

Eyda Syahida said...

alaa.. dah terlewat.. tapi msti girl tu tunggu kan?? hohO~

hafiz hafizol said...

untung r Adilla .. Him pakai nama dia.. warhaha. Kim nama aku xnak pakai ker ?? hikhok..

Ct Mawa said...

ee..saje jew tmbh part stdy2 pulak eyh..huhu..ok,,mawa 2ggu

chemay said...

orang tuh tengah tunggu lagi kot.
:)

Anyyss Shuhaimi said...

wah..sampai bpe episod la ni

Nurul Iman Rosman said...

tak penah bace ni.
kena bace dari mule lah gamok nye.

hehe ;)

Joe_Hans said...

mesti kim tue nak jumpa aku kan?? hahaha... updated cepat kim!

fierul said...

wahhh makin mnarik nie . cpt uat smbungan dia kim .. hehe

Nelly The Strange said...

dia tu sapa ?
curang !!!
haha

widiea azira said...

gadis misteri t0o adlah sunny yg sdg tggu kt taman smbil pegang bekal goreng pisang utk kim..hahahahah

aydah ahmad said...

hahaa . kesengalan . sian adila . kemonn u . next story . im waiting yaw ;)

RinsyaRyc said...

style la lu ketawa.. keh keh keh.. >_<

cepat-2 sambung.. sweet je cite nih.. teringat zman skolah dulu. 'eh. awak terer math. nak tnya soalan ni ."

(naddie) Nur Nadzirah Azmi said...

untung la "SADDILA".. Haha