Boss Gua

Pages

Hot Drama

07 February 2012

Nama Saya Kim #10

*Jika anda terlepas Episode yang lalu :-


********************


Di sebuah rumah yang sunyi dan sepi.Tinggal sebuah keluarga. Hanya seorang bapa dan seorang anak perempuan.Ibunya telah pon meningal dunia semasa Ana Shiha Dilahirkan.Sehingga kini Ana telah dia besarkan oleh ayahnya.Selama 18 tahun  ayahnya membesar dan mendidik Ana.


Kini Ana sudah semakin dewasa.Ayahnya beranggapan bahawa Ana mungkin sudah pandai menjaga dirinya sendiri.Muka Ana mirip dengan wajah ibunya.Ibunya seorang yang cantik,baik dan kasar macam Awan Dania.Kini Ayahnya melepaskan rindu terhadap arwah dengan melihat wajah Ana dan tingkah lakunya  yang sama macam ibunya.


Knock! Knock! Knock!..Ana mengetuk pintu rumahnya.


"Saya sudah pulang". Kata Ana.


"Lambat kamu pulang Ana". Kata ayahnya.


"Jumpa kawan tadi. hehe". Jawab Ana.


"okay.Pergi mandi yerk.Dah nak malam ini". Kata ayahnya.


"Baik dad v(^.^)". jawab Ana sambil senyum membuat PEACE.


Beberapa jam selepas itu.


" Ana Oh Ana..turun makan.Ayah dah siap memasak ini ".Ayahnya memanggil Ana.


Ana Masih tidak turun.Lalu ayahnya pergi naik ke atas untuk menjenguk apa yang Ana sedang buat.


Knock! Knock! Knock!. Ayahnya mengetuk pintu bilik Ana.


Tiada suara yang menjawab.


"Ayah masuk yerk". Kata Ayahnya.


Kelihatan Ana sedang mengulakaji sambil memakai headphone mendengar lagu.Ayahnya mengelengkan kepala.Lalu ayahnya menanggalkan headphone dari kepala Ana sambil gelak "keh keh keh.".


"Apa ini ayah.Ayah ini jahat lorhhhh" . Ana bersuara manja.


"Dari tadi ayah panggil kamu turun makan.Tapi kamu tak jawab.Tu yang ayah naik". Kata ayahnya.


"Ooopss..! Maaf..hehe". Kata Ana sambil gelak gigle.


"Sudah. Jom kita makan dulu. Nanti lepas makan Ana sambung ulangkaji tadi okay". Kata ayahnya sambil membuat thumbs Up.


"Okay ayah". Kata Ana sambil membuat Thumbs Up juga.


Lalu mereka berdua turun ke bawah bersama.


"Dinner ayah masak apa ?". Tanya Ana.


"Malam ini ayah masam special punya untuk Ana anak ayah". Jawab ayahnya dengan penuh semangat.


Sampai saja di meja makan.Ana terkejot.Kelihatan banyak makanan/lauk yang terhidang di atas meja tersebut.


"Ada orang nak datang rumah ke ayah". Tanya Ana.


"Eh! tak ada siapa nak datang pon". Jawab ayahnya.


"Habis kenapa banyak sangat makanan ini". Tanya Ana lagi.


"Errrmmm.Ini semua ayah masakkan untuk Ana.Semua Makanan ini ialah makanan Favourite arwah ibu Ana". Jawab ayahnya.


"Oh!.Thankz ayah.Ana try habiskan v(^.^)". Kata Ana sambil membuat peace.

"Dah.Mari kita makan,nanti sudah sejuk,tak sedap pulak jadinya". Kata ayahnya.


" Mari ". Kata Ana dengan penuh semangat.


Kedua-dua kelihatan berselera sungguh menikmati hidangan tersebut.Walaupun Ana kurus.Tetapi Ana kuat makan orangnya.Tak sia-sia ayahnya menghabiskan masa untuk memasak hidangan tersebut untuk Ana.


"Sedap tak ayah masak?". Tanya Ayah.


"You Are The Best Dad v(^.^)". Jawab Ana sambil membuat peace.


"Sayang Anak Ayah ini.Lepas makan,pinggan biar dekat meja.Pergi basuh tangan then sambung ulang kaji tadi ye". Kata ayahnya.


Selesai sudah makan.Sebelum Ana naik ke atas,dia berjumpa ayahnya sebentar untuk memberitahu sesuatu.


"Ayah,Ana nak bagitahu something ini. Tapi ayah janji takkan marah yerk". Kata Ana.


"Ayah janji tak marah. cakap la". Ayahnya berjanji.


"Errrrmmm.Ana ada kawan baru". Kata Ana.


"Oh! bagus la tu. baik lelaki atau perempuan?" .Tanya ayahnya.


"Errrmm.. Dia Lelaki.". Jawab Ana dengan emosi ketakutan.


"Oh lelaki. Siapa nama dia?". Tanya Ayahnya lagi.


"Nama Dia KIM HEERUUL.Kawan yang Ana jumpa petang tadi". Jawab Ana.


"Owh.Ayah tak kisah kalau Ana nak berkawan dengan siapa.Asalkan anak ayah ini pandai jaga diri". Pesan Ayahnya.


"Thankz Dad. I love u ". Jawab Ana sambil memeluk ayahnya dengan penuh gembira..


Ayahnya hanya mampu tersenyum melihat Ana gembira.


"Ana nak naik atas.Nak sambung Study". Kata Ana.


"Okay. Jangan tidur lambat sangat ye". Pesan ayahnya.


"Baik dad =) ". Jawab Ana.


Lalu Ana bergegas menuju ke biliknya untuk menyambung ulangkaji.Macam biasa,apabila Ana study dia memakai headphone supaya tiada orang mengganggu'nya study.Sedang Ana tekun mengulangkaji,tiba-tiba meja'nya bergegar.


Ana terkejut.Ana ingatkan gempa bumi.Lalu dia melihat di sekeliling dinding biliknya tiada kesan gempa bumi.Frame gambar yang tergantung di dinding biliknya masih center.Ana berasa lega kerana yang tadi itu bukan gempa bumi.


Ana ternampak Fon miliknya mengeluarkan cahaya.Lalu Ana mengambil fon tersebut."hmmmm.Tadi ada orang call rupanya.Ingatkan gempa bumi la tadi.".Kata Ana sendirian.Ana pelik siapa pula malam-malam ini buat misscall.Lalu ana abaikan misscall tersebut.Ana terus menyambung ulangkaji.


Lima minit kemudian, Fon Ana bergetar lagi.Number tidak dikenali membuat panggilan.Ana pelik siapa pula yang rajin beno call dia malam-malam buta begini.Ana takut- takut nak answer panggilan tersebut.



To be continued ........



Nak tahu siapa yang call Ana ? Tunggu next episode.

12 comments:

Juliet_iRa~" said...

kim heerul la y call ana kan?ahaha ;p

kemain lagi.sekejap dad, sekejap ayah..hee

pss : nak belajar english sila daftar sek blk k..ngee

Mia Adriana said...

setelah dikira-kira.. 3 kali ana buat peace ! huhu...peace...

yad'z said...

kau lah tu yang call kan.. hehehehe.....

henpon bunyik gempa bumi? dasatt betul vibrate nye tuhh.. haaaha

A.I said...

amboi.
ana yang lawa nak kawan ng kim je kannn.
untunglaaa ;)

Ct Mawa said...

huhu..mst la Kim Heeruul! :p

Maii said...

jeng jeng jeng haa sapa yang call tu ? hehe

Akue Achik said...

kim..ayah masam special?? :D

msti kimheerul yg kol tu..ahaks!

Miss Wella said...

ayah shisa seorang mcm remaja..wat peace..thumbs up..aku gelak gak baca..haha..p blaja education bi ngan usop(hantu kak limah balik rumah)..haha

O CIKTEDDY said...

kim call ek..huhu

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

zuan la yg call ana tu..hahaha

aydah ahmad said...

hewhehw. ayah yang sporting ! like ma dad ;)

Miss Butterfly said...

gempa bumi?? kuat beno vibrate nye. hohO~