Boss Gua

Pages

Hot Drama

26 February 2012

Hasil Kajian Gua #5

Assalamualaikum.

Anneyong Haseyo.

Selamat Malam gua ucapkan. Kenapa selamat malam pula ??? Sebab gua post entry ini tengah malam. keh keh keh.Okay,intro gua membosankan kan.Gua type entry ini dalam keadaan yang asyik ter'bersin.Gua harap lu orang semua simpati dengan keadaan gua.

Back to the title,


Mesti lu orang pelikkan.Sejak bila gua penah buat entry ini, Tup Tap Tup Tap dah yang ke 5.Actually gua dah lama tak update entry "hasil kajian gua" ini.Kalau lu orang teringin nak baca kajian-kajian yang gua telah buat,lu orang boleh click dekat bawah ini.






So Hari ini, gua nak kupas sikit tentang mengapa lelaki gemar main game.



Pembohong la kalau lu orang tak pernah main game even angry bird or plant vs zombie.Sedangkan budak-budak kecik sekarang pon dah pandai main game siap touch2 lagi screen Samsung Galaxy.Budak kecik tiada kaitan dalam entry ini.

Boleh dikatakan 80% remaja lelaki gemar bermain game.Kenapa mereka main game ? Ha..Itulah persoalannya.Dulu masa belajar gua pon kaki game.Para gadis mesti nak tahu kan kenapa lelaki suka main game.


Sometime main game dapat release kan tension.For example, dia gaduh dengan kawan dia,then dia rasa geram.Cara untuk dia lepaskan geram dia main game perang-perang "Counter Strike" or game lawan-lawan "DOTA". Dia akan rasa puas bila dah bunuh orang dalam game tu.


Game ini boleh buat kita rasa gembira.Lagi-lagi kalau kita menang.Secara automatik kita akan rasa nak try lagi game tu.Pengaruh kawan juga turut memberi impak yang besar juga. Contohnya "Abu main game digimon baru level 5.Ali pula sudah level 15.Dalam masa yang sama Ali ini berlagak sebab level dia dah tinggi.Masa itu la Abu akan rasa tercabar then nak pecut level Abu."


Defense Of The Ancients (DOTA)



Counter Strike

Selain itu, If lelaki tu ada couple, inilah cara dia kontrol kegatalan/kemiangan/kasanova dia.Gua mengaku dulu memey gua takkan layan sebarang Text or Calling time gua tengah main game.Ex gf gua text gua,gua reply tapi lambat sikit la.Gua tahu dia panas + geram dekat gua.Tapi sebelum couple dia cakap dia boleh paham gua.

Apa-apa hal if gua nak main game gua bagitahu dia.Nanti tak ada la dia tertunggu-tunggu gua.Lelaki ini hobby dia tak macam perempuan.So if bf lu orang tu kaki game buat la rules macam gua tu. 


One more thing, lelaki kaki game it's more better than lelaki buaya darat/Playboy . =). Lu orang lagi panas bila dia layan game or dia layan perempuan lain ?. fikir-fikirkan ye. Inilah hasil kajian gua sepanjang gua bergelar seorang pelajar dulu. Kita jumpa di lain entry. peace v(^.^).

28 comments:

atin si gagah said...

game3~ hehe . p terjah blog baru i cepat !

reenapple said...

ex aku dulu.. kaki main game, playboy.. =(

sugar2 kapas strawberry said...

but sometimes main game boleh naik tension sebab level tak naik2.hahaha.btw sy dah khatam plant vs zombie

Akue Achik said...

Part gem ni gua memang berbulu dgn adk bradik gua..

majority lelaki, dan smua gila gem R.O.

Gua yg tensen, men smpi pkul 2-3 pgi, pastu tido smpi tgh ari.

suru bgun tlg bt keje tak maw.

serious, tensen.

Diyana Norman said...

betol. i rela dia main game dari lyn benda lain.

Miss Butterfly said...

ayat same cam pakwe kawan gua . better layan game dari layan girl laen. hahaha





gua suke maen game. release tension yang amat! walopon game tu game kanakkanak ribena jep! :p

baca dan senyum said...

im a dota player, serius.
blogger dan dota player :)

misskonspirasi said...

lelaki lein game perkara biasa..xda apa nak heran..termasuk gak ngan laki mein ngan pompuan tue kim..huhu dah memang tabiat laki suka main sume menda kot ngeee

cik ika said...

hee~~
kena batang hidung ika..biapun die ta bukan kaki game mcm kim, tp ble dy da men game, mmg tlpe yg dy sdg dok msg buah hatinye..tp, bialah die men game dr jd kaki lyn pompuan..

p/s: btw, bile ika men game pown ika terlupa yg ika sdg msg die..hehehe

aira shahira azmi said...

seriously?ohh..kalau dia better than buaya darat,let him go..main la puas2 sane..hekhek

TiraPengemis said...

dota? haha...semua imba...hehe

fierul said...

hah ayat laki kaki game lbih better dri laki buaya darat tu dia pnah bgi kat aku .. sobs sobs sobs ..

tapi aku tak kisah sgt . ikt suka dia slgi bede tuh ta ggu keje die .. hehe

iykasyafika said...

hahahaha..tahu xpe..sama macam my bf..sungguh menyakitkan hati..ble da main game..jangan harap nk bls msg..geram btol.

LaLa mhdnor said...

Lala pun suka main game :D
tp bukan DOTA ok...

Zakaria's daughter said...

oh then apesal wa tak dapat2 lagi hasil kajian kenapa pompan tak minat game ?

err.

comment out of topic.

Mia Adriana said...

jgn ckp pkwe, sy pun suka men game.. haha !

O CIKTEDDY said...

tp skrg gugurl pon dh addict men game lorh..huhu

Teenager Housemaid said...

tak pernah lagi main game dota dengan counter strike ni..
hehe..

*erk, sorry lari topik, wa tarak bf so tatau nak pilih yg mana..kehkehkeh :p

Ct Mawa said...

setuju..my boyfie also love game very the much..tp,,bila dia dh keje xde masa nk main game..kesian..huhu

chemay said...

bf chemay pon kaki game.
tapi still je contact chemay.
heee
:P

Atiqah Wadiah said...

lbh suka laki men game dr laki miang..
nk request nape laki suka tgk bola boleh?

acheeqa farhana said...

dlu zaman2 stdy suke sgt layan game..balaja pon main2..hahaha

Noraien said...

Tak kesah lelaki suka main game sebab gua pon suka main game. Fair lah kan :D

tapi kalau dapat laki giler bola lagi best . Bole lepak mamak sesama tgok bola .Hahaha

nurul diana said...

ohmaaiii kaki game =='

Nelly The Strange said...

nelly suka main game .. tapi , game hantu !!
:p

Anyyss Shuhaimi said...

gua pun layan game jugak! hoho

kay_are said...

main game memang best! half life, counter strike.. terbaik!

Juliet_iRa~" said...

ppuan pon suka main game..tp xla fanatic mcm lelaki huuu