Boss Gua

Pages

Hot Drama

23 August 2011

Hasil kajian aku #3

Assalamualaikum...

Anneyong Haseyo...


Gua baru perasan bulan ini gua tak update pasal "hasil kajian aku"..Opss..Yang baru terjah blog gua tu,mesti tak tahu kan..If nak tahu yang #3 punya,gua saran kan lu orang baca dulu entry  yang "Hasil kajian aku #1" dan "Hasil kajian aku #2" supaya lu orang tahu..hehe..


Sudah baca ? fair la kan part gugirl ada,part lelaki pon ada...=)
Kali ini apa pula..? nak tahu ? jom baca..


Ramai sekarang remaja yang couple berbanding remaja yang sudah berkahwin..Siapa kata remaja sekarang tak leh kahwin muda.cepuk kang....kepada remaja yang sudah berkahwin tu alhamdulillah la sebab hubungan yang dilakukan telah halal dan sah..=)


Isu yang gua cuba nak kupas seperti kupas buah durian ialah kenapa bila dating kena pegang tangan?



kenapa yerk? perlu ke? nampak cool ke bila pegang tangan..?


haha..whatever la..gua pon pernah couple.Dan gua pon pernah ber'pegang tangan..sejak gua hidup single ini gua jeles gak bila tengok couple sana sini dok pegang-pegang tangan..keh keh keh.....Maklum la sudah berkurun lamanya tangan gua tak di sentuh oleh seorang gadis,melainkan mama gua...=)


Menurut Daripada hasil kajian gua la kan,sebab kenapa bila dating kene pegang tangan?..Antara jawapan daripada hasil kajian gua ialah "i sayang u jom la pegang tangan" konon nak tunjuk yang mereka romantik...


Selain itu,mengikut jejak langkah persekitaran..contohnya "tengok orang len couple pegang-pegang tangan,i pon teringin nak pegang tangan u"..Ada setengah lelaki pantang di cabar dengan kata-kata..for example "kalau u gentleman/berani la kan,i nak masa 1st date kita nanti u pegang tangan i..buleh"..Kalau gua of coz la rasa tercabar...


Dari segi pandangan lain pula,mereka memengang tangan sebab yang lelaki mahu menjaga keselamatan anak dara orang....Dekat KL tu bukan selamat sangat pon macam penjenayah ada..Takut terjadi apa-apa kan susah nanti..


Itulah hasil kajian yang gua peroleh..hihi..


1 more thing,gua harap yang baca entry ini,apabila komen jangan la jadi hipokrit..maaf jika kata-kata gua agak kasar..if korang pernah pegang tangan bf/gf korang jangan la korang komen "yang korang tak pernah pegang tangan"...peace v(^.^)

38 comments:

Pendamba Mawar said...

awek gua jauh so mmg xdpat pegang ar..hahaha...:P

A.I said...

hahahaha.

ceh kena pegang tgn ng bf selamat pualk kat kl? hehehe

kim heeruul said...

faiz : haha..nasib baik gf lu jauh..keh keh keh

kim heeruul said...

Aisha : haha...penjenayah ada dimana2 saje...keh keh keh..

Nur Hamizzah said...

hahaha. x pernak kapel. so x pernah lalu fenomena ni lagi.

kim heeruul said...

hamizzah : tak pernah couple..? sies?

Nur Hamizzah said...

ye ar. kate jngn hipokrit an.

Engku Sofea said...

YEAHHH. soalan hebak. entahle. cam trend pulak. couple mesti pegang tangan. kalau tak pegang tangan, konfem bukan kapel... sbb orang yang anti pegang tangan dah sah sah anti kapel gak.. yelah. dua dua pun tak boleh di sisi agama.

unless kena jodohkan dengan family.. tahu tahu dah tunang n x pegang befire kawen.. ye dak ?

Umie Artoqiemie said...

aku tak penah kapel lagi.. camne la rasanya ye.. kawan aku byk laki so, dorang pegang tangan aku masa melintas je.. aku klo melintas merbahaya sikit..hahah.sampai kawan2 aku mesti pegang tangan segala bagai..

miss Tira said...

haishhhh...i pon dh lme menyingle kn dri nehh...hahaha...agak rndu la tyme2 couple kn...bab2 pgng tgn nie, i stju sbb nk jga kslmtn kn...tkt hilang plak...ahaksss...r0mantik...tp agaknya,ble pgng tgn cm lebey rapat...kalo gad0, xdenya nk pgng tgn...hihi

zezolla_atin said...

hahaha . ye2 je hang ni kan . aku nak jadi hipokrit jugak boley ? wahaha ^^

Farhana Jafri said...

yeah!! aku pun slalu pk nape.. harus kah pgg tgn?? aku prnah je but now lpas brhmpas pulas pk knapa and aku xdpat jwapan then aku stop.. xd pekdah pun..

Heziqa Yoo said...

gua tak penah pun dating nak pegang tangan bagai..berani sangat nak pegang tangan aku,aku smackdown karang..pakwe tak pakwe..muahahahaha

meaw said...

yessss,aku ngaku aku penah pegang tangan dengan boyfriend aku...disebabkan persekitaran,huhu..tapi sejak tak kapel ni aku rasa macam sia-sia je nak pegang tangan, aku rasa aku dapat fikirkan apa yang elok dan apa yang tak elok..


kawan aku tu dah beranak pinak dah oh! aku boipren pon tade lagi,hew hew hew hew T_T

Fara E's said...

tak pon dia pgang tgn awek dia coz..

'tgn u ada kurap , meh i tolong coverkan'


muahahahaah ;p

kim heeruul said...

hamizzah : hehe..bagus2...jujur..=)

kim heeruul said...

sofea : ada ke anti kapel? haha..1st time dgr..hehe..betul2...

kim heeruul said...

Umie : tak pernah kapel..? untung la ada geng2 yg syg..hehe..

kim heeruul said...

tira : haha..kot2 kene culik kan..kan susah..betul,kalo tak pegang tu nmpk sgt mcm tgh gaduh..hihi

kim heeruul said...

heziqa : haha..garang gila lu nie...nak smackdown bagai..hehe

kim heeruul said...

meaw : gua tak rasa sia2..gua terpikir kenapa gua pgg tangan gf gua..

kim heeruul said...

fara : haha..pandai buat lawak en..=P

tieka said...

hahahah...xpernh pegang tngan laki..kecuali abg2 dan abah..hehehe..:D

saya cello191 said...

tak pernah pegang coz tak pernah ade bf..haha

kalau ada pon,,i think i'll never let him hold me b4 marry..^^

Finaz Jaafar said...

gwa pegang tangan jugak..erkk..pngakuan brani mamtikkk!!grr~

syrupmasin said...

pegang tangan mak lagi best :P

Cik Siti Aziz said...

x baek wo0 pegang tngn bkn muhrim..romantik?lgsung x..
tmbh dosa jerk..kalo korang btol3 syg awek/pkwe korang..korang xkan mnyebabkan die dpt dosa kering..

yad'z said...

hahaha... tak pernah.. tak pernah... jujur nie...

kim heeruul said...

tieka : hehe..ye ke nie? =P

kim heeruul said...

cello : lu single..? bagus2..single is better

kim heeruul said...

finaz : lu jujur..bagus2..^^

kim heeruul said...

syrup : betul2..tangan mom gua wangi..^^ + tak dosa kalo pgg..

kim heeruul said...

cik siti : haha..gua insaf bace komen lu..

kim heeruul said...

yad'z : jujur nie..? betul? gua ragu-ragu..keh keh keh

cik dot said...

teeettttt..

kim heeruul said...

dot : penah pgg la tu..=P

nelly said...

bf nelly tak romantik !
so , dia memang tak ada masa nak pegang2 tangan bagai !
kadang2 jalan dgn dia , dia dah tinggalkan nelly kat belakang ~
kadang2 ase kecik aty sebab selalu kena tinggal n dia tak faham ke yang nelly jalan lambat2 sebab nak jalan dengan dia ~
=.=

aish , sabar je lah ~

kim heeruul said...

nelly : bagus la dia tak pgg tgn lu..^^..tak romantik tak apa..=)