Boss Gua

Pages

Hot Drama

06 September 2011

Duit Raya Ada Lagi?

Assalamualaikum.

Anneyong Haseyo.

Apa cite? Mood raya still ada lagi ke.? haha.Gua rasa,mesti mood raya lu orang dah kureng kan.Bila time puasa,tak sabor-sabor nak raya.Nak raya pon bukan sebab apa,Sebab nak duit raya kan.? #kantoi sudah.haha.

Gua terasa gua still muda lagi.Sebab dekat kampung,Atuk gua still bagi duit raya kat gua lg.Atuk gua ni dah rabun tahap apa la ni.Sampai cucu dah kerja pon,kasi duit raya lagi.Bukan atuk gua saja yang menghulurkan duit raya dekat gua.Malah saudara mara pon turut menghulurkan duit raya yang berwarna-warni sampul nya.




Bak kata pepatah,

Rezeki jangan di'tolak
Musuh jangan di'cari



Gua rasa la kan muka gua macam Baby face.keh keh keh.tu yang depa dok hulur-hulur je.keh keh keh.#PERASAN


Akhirnya gua berjaya collect Rm#rahsia.


Akan tetapi,apabila mudah men'cekow duit raya.Memang mudah untuk menghabiskan nya.Sekelip mata je lesap duit gua.


Hari nie dah 6 september.Semalam 5 september gua jalan-jalan pi Berjaya Times Square or nickname dia TS.Actually memey banyak benda yang gua dah aim nak beli.Tapi jenis gua,gua suka beli sikit-sikit lu.Maklum la duit raya pon dapat cedok sikit je.Beli yang mana mampu la kan.


Tengok wayang itu memey aktiviti wajib gua la.Gua tengok cerita ini.

Cars 2 : Ke-chow.

Gua terus terang la,perangai gua memey kebudak2an sikit.Sebab tu dapat duit raya banyak kut..hihi.Cerita Cars season 2 ini memey lagi adventure habis.Gua layan dari season 1.Time season 1 tu gua baru form 2.keh keh.

Season 2 ini memey penuh aksi la.Ada 4 kali perlumbaan berbanding season 1 ada 2 perlumbaan je.Selain itu ada scene spy & tembak menembak.Nak tahu lebih lanjut pi la tengok.tak salah pon nak tengok .citer tu 13 and above..


Selesai tengok wayang,time to cuci mata.Bukan cuci mata husya body gugirl.bukan yang itu.Tapi husya barang yang boik lagi meletup yang gua dah AIM .Dah berabad juga la,gua nk kan benda ini.Akhirnya dapat juga.Alhamdulillah.

Bag Sandang.Actually gua beli sebab nak simpan lappy.
tak ada la berat sangat.


Banyak lagi barang yang gua aim belum dapat.Next month la gua cedok.Duit raya pon dah habis.Chow lu.Nak pi beraya umah jiran plak.Mana tahu dapat cedok duit raya lagi ke.keh keh keh.

28 comments:

Nyamuk Terbang said...

xnak kasi duit raya dkt aku ker??
haha

wanie23 said...

taon nie . as xdpt duit raye . lau dpt ppown ckit jew . walaupown as budax skolh lgy . . >perasan mude< . haha . .
ok la 2 dpt uit . jgn boros . jimat la yerkkk . .

Pendamba Mawar said...

smart sey bag tu..hohoho.. blanja aku satu

syafiqakarim said...

haha peh,gila raya sakan.nak duit raya wehh

ECAH~ said...

dah kejeley dapat lagi..rabunah jugak la agaknye tuh..haha.. kalau dah habis duit wat tengok wayang n beli beg,rasa2 ley estimate banyak duit raya tuh..haha

Umie Artoqiemie said...

hamboih.. banyak la hang punya baby face hahaha..
kau angkut lappy guna bag tu ka?.. aduhh.. baik jangan.. sayang..

kim heeruul said...

nyamuk : haha..mintak atuk aku..confirm dpt..haha

kim heeruul said...

wanie : haha..tgh berjimat la nie.^^

kim heeruul said...

faiz : smart..? tqvm..dlm mimpi la boleh la bro..haha

kim heeruul said...

syafiqa : tak ada la sakan mana..haha..duit raya..? mintak kat atuk gua..haha

kim heeruul said...

ecah : tak ada la bnyk..agak2 dpt brp..? ce teka..haha

kim heeruul said...

umie : haha..babyface la sgt kan..bweeek...a'ah aku angkut guna bag tu la..awat jgn plak?

Atiqah Wadiah said...

beg stylo..nk duet raya :)

kim heeruul said...

atiqah : stylo ke? hehe.tqvm..
nk duit raya? mnta kat atuk gua..haha

Finaz Jaafar said...

oi oi..da besar panjang takde dah duit raya ! hahaha

kim heeruul said...

finaz : haha..tu la pasal..tak tahu la kenapa dpt lg.hehe

yunZ said...

baby face itu haku la

syrupmasin said...

untunglah ade org bg lagi duet raye..haha..err nk duet raye bole mintak sikit dekat kau nih :D

elinADNAN said...

hehhee sebenarnye..makin tua laaa duit raye makin banyak

beg tuh !!!!
kite nk sangat sangat sangat sangat !

yad'z said...

untunglahhh dah tua bangke dapat duit lagi... untunglahh~~ hahahaha

#smart dowhh beg tuhh.

saya cello191 said...

duit raya aku guna beli barang nak balik kampus..

abez duit aku~~

kim heeruul said...

yunz : lu babyface? nk jugak..haha

kim heeruul said...

syrupmasin : haha..mmg untung la en..mintak kat atuk gua confirm dpt..hehe

kim heeruul said...

elin : haha.betul tu.nk beg..? pi beli at TS..haha..

kim heeruul said...

yad'z : kuat perli nya.haha..smart? tqvm..=)

kim heeruul said...

cello : ok la..befaedah juga..

Cik Hana said...

bak sini duet raye wey .. hahahaha
selamat hari raya !

kim heeruul said...

hana : patut lu yg bagi gua..haha