Boss Gua

Pages

Hot Drama

30 April 2011

Tak Puas Hati

Assalamualaikum.

Anneyong haseyo.

Hari ini aku keluar or word feymes dia "hang-out".Aku hang-out dekat Mid Valley.Enjoy memang la enjoy.Tapi dekat cinema,Bukan main panjang Q..Aku try think positive yang ramai-ramai beratur tu cuma peneman.Sebab itu Q boleh panjang.

Apabila tiba giliran aku untuk membeli tiket wayang.Time aku je,counter tak bunyi kan loceng..Bengang gila.Pergi je la dekat counter.Dia Tanye nak tengok cerita apa.?.Aku jawab nak tengok cerita THOR.Dia kata semua time sit penuh..Dalam hati aku "damn la".Pastu tukar cerita lain pulak,Justin bieber never say never,Dia cakap ada 3D je.Aku tak nak la 3D.Aku ini bukan berduit nak tengok 3D punya..Kene save bajet sikit.Then pilih cerita Sucker Punch,time show pulak lambat..pukul 7.15pm..hmmm..Masa aku beli tiket pada pukul 1.30.berjanggut la nak tunggu sampai pukul 7..

Aku memang nak tengok ketiga-tiga cerita ini..Tak caya korang baca entry ini "click aku" . Aku pon dah tak tahu nak pilih cerita apa..Dah terlalu lama kat counter.Takut custormer lain bising pula.tengok gambar now playing ternampak cerita tu,Aku pon pilih la cerita tu..



hmmm..Terpaksa la tgk..Dah cerita ini je yang ada..Tapi aku enjoy gak tengok cerita ini..Nak tahu sebab apa?..Sebab aku suka tengok orang dok terkejut..kah kah kah..Yang tak boleh bla Cina kat sebelah aku,tengok gaya cina tu macam dalam lingkungan form 4 or form 5...Dia boleh tutup telinga..keh keh keh...Dia takut dengar bunyi gimik..Or maybe dia ada masalah pendengaran yang perlu dikawal.Bab gelak kan orang aku memang number 1..^^


yang Aku tak puas hati sebab tak dapat tengok cerita yang aku nak tengok.hmm...kecewa gila.


Nak Download movie Scream 4...Click bawah ini.

"Download Scream 4 (250Mb)"


















Banyak cantik korang nak download...Apa kata korang pergi je tengok kat wayang..kah kah kah..Tak pun Copy & paste je dari siapa-siapa yang ada..hahahaha...

*sorry..=)


Pastu Sesi fotografi wajib.Setiap tempat yang aku pergi,mesti wajib snap picture banyak-banyak.Tak ada memang tak sah.Mesti ada.Walaupun 1 gambar.



Guna Sony Cybershot K800i je..Aku Tak kaya Nak beli Camera DSLR...


Sambil-sambil itu aku cari kerja.Hari isnin insyallah aku gi interview dekat jusco.
Part time je.

Kaki dah lenguh gila.Tawaf 1 mid tadi..Chow guys..

Tolong compare kan

Assalamualaikum.

anneyong haseyo.


Esok aku nak tengok wayang.Aku ad tiga cerita yang dipilih untuk di tengok.Tapi tak tahu nak tengok yang mana satu.Sebab ketiga-tiga best..hmmm...blurr dah ini..




Aku dah lame mengidam nak tengok cerita Sucker punch.Ada vanessa hudgen tu.hihi..Tapi ada lagi ke cerita ini kat wayang.?



Cerita never say never ini macam best je.Aku pon nak tengok gak Jb ad bakat berlakon ke tak hehehe..



Cerita ini macam gempak.Baru keluar lak tu..Tapi mesti full....hmmmm...



Tolong compare kan mane 1 yang patut aku tengok..

29 April 2011

Dah Ketandusan idea Nak Buat Drama Ke?

Assalamualaikum.

Anneyong haseyo.

Hari ini Aku nak kasi pendapat je la.Kalau siapa nak Bangkang pendapat aku,di persilakan
membangkang.Sesiapa yang sokong pendapat aku,kita pi tukar channel tengok cerita lain.


Lately ini aku dah jarang tengok tv.Sebab dah ada lappy depan mata beb.Layan bende alah ini je la.Macam biasa apabila pukul 8pm aku offline,pukol 12am on balik.Then aku pergi ruang tamu untuk menonton television.

Setiap hari isnin aku akan menonton cerita Bujang Sepah Lalalitamplom.Aku memang minat kumpulan sepah ni dari Raja lawak lagi.Dorang punya lawak terbaik..keh keh keh..Cerita yang mereka lakon kan pon menarik..still lawak lagi.

Tetapi apabila iklan,mesti akan keluar iklan ini "jonggang jonggang,halimah gigi jonggang,jonggang jonggang".Perh.Annoying gila.Kalau ada orang yang bernama halimah baca entry ini,aku minta maaf ye.Aku bukan nak ejek kau.Tapi nak backup kau.

Korang mesti tahu cerita apa kan.Cerita "halimah jonggang".Apa dorang ni dah tak cerita lain ke nak buat.Habis minda budak-budak sekarang ini terpengaruh dengan lagu dia tu.Termasuk adik aku.Aku rase nak cepuk je adik aku tu.Tapi tak sampai hati sebab umur dia baru 3 tahun ++..




Budak-budak,baik lelaki or perempuan,korang paham je la,pantang ada orang nama halimah,mula la budak bernama halimah itu kene ejek.Kesian dia.ini akan memberi kan kesan negatif terhadad budak-budak yang menonton cerita ini.Tu yang aku tak puas hati.Aku tengok Cerita tu macam mengarut.Aku dengar Dah masuk musim ke 3 or 2..lupa..Sebab aku tak ambil port.

Pastu ada pulak cerita "Fatimah juling" la pulak..hmmmm..Macam Pengarah yang sama je.Haisshhh..kecewa betul aku dengan drama sekarang ni.Yang Cerita fatimah juling ini lagi la bodoh-bodoh.Aku tengok iklan,yang laki tu dok minat kat dia,tapi fatimah juling gi bantai kepala laki tu dengan sos kot.Sumpah macam bodoh.

kalau-kalau ada orang bernama fatimah  baca entry ini juga,aku mintak maaf ye,aku bukan nak ejek hang.Aku cuma nak backup korang je.

Pada pendapat aku la,Mungkin sebab ini beberapa perempuan di'malaysia minat drama korea,indon or orang putih.Mungkin bagi mereka drama luar negara lagi seronok,sebab tidak banyak cerita  yang mengarut macam cerita "halimah jonggang dan Fatimah juling:".


Jangan salah kan mereka kalau mereka tak support drama melayu.Ini pendapat aku.Ada siapa-siapa sokong?.Ada yang nak bangkang?..Dipersilakan..=)

28 April 2011

Yahoo..Blog Aku Dah Siap Di Edit.

Assalamualaikum.

Anneyong haseyo.

Akhir nye aku tahu gak cara nak crop free scale.Jumpa gak..Lama aku dok korek-korek fuction software GIMP...

Fuh..!!.Penat gila aku edit perpustakaan aku ini.Akhir nya siap juga.Kepada ahli-ahli pusat sumber yang selalu datang sini mesti tahu kan apa yang berubah.keh keh keh..

Bagi aku look nice And smart..berbanding lama..*perasan
Kepada yang baru datang tu aku nak tunjuk kan apa yang aku ubah..^^

Aku Tukar header lagi.Dah berapa kali aku tukar header.Masuk ini dah 4 kali aku tukar.korang nk tengok?tengok  dekat bawah ini.

Yang ini header lame.Agak berserabut sikit.

Click pada gambar untuk pembesaran sikecil


Yang ini pula header baru aku.Header yang aku guna sekarang..

Aku buat yang baru sebab yang lame tu macam serabut sikit gambar dia.
then aku nak buat simple dan tak serabut..macam yang baru ini.Jangan jeles ye.
Aku memang minat awek korea tu..keh keh keh...



Lepas dah settle header.Aku tukar background pulak.Dulu backgroud aku cikai..Macam budak-budak..keh keh keh...Aku guna yang simple-simple je.Tapi still lagi warna coklat.


And last sekali Saiz..Dulu saiz 800 x 250.Agak sempit.Nak letak gambar kat sidebar pun asyik terkeluar sikit.Pastu aku tukar jadi 1000 x 400..Kasi besar sikit..Biar gambar tu tak terlebih lagi.

Overall aku puas hati..Ini hasil titik peluh aku sendiri..Memang berpeluh la kan.*nampak sangat menipu berpeluh.Aku baru lagi dalam pembuatan header ini.Tak ada la pro sangat..^^

Kalau Pro or otai-otai ada baca entry ini,sila beri tunjuk ajar ok..

Blog Aku Under Construction

Assalamualaikum..

Anneyong...

AKu adjust sikit blog aku ni..Macam terlalu kecil je saiz nye..Dan lain-lain..

korang tunggu dan lihat la perubahan nye..^^

 insyallah malam ni gak siap..^^

27 April 2011

Entry Aku Yang Ke 100

Assalamualaikum semua.

Anneyong Haseyo..

Masuk Hari ini aku dah 100 entry aku buat.Banyak tu.Ambil masa 5 bulan juga nak siap kan 100 entry.Tapi kalau rajin 1 hari 5 entry macam abang ben,5 bulan dah lebey 500 entry kot..Anggaran aku je la.

Entry yang ke 100 ini aku tak tahu nak cerita pasal apa.Semalam aku ada BW entry yang ini nellythestrange.Entry tu jiwang.Ada video.Tapi aku tak tengok pon video tu.Bila aku baca thumnail video tu,dah tahu jiwang.Habis kenangan aku dengan Ex aku bermain d'fikiran aku balik.Ingat aku dah lupakan dia..hmmm.


Play lagu ini.Ambil mood.








Ini bukan cerita Talentime & Dia Atilia ok..Tapi Ini cerita aku.

Aku ingat lagi time bufday aku 18 september 2009 form 5.Time tu nak balik tusyen,time balik tu dia bagi aku hadiah.Aku dengan senyum mengucapkan thankz love u.Time tu aku baru saja couple dengan dia.Dalam 3weeks kot.Tak ingat dah.

Ini la hadiah yang dia bagi.
Heart Shaped Lolipop

Actually Ada dua batang Candy love ini.1 lagi aku dah makan.Sedap.Tapi berejam lah jugak nak habis kan bende ini.1st tu aku fikir-fikir tak nak makan.Memandang kan ada 2 batang.Aku anggap 1 hati aku dan 1 lagi itu hati dia.Aku makan la yang hati aku tu.Yang hati dia aku simpan sampai sekarang.Dari 18 september 2009 until now.Bukan tak nak makan.Tapi sayang la.Aku tak penah lagi dapat hadiah dari Gf.Dia la orang first yang bagi aku hadiah.Aku hargai pemberian dia itu.

Aku Takkan bagi sesiapa pon makan bende ini.Adik aku yang kecik tu pon nak aku tak penah bagi.Lagipon dah lama.Expired ke?..Tak tahu la..yang penting aku akan simpan Hadiah ini sampai bila-bila.


Lama la jugak kami couple.Setiap hubugan tak sah kalau tak ad pertelingkahan atau pergaduhan.Tipu la kalau  setiap hubungan itu tak ada bende-bende macam ini.Aku tahu setiap couple pernah melaluinya.Hubungan kami mula renggang apabila kami mula belajar di'peringkat diploma.Masing-masing berjauhan.Tapi semuanya berpunca dari aku.Aku dah tak care about dia.Busy memanjang.Nak online wifi kat tempat aku study macam haram.Susah nak dapat connection.Aku Tak topup.Aku saving duit.


Pada suatu hari itu,aku online fb,termasuk profile dia.Macam-macam aku dapat lihat.Tak apa lah.Maybe aku Tak layak untuk diri dia.Dulu pon aku penah buat macam tu.Tak kesah la kalau dia nak jeleskan aku.

Aku mengambil keputusan untuk meminta putus.Aku rasa aku tak dapat nak bahagia kan dia.Mungkin ada yang lebih baik daripada aku yang boleh menjaga hati dan perasaan dia.

Semalam aku masuk profile fb dia.look at this picture.


Aku tak tahu la maksud dia yang macam mana.Aku tak nak la salah faham.Tapi kalau dia dah dapat yang baru.Aku Doa kan dia dapat lelaki yang tak macam aku,Sebijik pon jangan macam aku, hope lelaki itu lebih baik daripada aku dan boleh menjaga diri dia,hati dan perasan dia.1 lagi hope mereka kekal sampai bila-bila.

untuk dia "kalau u baca entry ini,u jangan nangis ye.i tahu u cepat nangis.kalau u rasa nk i pulang kan hadiah tu,i akan pulang kan."


Tu la kenangan yang bermain di fikiran aku.

Maaf kalau korang tak suke baca entry yang macam ini.Aku just nak luahkan perkara yang bermain d'fikiran aku je.


Penulisan ikhlas dan jujur dari hati.

26 April 2011

Hope Parent Aku Bayar

Assalamualaikum.

Anneyong haseyo.

Sejak kebelakangan ini, facebook aku kadang-kadang boleh bukak.Dan kadang-kadang tak boleh bukak.Kalau tak boleh bukak browser tu akan tulis dekat screen "tak connect or proxy apa kebenda entah".Tapi google.com boleh bukak dan web lain boleh bukak.Tak tahu la kenapa.

Ada siapa-siapa tahu tak kenapa?..Ada masalah kat Lappy ke.?

Dan Sejak kebelakangan ini juga,Line connection menguji kesabaran aku.Lembap selembap nya la.Nasib baik aku seorang yang penyabar.Boleh dikatakan Keturunan siput dan kura-kura pon lagi laju la.*marah ni.

Tiba-tiba tadi aku dapat message dari Celcom berukband(perkataan yang agak glamor era 2011 ini)

Click pada gambar untuk pembesaran si kecil

Patut la line begitu lembab 0.14kbps .Parent aku tak bayar lagi rupanya.Hope parent aku bayar la.Aku tak mampu nak bayar.hehe..sebab tak keje lagi..keh keh keh..=)

Bagi aku internet sangat penting.Kalau tak ada internet boleh jadi gila d'buat nye.

25 April 2011

Bahaya Bergurau Berlebihan


Assalamualaikum.

anneyong haseyo.

Malam tadi aku tak berpantun dekat group..Tapi aku dapat kenal member baru dekat group.name dia Fara Aisyah.Click pada name jika mahu lihat blog dia..^^
Dia pon seorang yang meminati K-pop..Kami mempunyai minat yang sama..

Eh,terlebih bg info pasal dia lak..If korang nak tahu pasal dia.korang boleh lah tengok blog dia.

Okay..*tarik nafas.
*lepas

Berbalik pada tajuk di atas.Gurauan boleh d'katakan dapat mengeratkan silaturahim.Tapi kalau korang bergurau yang boleh mendatangkan marah,mau korang dapat segala maki hamun,penumbuk,penerajang,pelempang, segala yang berkaitan dengan pe dan boleh buat putus member tu.bahaya.Dan,kadang-kadang kita seronok bila bergurau.

Tapi orang-orang tua dah pesan,kalau nak bergurau tu berpada-pada la.Jangan la lebih-lebih.
Bergurau tu jangan la kasar-kasar.Tak elok.Biarlah bergurau yang sama-sama happy.Dia happy,korang pon happy.

Kadang-kadang bergurau yang berlebihan juga boleh membawa maut.
jom kita tengok video ni.Boleh di jadikan sebagai pengajaran buat kita semua.


Lelaki ini memang Dah rancang gila-gila nak terkejot kan perempuan tu.Tapi nasib tak menyebelahi perempuan itu.Kesian dia.

24 April 2011

Mari Berpantun di Sahabat blogger

Assalamualaikum.

Anneyong haseyo.

Selalu korang tidur pukol berapa?
aku tahu,blogger2 nie semua tidur lambat kan..
lagi-lagi kalau lepak kat group.Paham sangat dah..keh keh keh.

Semalam aku tidur lambat.Gara-gara lepak d' group sahabat blogger.
kalau aku lepak situ,kadang-kadang best.kadang-kadang kureng sikit..
Kureng sikit sebab,aku tak d'layan..keh keh keh..maklum lah,aku ni tak ada lah hot mana..keh keh keh..

Tapi enjoy lepak kat group sahabat blogger..best..Sambil post-post entry baru,kita leh kenal-kenal..=)
if korang nak join group tu,korang boleh click bawah ini



Berbalik kepada cerita asal.Aku tidur lambat gara-gara lepak kat group sahabat blogger semalam.
Nak tahu sebab apa?..Sebab aku main pantun dengan dorang.keh keh keh..Aku pon budak sastera.Tapi tak ada la PRO sangat buat pantun ni..hehe...

look at this picture






Bro ni dah open.Apa lagi.Aku pon join la..keh keh keh.

actually post ni dh di post about week ago dan ad 700 something komen dia.Ini bermakna ramai yang telah berpantun..tapi aku print screen aku punya saja..hehe..

silap eja..keh kehkeh..sowy..aku on9 dlm gelap..
masa ni tak ad orang layan lagi..macam pantun sorang-sorang..Tak apa.time ini aku relax lagi..sedang mencari mangsa..hehe



ya..aku sudah dapat lawan aku..hehe..Cik Tyee



Actually panjang lagi..malas nak print screen...penat-penat.
Ini hanya suka-suka saja.Tak ad apa-apa pon..=)


alang-alang dah buat entry pasal pantun.aku nak try bagi pantun kat sini pulak..hehe

budak-budak main bola,
bola itu terkena abang beca,
blog ini tak lah popular,
terima kasih kerana sudi membaca.

22 April 2011

Baik punya Cover Line.

Assalamualaikum.

Anneyong haseyo.


Ada orang marah wo aku tak update blog.kalau korang tak pecaya,pegi bace kat "jom sembang" tu.
haha..Idea tak datang.Itu yang susah nak update blog tu.

Tak apa la,Aku akan tetap berusaha meng'update blog.Walaupun entry tu tak best..keh keh keh..*wink-wink


Hari ini aku nak kongsi sikit cara-cara nak cover line daripada malu.
Tak tahu lah boleh pakai ke tak.Tapi aku berjaya menjadi Cover line yang terbaik.hahaha..

*berlagak sikit..=P


Nie antara cara-cara nya  :


1 ) kalau korang terkentut ad bunyi then kawan-kawan korang terdengar :
korang perlu cepat-cepat cakap "perhhh,siapa kentot nie,seakan-akan bukan korang yang kentot"..hehehehe..


2 ) kalau tengah-tengah dating,tetiba girl tu terkentut :
girl tu perlu la,cubit laki tu...then buat buat manja..jadi hipokrit sekejap je..jangan lama-lama..
confirm laki tu tak ingat pape.

Manja-manja macam gambar ini






sweet lak...hahaha


3 ) kalau lelaki tu pulak yang terketut :
lelaki tu perlu la tanye kat GF dia "awak  sayang saya tak" *dengan muka yang selamba.
Biar Gf korang tu lupa yang korang dah terkentot tadi..hehe..tapi kalau Couple korang tu funny or sporting mengaku jerw mcm nie " dengar tak i kentut tadi"..hahaha





P/s : jangan tahan kentut.Tak elok.Kentut je..Tak salah kalau kita jujur..^^



4 ) kalau korang tersandong pada batu or akar pokok tak kira lelaki or perempuan :
korang teruskan terjatuh kalau boleh kasi luka sikit..bagi dorang simpati..tak de la dorang gelak nanti...jangan cover-cover tak nak terjatuh..nanti kene gelak..



5 ) kalau korang lalu tempat yang baru di'mop oleh cleaner pastu tergelincir :
korang perlu tarik kawan or sesiapa yang ada di'sebelah korang,supaya jatuh bersama-sama..tak ada la korang malu sorang-sorang..Ada geng..hehehe...kalau tak ada orang..korang jatuh je,then bagun balik buat-buat la menari shuffel.



6 )  kalau korang perasan ad orang yang tak di'kenali macam panggil korang,
(padahal dia panggil orang di'belakang korang)
pastu korang betul-betul ingat dia panggil korang,lalu korang pon pergi,pastu dia cakap " eh , bila masa aku panggil ko" :
korang perlu la cakap " membe aku kirim salam,dia nak kenal dengan ko".*dengan muka selamber.



7 ) kalau korang pakai headfon yang telah disambung kan dengan telefon bimbit
,headfon tu korang letak kat leher.
tak pakai pon,tiba-tiba ada orang call , korang pon answer bende yang korang akan cakap "hello,hello,hello bisu kerw,hello,hello dengan nada yang marah"  di tempat yang ramai orang :
cara nak cover nya,korang lari dari situ la..takkan nak stay kot..hahaha..


Ini je yang aku dapat kongsi dengan korang.
Kalau boleh pakai,sila kan guna...hahaha..

20 April 2011

Lawak gila

Assalamualaikum

Anneyong haseyo.

Esok bermulanya Concert Justin Bieber or Jb  " My World Tour" Live in Malaysia Kuala Lumpur.
Pada pukul 8.30pm




Aku minat dia ni..Aku Minat dia sebagai idol.Jangan fikir yang bukan-bukan ok..Dia ni Kecik-kecik dah berjaya.Best betul hidup dia ni.

Justin Bieber ni dah Jadi pujaan peminat-peminat nya..Terutamanya gadis-gadis.
Tapi kalau ad peminat ,mesti ad Haters.Adat dunia la..

Lagu dia yang paling aku layan "BABY"
Aku dah hafal..Lagi Feel bila tengok MV dia.Ada awek cun wo..
Tu yang senang hafal tu..keh keh keh..


Sebenarnya yang lawak tu MV dia.Ad orang buat Parody punya.
Aku tengok yang parody tu last year..saja nak cerita kan kat sini..^^..Nak kongsi lawak tu dengan korang semua.siapa yang minat bieber tu,mesti gelak bila tengok yang parodyu punya..

Cuba korang tengok ni

Ni yang original punya
Justin Bieber - Baby






Nie yang Parody or kelakar punya


Kelakar kan..hahhaa...


Enjoy..^^

19 April 2011

Contest : Gambar DesktOp Lappy !

Assalamualaikum.

anneyong haseyo.

Tadi aku blogwalking.Nampak entry pasal contest.
Nak try la join.Contest nya berbunyi, "contest : gambar deskstop lappy"

Aku pikir-pikir,join je la.Contest senang.Mane tahu nasib leh menang ke kan.hihihi..

Nak tahu info Contest ini,click pada Gambar.

***********************

Gambar yang aku pertaruhkan ialah

look at this


click pada gambar untuk pembesaran si kecil



Aku pakai gambar nie as backgroud lappy aku sebab,mereka artis korea yang aku minat.
mereka nie comel gila.cair aku tengok.Penyejuk mata..^^..
icon kat lappy aku tu,aku dah susun setiap baris mengikut catagory.



aku nak tag :

Miss nana

Miss nik

Gud luck & wish me luck..^^

Kelajuan Tahap Maximum

Assalamulakum.

Anneyong haseyo.

Hari nie masa begitu pantas berlalu..
memang la pantas,sbb memanjang je tidur.Aku tidur pukol 5am,then bangun pukol 3pm.
teruk kan..jangan ikut perangai aku ini..

cube korang tengok gambar nie.


Teruk kan.Betul-betul bahaya.Kepada korang yang drive tu,jangan la bawa kereta laju-laju.Bahaya kan nyawa korang je.ini hanya 1 peringatan saja


Tapi bukan ni yang aku nak cerita kan..

Hari nie,aku online line lembap macam syial.Bengang gila aku..
Bila line dah lembap,aku dah mula putus asa.Aku main la game Dota.
kepada yang tahu game dota tu apa,roger2-roger la ya..kepada yang tak tahu tu,sila abai kan..hehe

Lepas main game dota,aku tengok line still lembab.Errrrgghhh..!!!
panas gila aku.Aku click disconnect ..Pastu aku click Connect balik..

Tibe-tibe line jadi laju gila..1.48Mbps tu..
aku guna BB je.Bukan selalu line jadi laju macam ini.Aku pon men'download apa yang patut aku download.Curi gambar-gambar artis perempuan korea.hak hak hak..Bende-bende lucah aku tak download ok.

Tugas sebagai blogger,aku akan blogwalking..^^
bukan selalu free macam nie..

P/s:

kalau line korang laju,apa korang akan buat?

18 April 2011

Google Pakai Handphone..

Assalamualaikum

Anneyong haseyo

Tadi google message aku dekat phone..Perhhh..!!
aku macam tak percaya...gila la...google pon dah pakai phone...
teknologi sekarang kan dah maju..

Hari ini ada berita tergempar about,google nak tutup account blog yang log in tak menggunakan email @gmail & yang sudah lama tidak aktif account blog nya dari tahun 2007..Lama tu dari 2007 tak ada update apa-apa dekat blog.

Actually,aku menggunakan email @hotmail.Dapat tahu je yang google akan tutup account sesiapa yang tidak manggunakan @gmail.Aku cepat-cepat tukar email aku tu kepada @gmail.Sebagai langkah berjaga-jaga.Nak tahu lebih lanjut about google ni "gardeniaboys".Dekat situ ad tutorial sekali.

Aku nak tunjuk gambar yang google send message kat aku td.


Dia guna line apa yerk?..
macam maxis jer..hahahhahaa..Nak kaco en.google la nanti..hahahaha...

17 April 2011

W T H..!!!!

Assalamualaikum

Anneyong haseyo..

Hari nie nak cerita pasal malam td..

Makin hari aku makin  menyampah dengan program realiti show..
lagi-lagi program realiti nyanyian nie..

for example :
  • Akademi fantasia
  • mentor
  • one in a million
  • my starz
dan lain-lain...

mentor kira ok lagi la..Undian dia x menghabis kan duit sgt..lagi bagus xpayah undi..sebb markah juri kan ad..=)

Yang aku paling xpuas hati dengan Akademi fantasia Semalam..Grrrr..!!!
yang kene puji Keluar..? yang Kene kritik stay?

what the hell?..



aku xminat sape2 pon kat af..tapi macam x adil jerw...
Dah la undian 100% dari peminat...mmg xbest la..nanti yang menang penyanyi yg hampeh..
Kenapa xwat juri jerw yang pilih wat penyingkiran..baru ad feel nak tgk..

Pastu semalam,Ad KEZZZZZUTAN La bagai...KEZZZZUTAN yang BODO2...nak gugur kan pelajar..then nak Ganti kan dengan pelajar lain..Aku syor kan la,Gugur kan semua Then xyah gantin kan yang len..tamat kan jerw AF tu..abis cite...

AKU JUST LUAH KAN PENDAPAT AKU..

ADA YANG BANTAH? XSUKE?

ADA AKU KESAH...!!

EH TER CAPSLOCK PLAK...^^

16 April 2011

Yahooo.!! Hadiah Dah Dapat

Assalamualaikum

Anneyong Haseyo..

Korang Sume Ap cite..?

ad entry baru x ?

kalo ad kongsi la cite tu..

hehe..

Hari nie kim happy sbb....

tgk tajuk korang dah taw kan knp..^^

kim dapat hadiah dari heziqamushadadlee

nak tgk belog dia click pada name..
kesian shou xdpt..haha


Pagi Td ade orang dtg..kasi bende nie...

excited aku nk tgk bende kat dlm tu...

yang kasi hadiah nie dia bukan GF aku k..

dia tu kwn sesama Fb & blogger...^^

jangan salah faham yerk

korang mesti nak taw mcm mane aku leh dpt hadiah dari dia kan..

hari tu dia ad wat contest.dia punya contest mencari follower yg ke 20

kim ckp kat dia "kalo dh ad 19 follower kasi taw kim"

pastu dia msg i kat fb dia kate "kim sorry,dh terlepas"

kim ckp " xpe la..u minat korea kan,kim follow u.."

pastu dia cakap ad berita gembira.

korang nak berita gembira tu ape

"Click Aku"


kim x sangka leh dapat..^^

ingt kan follower yang ke20 jerw yg dpt..

thankz Heziqa...^^


Terlebih cerita pulak...sampai lupa nk tunjuk hadiah yang dia bg..hehe..

tengok nie..^^



Look nice kan..^^

Terima kasih / thankz / kamsahanida / Arigato sgt2 heziqamushadadlee


15 April 2011

Header Baru

Assalamualaikum 


Anneyong haseyo...^^


hope korang chat la yo..

nie nak habak mai kat hampa suma,

malam td 1 hari kim xtdoq..

nak taw pasai apo?

kim x tdoq pasai kim nak wat header untok belog kim..^^

tibe-tibe shou menyampuk..

belog kim je?

belog kita berdua la..

oppss...lupa lak shou..hehe..sorry2..

belog kami berdua..hehe..lupo plak..kim mintak maaf yerk shou..=P

malam tadi kim yang berusaha menyiap kan header baru tu..
shou lak sedap tdow..=.='

act nie header kedua yg telah di'hasil kan oleh tangan kim yg agak manis nie..hehe

header 1st kim xbrp ok..skjap jerw guna..
nak tgk?

"click aku"
jangan risau,aku x disable right click..^^

x ok kan header yang mula2..

tu yang putus asa tu nak guna....

Pastu kim ad kenal sorang membe nie..name dia  wawa
kami kenal di Fb..
nak taw belog dia click pada name dia tu..

dia pandai wat header...kim suro dia wat kan header untuk kim..
header yang dia buat kan ialah header yang sebelum kim tuka dgn header baru nie...
yang selalu lepak study kat belog kim nie dia taw la header yang mane...
xpe la aku tunjuk header yang wawa  buat tu..

Click pada gambar untuk tumbesaran si kecil


kalah header yg aku buat mula2 td..

aku pon guna la header yang dia wat nie..

thankz wawa..^^


TP..


skrg aku dah tuka header baru..
aku rase ok kowt dari header 1st aku  tu..

ce tgk nie..


Click pada gambar untuk tumbesaran si kecil


Ok x ?

aku nie baru nak berjinak membuat header..^^

Sampai bila nak harap kan orang lain..

apa pendapat korang ?

sila beri tunjuk ajar ^^

13 April 2011

HandPhone Mahal Tapi........

Dunia sekarang sudah maju dengan teknologi moden..
Teknologi sekarang begitu penting pada runtin harian kita.
sebagai contoh nye kereta,television,laptop,telefon bimbit/handset, & sebagai nye..

Pada pandangan aku la,teknologi yang semakin berkembang ialah telefon bimbit atau name glamour nye Handset..Banyak gila kan jenis handset skrg..ad yang ad camera la,MP3,mcm2 la function..


Tapi pencipta asal telefon bkn telefon bimbit ok,ialah Alexander Graham Bell...aku rase kalo xde alexander nie,sampai skrg dunia xd telefon kowt..hehe..still men hantar burung or surat menyurat je..
 
telefon yang alexander nie buat agak unik ce tengok nie




sumber gambar dari En.google.com


aku pon xtaw mcm mane cara nak bg dia berfungsi..


so,zaman sekarang nie ad lagi ke orang guna telefon tu?



x mungkin la masih ad yang mengguna ia lagi..

lagi pon dh xde jual kan..hehe




mengikut keadaan sekeliling aku la kan,Ad setengah remaja gune Iphone or Blueberry/BB..perhh..masyuk tu..
setahu aku orang kaya je guna fon tu..Tp sekarang orang-orang yang hidup sederhana pon dah pakai fon tu..perhh..gile masyuk,Gune duit PT kerw ?..hehe..



Aku taw handset skrg nie bnyk function..leh buka FB & twitter...ad yang ad Wifi kan..


Tapi kalo pakai Iphone or BB pon still xde kredit memanjang & setakat nak menunjuk better xpayah guna iphone or BB la..

kesian membe2 asyik dapat messaage "Please call me back" dari kawan2 yg gune iphone or BB nie..

orang yang guna fon 3310 pon ad kredit memanjang..



orang sekarang pemikiran nye dah maju dan semakin matang..Keperluan hidup sekarang kene setanding la dgn kemajuan sekarang...

tp kalo xduit x jalan gak..


maaf kalo entry nie agak kasar..^^

11 April 2011

Award LAgi..

Assalamualaikum

Anneyong haseyo

^^

entry kali nie pasal award..

aku telah mendapat award dari

Han Yong

smart gak award yg dia wat nie..

org dh bagi kene la amek kan..^^

thankz..^^

tapi dia ad tinggal kan soalan..

kene la jawab..^^


 K-pop band mane yg korg gila-gilakan ?
  • Girls Generation / Snsd

Nape suke band tu ?
 
  • cantik2 dan lagu dorang pon best2

Sape yg korg suke dalam band tu ?
  • tae yeon &sunny

Nape korg suke die ?
  • sebab dia comel / Cantik

Upload gambar dy yg paling korg suke
 


  Listkan 5 lagu yang korg suke dalam band ni ?
  • hoots
  • oh!
  • gee
  • visual dreams
  • kissing u

blog yg tlh d tag

Thankz Han Yong

10 April 2011

YaNa Yassin 1st Giveaway

Assalamualaikum..

Anneyong haseyo..

kene join contest nie..

sbb aku dh d'tag oleh buah jambu yg comel..

zezollaatin


orang dah tag..kene la join kan..=)





nak tahu info click pada gambar..^^


buah jambu paling cun yang bertuah : 
Amalina

Gud luck

Instant Noodle

pagi-pagi nie xhujan la pulak...

xpe lah...Tengok tasik kat depan la..

Wah!..cantik nye..

sambil menikmati Instant Noodle.Memang layan..

Cakap pasal instant noodle kan,kim teringat mase kecik2 dulu..

ibu selalu marah kim bila kim makan instant noodle..

My mom mara sgt ..dia ckp jgn makan instant noodle,nanti kamu jadi bodoh xleh nak belajar..
satu lagi,nnti kamu sakit..jgn makan yerk kim..

pastu kawan-kawan ckp nanti rambut jd kerinting mcm maggie..=.='
betul kerw jd kerinting?

Bile kim dah besar nie...
kim masuk U,stay asrama..my mom ajak shopping..
dia tnye " nak instant noodle ape?"..

eh.!!..bukan mom ckp xleh mkn instant noodle kerw...?

m0m nak kamu tu berjimat sikit kim..dh2..kamu nk instant noodle ape?

kim, iye kan jew..kim pilih my fav instant noodle..Maggi Tom yam..^^






P/s : jangan selalu makan..xbaik untuk kesihatan contoh nye akan mendapat pelbagai penyakit kronik seperti serangan jantung, strok, kerosakan buah pinggang dan kanser.

08 April 2011

D'alu - alu kan Kritik / Critic belog sepet

Kesejukkan melanda..

Hujan d'luar sangat lah lebat bagai kan harimau kelaparan..

aku menaip entri sambil gigit kuku kerana menahan kesejukkan..

aku tengok shou tdow lena kat bawah tu..

agak nye dia d'buai mimpi yg mmmmm...entah lah..

masuk hari nie dah 4 month 1 week & 6 day aku bekerja dgn En.blogger.com atau pendek kate berblogging..

banyak dah bende yang aku merepek/mencarut eh silap mencoret kat page ini..

page ini tak taw la ok or x..?

kim dgn shou rase ok..

tp xtaw la bg pelawat2 yang dok jenguk belog yg x seberapa ini..^^

sampai pengkritik pon komen belog aku







itu la kata-kata pengkritik professional..

pelawat - pelawat sume bleh ar kritik or komen belog kim..

terbuka pada hari ini saja..

1 lg,anonymous d'larang masuk..^^

xkesah nak komen ape pon..^^

Curiga / Ragu-ragu !!!!!

Time : 2am
date   : 1/2/2011

shou : Apa hal tetiba sakit perut nie..
tengok laptop kim tengah on..tp xde owg nye xde
pegi toilet jap ar..
Aduhh..!!!!!
Sape Dalam Toilet nie..?
ellow sape kat dalam..?nenek kerw?


kim : Nie aku la kim.....!!!!
ko nak ape shou?


shou : Aku nak berak..xtahan dah nie..cepat la kuar..


kim : kejap la shou...aku pon tengah melepas nie..
kasi aku lepas kan sume dalam mase 5min...


shou : ok..!!...Tp cepat..aku betul2 Xtahan nie..



Ting...*bunyi pintu toilet terbukak


kelihatan shou terbaring d'hadapan toilet menahan kesakitan perut nye..


kim :Weyh shou,pegi la berak cepat..!dok baring kat sini lg wat pe..=D..*muka happy baru melepas


shou : yo la kim..aku melepas dulu..~.~..*muka sakit perut

*************

Tak Tak Tak !!! *bunyi org ketuk pintu bilik kim


kim : Masuk..!!
Dah puas shou?


shou : Puas gila kim!! mmg layan la...
ko tengah wat ape kim?


kim : aku tengah on9 la shou oit..boring la...jap gi nak update belog..


shou : Dapat wall to wall dengan artis pon boring kerw?


kim : artis la sangat..ko tgk name dia betul2..


shou : syaztin bieber...bkn artis kerw?


kim : bukan la.. dia guna gambar justin bieber jerw tu..



shou : ko jgn lyn org yg bkn guna gmbar betul dia..bkn nye betul pon ntah laki or girl..


kim : aku taw..aku pon sebenarnye malas nak lyn..tp dia yg tegur aku dulu..nnti kalo xrply dia kate sombunk lak..


shou : abai kan jerw...


kim : taw lah...aku pon ragu-ragu gak nak lyn org yg guna gmbar artis or gmbar ape2 yg bukan gambar dia nie..rase curiga..mane taw spy kerw...if nak kwn xkesah..jgn la sampai laki sangup menyamar jd girl nak kene kan aku..itu mmg nak mkn kaki la..


shou : lagi satu,sekarang nie ramai faker...mmbe aku pon dh kene fake..dia tiru profile sebijik mcm yg betul & kene curi gambar...sian kawan aku tu..ntah sape punye keje la..


kim : ye ke..?...lagi seram aku nak berchatting nie..


shou : dah la kim..aku nak sambung tdow...annyeong jumuso..


kim : ok2..annyeong jumuso..

*****************
P/s :
dulu kim penah kene kaco dengan lelaki yg menyamar jadi girl la..
gf menyamar jd org len ar semata2 nak spy...errrggghh..!!!

06 April 2011

Tiz Tiz Tiz Reply Tweet Kim..

Assalamualaikum..^^

anneyongh haseyo..^^

nampak kan mate kim tengah keats tu kan..

itu bermakna kim tengah happy..hahaha...

malam tdi shou dh tdo awl...

so , tinggal kim sorang2 dok on9 kat dalam bilik...

bosan wo...bkk twitter..tengok kat timeline TizTizTiz tengah post tweet..

Dah bnyk kali gak kim try Retweet dia..tp dia x rply..sedih wo..

Tapi semlm dia reply..kim happy gilew...^^





walaupun sekali jerw dia rply

alhamdulillah..bukan senang nk kan dia rply..^^

BEN ASHAARI KASI GEGAR 1000 BLOG ( 4 ) !

Assalamualaikum..

Anneyong haseyo..
Segmen 4 lak..

setiap jam kene check Update belog Abe Ben nie..
Nasib Skrg nie tgh cuti

Layan Je la..^^




5 Blogger Lelaki :-


  1. http://uniqdarkside.blogspot.com
  2. http://emyonce.blogspot.com
  3. http://natsumiakira.blogspot.com
  4. http://jomkongsistory.blogspot.com
  5. http://siryezsir.blogspot.com

5 Blogger Perempuan :-
ini saja yang aku mampu cari jawapan nye..

hope betul la..^^

Blog Review Taufan Bin Ribut "Suke Bace"

asslamulaikum..

anneyong haseyo..


kim update pagi2 buta tepat

4.03 a.m

saje nak jd kan belog kim nie top..^^

motif utama wat entry sbb nak join ini

more info

"click me"


buah jambu yang bertuah :

zezollaatin


itu sahaja..


Wink-wink

05 April 2011

BEN ASHAARI GEGAR 1000 BLOG : SOALAN BONUS !

Assalamualaikum..

anneyong haseyo..

soalan bonus pulak..

nasib aku on9..

kalo x , mesti dh ketinggalan..

Layan jerw la..



more info "click me"



Laju gila

Day : Sunday
Time : 7.00 a.m

weather : RAIN

Sejuk nye pagi2 nie..

errrrr....*mengigil..

Eh mane nenek nie...

nek..!!*memanggil..

awal nye pegi pasar...xpe la..jap gi balik la tu..

sambung tdow balik la..

zzzzzzzz


Time : 9.30 a.m
weather : Rain


Oit shou,bagun...Dah pagi dah nie..

mane ad pagi lg nek? matahari xde pon..*mamai

memang la matahari xde shou oit..sebab kat luar tu ujan la...
dah bagun cepat..nenek dah beli kan sarapan..

hmmm...baek nek..*mamai..

sebelum tu,cuci muka & gosok gigi dulu..nnti x jambu lak..

ok nek..*mamai.


Setengah jam kemudian

Nenek beli kan ape..?
shou dah lapo nie..hehehe..

nie nenek ad beli kan kuih donut..bkn donut big apple or dunki donnut..
donut tepi jalan jerw ..

xpe la nek..lagipon shou dh lapo nie...shou makan dulu yerk..
yum yum yum...nenek dah makan..?

nenek dah makan td..*bad mood

o0...asal muka nenek mcm bad mood jerw..cecite...

tadi pegi pasa atok kamu yang hantar...
biasa la time balik nenek selalu balik naek bus...hari nie nenek balik naik teksi..=.='

o.O..naik teksi?
knp xnaik bus?

nenek tunggu bas lame sgt2..
bisul bontot nenek tunggu lame2..selalu cepat je bus sampai..tp hari nie tetibe lambat sampai lak..
pastu dekat 10 buah taxi panggil suro naik..laju jerw suro org naik taxi dia..
nenek pon dah xtahan,xsampai hati nak biar kan shou sorang2 kat umah tu..nenek pon naik la taxi..=.='
Tapi bila nenek dah naik taxi tu..Dia pulak bawak macam Siput/kura-kura...=.='...bila pggl custermor suro naek laju je..bila dah naik bawak mcm errrgghhhh.!!!!!!..mahal pulak tu dia charge..abis duit nenek..




o.O sebab shou nenek naik taxi sebab xsampai hati tgk shou sorang2 kat umah yerk ?
sayang nenek..^^
nenek sabor yerk..len kali jangan naik taxi lagi..


ye la shou..dah cepat habis kan makanan tu..
pasnie tolong nenek masak..

ok nenek..^^


*******************


P/s :
Korunk penah naik taxi?
mahal tak dia charge?
laju x dia bawak?

BEN ASHAARI KASI GEGAR 1000 BLOG ( 2 )



nak tahu lebih lanjut

04 April 2011

Mix song

3 hari Lepas kim dengan shou jalan-jalan pegi Mid valley.

kali nie nenek dia x ikot..

kim hang out dengan kawan2..alang-alang shou ad kat umah kim,bawak la dia sekali..

sies kim jeles tengok shou..

dia bawak awek dia yang kat korea beb..perhh...comel gila awek dia..

look at them



Kami semua enjoy sakan beb..

paling banyak shopping gf si shou nie..=.='

paham2 la girl kan

Sampai jerw umah,kim on Tv bukak Channel Astro Ria 104

shou dah masuk bilik..

Lepas bukak Tv,kim otw nak gi toilet..Tibe-tibe

kim terdengar lagu akim inilah cinta , pastu lagu stacy jahat..

eh!..mix song..?

wow..!..

ingt kan English jerw yang ad mix song..

Dj Earworm - Mix song 2010




Malaysia Pon ad..terkejut aku..

Akim & Stacy - Jahatnya Cinta



Aku baru tahu lagu nie dah lame keluar..=.=''
maklum la kim nie student..kat hostel xde tv...susah nak dpt info lagu-lagu baru yang keluar..
Best Gak mix song malaysia nie..

Tiba-tiba shou dtg dia ckp

weyh,lagu ape nie?

kim jwb la,nie mix song malaysia..best doe..dengar la..

shou ckp,ye ke..nnti la aku dengar..ko nak tahu kim..korea pon ad mix song gak..^^

ye ke kerw shou?..kasi aku tgk..

Hot Kpop Special Mashup 2010 Part 2



Best gak shou..

Sume Best..^^

Terima Kasih / Kamsahanida

Assalamualaikum

anneyong haseyo


update pagi-pagi buta
sebab

Hari nie shou dengan kim gembira sangat.

pejam celik pejam celik dah 4 bulan 1 minggu 2 hari dah aku berbelogging
belog budak bermata sepet ini  telah d'usaha kan oleh seseorang yang mempunyai 2 watak 

iaitu

Kim Dan Shou..

kepada yang selalu follow cerita kami tu mesti tahu kan..^^

actually kami happy sebab follower belog kami semakin hari semakin bertambah wo..

tu bermakna cerita yang kami sampai kan ramai juga yang minat

kamsahanida..^^

dulu mase first time buat belog,kami target setiap 1 bulan kami nak dapat kan 100 follower...

tapi kami x sangka 4 bulan kami berbelog,kami telah mendapat 500 follower..

kami happy sangat-sangat..^^

korunk nak tahu sape yang ber tuah jd follower kami yang ke 500 itu..?

let's check it out





ini belog dia

korang leh check it out belog dia

click kat bawah ni

"taufanribut"

dia nie member group sahabat blogger.

mesti ramai kenal dia.

Sebagai tanda penghargaan kami

kami beri kan award kepada

taufanribut





maaf kami xpandai nak buat award..

ini saja yang kami mampu..


Btw thankz kepada sume follower yang telah follow belog kami..^^

thankz sangat2..^^

03 April 2011

GEGAR 1 RIBU BLOG APRIL BERMULA


Nak tahu lebih lanjut



kasi gegar beb..!!

LeLaki Malaysia Kurang Minat terhadap Entertaiment Korea?

Sejak Kebelakangan ni kan shou rasa xsedap hati je..

shou rasa macam ad orang nak bunoh shou..=.='

Perasaan je kowt...

Dan

Sejak kebelakang nie,

shou perhatikan ramai gak orang wat entry pasal knp perempuan minat korea?..

mesti ramai lelaki anti budak korea kan..

seram wo dengar...

actually,shou pon xtaw kenapa lelaki xmnat korea..

shou rase la kan..maybe sbb :-

  1. maybe sebab orang korea jambu..bdk2 lelaki mesti naek menyampah kan..
  2. maybe sebab dowang rase tercabar dengan gaya seseorang lelaki korea tersebut lebih2 lg dari segi paras rupa dan penampilan.
  3. maybe sebab lelaki melayu sekarang tidak lagi di'pandang oleh gadis-gadis yang minat korea.sebab tu lelaki bengang.
  4. maybe sebab lelaki melayu penah clash dgn gf dia sebab gf dia asyik layan korea xlayan bf dia..
  5. maybe sebab dance korea lagi better dari dance w.a.k.a.k.a
  6. maybe sebab ibu dan kakak/adk perempuan dah conquer TV tu asyik bkk channel korea je..
 itu sume adalah pendapat shou saja..xtaw la betol kerw x..

cousin shou name dia kim..

dia pon melayu..tapi minat korea..

shou tanye la dia asl dia minat korea?




shou rase xsalah kalo lelaki pon minat korea..^^



P/s : sapa ad pendapat lain?..cecite

02 April 2011

Kawan Shou Takut Makan Ubat

Minggu lepas shou pegi pasar..

Macam biasa shou pegi dengan nenek shou...

pergi sane teman nenek

 Nenek suka beli jamu..


shou tengok air jamu Eeww...geli nye..


shou tengok orang tu bubuh macam-macam dalam tu..

Dia letak telur mentah

lawyer tekak shou tengok..

balik jerw umah shou tanye nenek..


Nek,yang nenek minum kat pasar tu ape bende?

shou,meh sini jap...


aduh..!!*kene piyat/tarik telinga...


kamu nie sekolah ke tak shou?

sekolah la nek..ap la nenek ni tanye yang pelik2..


geram tgk kamu shou...eeeeeee
sebenar nye yang nenek minum tu jamu..


sedap tak nek?

perhh..sedap shou..rugi kamu x minum..
stim jerw nenek minum td..



Hebat la nenek..shou nak masuk bilik..nak on9 jap..


jangan lupa study shou...


baik nek..^^


***********************



Welcome to facebook

Email : miako_arisa@hotmail.com
Password : **************************


Friend Request 292

Messages 0

Notification 0

chat 45


Haish..boring nye tak ada notification..

eh,Melisa on9 la..nak chat dengan dia lah..^^

you : Hyep Melisa..
anneyong..^^



melisa : hyep shou..xberapa nak sehat la shou...



you : u sakit ape?



melisa : i demam..kepala pening-pening jerw..


you : u dah jumpe dokter belum?



melisa : i xde mase nak dating dengan doktor ok..


you : no..i mean u dah pegi klinik or hospital belom..


melisa : belum lg..malas..


you : malas?..eh,u tu sakit..baik u pegi..


melisa : lorh..Actually i tak suke la makan ubat..



you : asal tak suke makan ubat?..nanti lambat sembuh la..better u gi hospital cepat..ce tengok ubat tu..mcm gula2..sedap..^^ hehehe..


melisa : memang dari kecik xsuka makan ubat..macam gule2 u kate...?.dah la pahit..



you : o.O....nenek i tadi relax jerw minum ubat jamu...nenek i kate layan minum bende tu..



melisa : nenek u nampak muda la..hahahaha...tgk la lu..nnti i try makan ubat..
thankz coz about me..^^



you : ur welcome..no biggie meh..kita kan kawan..u pegi la berehat...i nak gi mandi nie..
take care..jgn lupa makan ubat yeap..bubye..^^



melisa : ok..bubye shou..^^


click log out


***************************

P/s : kenapa ramai tak suka makan ubat?
shou pon pelik la...ubat kan boleh menyembuh kan penyakit..
yang mereka dok takot makan ubat asal?
pelik-pelik..