Boss Gua

Pages

Hot Drama

27 February 2011

Comel Tapi Berbahaya

Assalamulaikum..Anneyong ..=)

hari nk intro mcm mane yerk...hmmmm..
dok pikir2 jap...

intro dgn teka-teki la..

dalam banyak seranga,
seranga apa yang ad tanduk,
tapi tak boleh terbang..?

hahaha..
jawab..=)

kalo dh dpt jawapan,kasi kat komen yeap..=)

just intro jerp..kalo korang nk jawab d'persilakan jawab..=)
kalo xnak nevermind...


berbalik pada tajuk entry d'atas..

binatang ape yang comel?

aku taw ...yang girl mesti ckp

  • kucing
  • hamster
  • panda
  • koala
  • etc....
Mereka memang comel ...tp....

Mereka tu tak Berbahaya/Marabahaya kerw?

ad setengah BerBahaya juga..



antara binatang yang comel tapi berbahaya tu :

  • Beruang atau d'kenali Bear
Binatang nie popular gak la..selalu jadi watak utama..keh keh keh..

  • Brother Bear 1 & 2..tapi kat sini dowg baik..=)
  • Yogi bear..
Beruang sememang nye ganas gilak..
dalam cite yogi bear..perangai dia mcm gampang..keh keh keh..
pantang nampak family camping..dia mencuri makanan tu..tapi plan sume xjadi..keh keh keh..ngal..
agak bahaya tu...



Tapi kalo betul-betul,korang hati-hati la bila berjumpa En.Bear nie..korang pura-pura mati aw..jgn mati betul-betul lak..susah nnti..


selain itu..

haiwan nie cute gilak la..!!
aku rase haiwan nie tak tdow kowt..
korang nak taw haiwan ape?

Panda si Mata Hitam..=)

aku taw ramai gugirl minat En.Panda nie...sbb dia chubby en..hahaha

dia nie kalo nk d'kate kan ganas hmmm..think....tgk muka mcm baik jerw...

tengok muka dia nie


yang aku taw dia nie ganas kat dalam cite kung fu panda..haha



keh keh keh...

so,jgn la cari psal dgn dia yerk..=)


selain itu lagi..keh keh keh

binatang nie ramai gak ar owg takot..dia memang betol2 ganas
kenal uzumaki naruto?

dia tu la...tapi muka dia ad owg kate comel..?
comel kerw?hahahaha...

act bukan naruto la...Musang tu...


hahaha...baek korang ckp boss dia sweet..nnti binatang tu berubah jadi nie kang


ya..! dia berubah jd KYUUBI..masak la korang...hahaha....binatang paling sweet dalam dunia animasi jepun..hahaha


akhir sekali ...yang terakhir la kan.

dia nie pon watak utama gak..tp dia nie raja segal haiwan la...
dia memang layak d'bg gelaran raja..

dia la Seekor singa..
atau d'kenali Sebagai ASLAN..Perdana Menteri Dunia NARNIA.
keh keh keh..raje tu..hormat sikit yerh....

bagi aku dia nie memang comel..tapi sies aku takut bila tgk dia kat zoo...
seram sejuk & bulu roma meremang bila tgk..mengigil..(time aku tadika la)
tapi dia nie relax jerw..siap leh sembang tu...


Tapi dia nie bila lapar..paham2 ar..korang cabut la cepat2 yerk..

aku ad vdeo tentang seekor singa yang jinak..singa itu dibela dari ia kecik sehingga la besar..
1st aku tgk video nie kat channel 701 AXN..

korang tgk la video nie..nie cerita betul..




Sweet kan...=)


hope korang enjoys dgn entry kali nie...
salam..=)

26 February 2011

Yay Aku Menang

Assalamualaikum.Anneyong..

aku seseme la..=.='

menyirap...sape ad ubat?kongsi2 la sikit..keh keh keh

aku nak kongsi kegembiraan aku nie..

aku telah menang tempat pertama contest "GA UMAR" ..nak tahu pemenang yg len click sini "Pemenang GA UMAR"

Dalam banyak contest,contest nie yang aku menang..yg len blom lg..

hope contest yg len pon aku leh menang gak..

Tahniah juga kat pemenang2 yang len..:)

hadiah nye bleh tahan ar..Topup RM30 tu..sape nak bg en..

duit aku jimat RM25 ringgt..Selalu aku topup RM5 jerp...

ye la aku nie bukan nye contact sape2 pon..kwn2 jerp..

nie kredit ak ad RM30,kira banyak la tu..

Thankz sangat2 to "UMAR"..nanti if buat contest lg ,jgn lupa tag kim yerk..hehe..





19 February 2011

Mat kool Show your Love

"Petang-petang nie kalo dating best kan.Kita dating kat Depan loji nak".kata shou..Lalu yaya terkejot."gila ! ..mana ad owg dating kat loji la ngal".shou tergelak.."hahaha".

yaya berkata " gelak pulak"..lalu shou berkata " eh.! bukan nk dating kat loji la ..hihihi..i guro jerw..kita dating kat tasik nak".


yaya menjawab " main-main yeap..piyat telinga tu..hehehe"

shou bertanye " nak jumpe pukol berapa ?".

yaya " kita jumpa petang nie nak..tapi kat tasik mane?."

shou berkata " ok.!.kita dating kat tasik depan kedai SAMEENA(kedai runcit mamak) nak?.hahaha..

yaya " shou nie..men-men yerp.memang nk piyat telinga tu.tgk la nnti..i jumpe u i piyat2 telinga u".

shou berkata " hehe..i guro jerw la syg " =P

yaya "hehe..taw..saje jerw nk sakat u.Janji aw petang nie datang."

shou " ye i janji sayang,i janji dgn u petang nie mesti i sampai dulu.U pon janji aw"

yaya" ok i janji.K lorh i nk gi mandi.u pham2 la girl nk bersiap berapa lame en hehehe."=P

shou " ok2.lagi pon credit i dah nk kong nie.I pon nk gi mandi.Love u..Take care.Bubye .Assalamualaikum."

yaya" Waalaikumusalam.love u too..Take care too..bubye"

-Call Ended-


Tut Tut Tut Tut...
maaf number yang anda dail bateri habis.sila cuba sebentar lagi.terima kasih


"mane dia nie.Janji petang nie nak jumpe.Tapi dia yg xsampai2 lg" yaya bercakap keseorangan sambil membuat mimik muka menyirap =.='





********************************************



Alamak bateri abis lak.Gi Charge kejap la.shou berkata sambil bersiap.
"aku dah siap nie.mesti dia suka bila jumpa aku.hehe"


Tut Tut Tut Tut ......

"assalamualaikum..hye..sorry2 tadi batery abis..u kat mane?"

yaya " i Dah sampai u taw x.!!!.u nak i tunggu sampai raya kerw?"..emosi yang sangat marah..

shou " sorry sangat2.i lambat siap td..tiba-tiba sakit perut lak..tu yg lambat tu..sorry sangat2 yeah..".

yaya " Oh! ye ke ..=.='..ok2..Cepat sikit aw..i tunggu u"

shou " ok2..sayang u"

yaya " love u too..tcare..bubye"

-Call Ended-



Aku kene cepat nie...gogogo..u can do it shou...shou cakap dalam hati



shou "sebelum tu aku nk beli something untuk dia.mesti dia suke"



yaya "sape lak men telinga aku nie..weyhhh..... ko nie  bo kerw ha?...Eh.! u kerw..dh sampai xbgtaw..kan dh kene Bo td.."

shou " hehe..saje nk kasi surprise..sampai ckp i bo en"..=(

yaya " haha..tu la sape suroh kaco org..hehe..i x sengaja la syg..sowy yerk"

shou " hehe..ok2..sowy sbb wat u tertunggu.sowy aw."

yaya " u janji jerw lebey kate nk sampai dulu la..Cerita gebang la..=P"

shou " hehe..perut wat hal td..so xdpt nk d'elakkan.terpaksa la"

yaya " ye2 i pham..D'sebabkan u lambat,u kene denda..hehe..belanja i ice-cream aw"

shou " hehe..ok2..alang-alang i nak show my love ar..hehe"

yaya " haha..show ur love,bukan dulu u dh bgtaw kerw?".=.='

shou " haha..nie nak ikot mcm akim..tapi nie lain sikit..hehe"

yaya " hahaha..mengada"



shou " saya suka awk"

yaya blushing

shou " kool x?..hehe"

yaya " u dari dulu memang kool la syg"

shou " ini untuk awk..sebelum saya sampai td saya beli bende nie untuk kita."


yaya  "thankz awk..lawa la kayu dia "

shou " saya tempah awk kayu tu.khas untuk u..hehe".

yaya " thankz sangat2..sayang u"

shou " sayang u juga.j0m mam ice cream tu..nnti cair pula"





Dalam Hati Yaya "Shou awak sememang nye cool sayang" =)



P/s : maaf kalo cerita ini mengarut..=)









16 February 2011

kalau la dia ad perasaan

Bunyir petir begitu kuat bagai kan ROCKET NUCLEAR telah meletup.Macam mane bunyi nuclear meletup.?
ntah la.Abai kan.Daun-daun pokok berguguran ibarat Rambut korang yang selalu gugur.Xtaw la sebab ape.Jangan terasa la yerk..aku men cakap jerw..xde kaitan dengan sape..

Tiba-tiba,si momo berkata knp ko nie lembab?.Lalu si yuyu berkata "mulut ko jaga sikit yerk,nie ko ckp lembab yang mane nie?".si momo pula menjawab "asal la ko hari-hari jalan lembab sgt,menyirap aku menunggu".Lalu si yuyu tersentap "memang la aku lembab..lahir-lahir aku dh memang lembab,sampai hati kau sound aku".Si momo serba salah "weyh sorry ar..aku terlalu jujur..sowy yerk..=.='..".

sampai d'rumah , si yuyu terus mengadu kat mama dia , " mama , yuyu selalu kene ejek kat sekolah.kawan2 selalu kate yuyu nie lembab".Lalu mama berkata " sabar la nak.Dah takdir kamu d'lahir kan begitu.Macam mane pon kamu , mama tetap sayang kan kamu". Dengan hati yang gembira Yuyu berkata " yuyu sayang mama,terima kasih kerana lahir kan yuyu"..Mama terharu sangat " mama bersyukur dapat anak seperti kamu , walaupun kamu lembab,kamu tetap anak mama".

Ini lah aku seekor Siput.

moral : 
jangan la kita sering kali kutuk orang len..

kalau la haiwan tu ad perasaan..




13 February 2011

Aku Pernah Belajar & say No to "Valentine Day"

Assalamualaikum..Anneyong haseyo..

di'pagi yang indah nie Aku ingin  share sesuatu dgn korang..=)

hope korang sudi membace la yerk..=)


It's All about Valentine..=)

14 February - esk la


Sies Aku cakap aku xpenah Sambut 14 Februari tu.Keje aku 14 Febuari dulu Gi cyber cafe jerw.Layan game..=)


Valentine?
Hari kekasih?
eeeuwwww..
geli bila mendengar Hari kekasih..
aku lagi suka tgk parent aku sambut ulang tahun perkahwinan mereka
lagi sweet.


Valentine?
bleh bahagia kerw bila sambut?
ntah la.mcm bodo jerw bila sambut...


Valentine?
Aku rase membazir jerw beli hadiah.
wat pe la korang beli hadiah time nie..
len ar time nie bufday couple or bufday GF/BF korang leh ar terima..
Baik korang tunggu Bufday GF/BF korang..aku rase time tu lg sweet bila d'sambut.


Valentine?
dari mane dtg nye sambutan ini?
korang taw?
jgn men sambut jerw..


Time F4 aku ad amek Tassawur.Tajuk besar  Bab 1"Asas Pemikiran Islam".Unit 9 "Pengaruh yang merosakkan Pemikiran".

tajuk nie mcm best.time aku fikir mest belajar tentang gothic , punk ,black mental..Tapi aku xsangka lak Valentine Tersenarai dalam bab tu..

yang aku belajar kat unit 9 tu

Bentuk Ancaman
  1. menyalurkan hiburan keterlaluan hingga melalaikan dan melupakan tuhan seperti Black Mental,Punk,muzik rock dan sebagainye
  2. Menyemai budaya yang bertentangan dengan islam seperti merayakan "VALENTINE DAY",mementingkan kebendaan dan sebagainye.
ad lagi tapi tu yang len..so aku bg 2 jerw.


Pastu ustazah aku ad bg note sejarah tentang ape itu sebenarnye valentine days nie..

Sebelum abad ke-17 masihi, masyarakat Rom meraikan Hari 'Valentine' pada 14 Februari setiap tahun sebagai hari mencintai tuhan atau patung pujaan mereka. Dalam sambutan itu, mereka mengorbankan anjing dan kambing betina, kemudian darahnya dilumur pada tubuh dua orang pemuda. Tubuh yang berlumuran darah itu dibasuh pula dengan susu sebelum diarak ke tengah-tengah Kota Rom.

Ketika perarakan berlangsung, pemuda itu memegang kulit anjing dan kambing betina yang masih berdarah dan memalit darah berkenaan kepada sesiapa saja yang mereka jumpa. Gadis-gadis Rom amat gembira jika mereka dipalit darah oleh pemuda terbabit, kerana mereka percaya darah itu dapat menghalang mereka daripada menjadi mandul.

Dalam hati aku mase tu,perrhhhhhh...nasib baik aku x sambut Valentine day tu..
Rupa nye ad sejarah.Baru aku taw..

so korang-korang sume terumata yg ber'couple tu..Jangan la sambut Valentine day nie..
buang masa , buang duit jerw...Xsemesti nye xsambut kite xsyg gf kite..
kita x sambut pon , kite tetap syg dia kan..=)

jom ramai-ramai


baik kite sambut Maulidur Rasul 12 R.Awal 1432 / 15 Feb 2011..
Selasa ini...lagi baik kan..tande kita ingt kelahiran Rasullulah.


salam suma..
=)

12 February 2011

Bengang Dengan Mereka

D'malaysia sering berlaku kejadian yang tidak di'ingini.Terutama nye jenayah..
Jenayah kini kian menjadi-jadi.Rogol,Ragut,Budak hilang,bunuh & lain-lain..

Aku paling x suka kalo kejadian ini berlaku.Lagi-lagi kalo ia berlaku berhampiran Kawasan tempat tinggal aku..
Mesti la tkot kan..Mane taw apa-apa akan terjadi kat kita & family.

Aku x pham kenapa dowg nk buat pekara yang x berguna tu.Baik dowang gi surau,kerja kerw..kan baik..nie x..
nak pegi wat bende2 yang memalukan tu kenapa...ish3x...x paham d'buat nye..

kalo la aku dapat dowang nie..

  • aku nk pukol dowang sampai aku puas hati..pijak muka dia puas2..sampai dia xbleh gerak
  • kalo bleh nk jerw baling batu a.k.a rejam sampai mati.
  • potong kaki dia dgn korek biji mata dia..biar dia xbleh wat jenayah lg..padan muka..


hahaha..padan muka..baru puas hati aku..

kalo korang,korang nk buat ape kat dowang nie?


11 February 2011

Award Daripada Putry

Assalamualaikum.anneyong..

Hari nie aku balik-balik dari unisel jerp aku dah dapat award..

award dari putrybee

dia kawan aku..

aku knal dia kat Fb jerp..Rapat seyh..

Nie la award nye..




cute mcm Putry en..

dia bg award nie sebab aku di'antara yg telah follow dia..=)

Thankz sangat-sangat..=)


dia ad tinggal kan soalan..

kene la jawab en..

soalan nye ialah :-


1. Sape yang tagged kat kauorang AWARD neh ?
  • putry la yang tag...thankz...^_^
2. PUTRY BEE neh orang dia macam mana ?
  • seorang yang manje =)
3. Kenal PUTRY BEE ke tak ? Macam mana boleh kenal PUTRY BEE neh?
  • kenal kat Fb..kebetulan kami group blogger same..
4. Apa nasihat or kata kata manis untuk PUTRY BEE ? HAHAHA !
  • chayok2.!!
5. Kena follow PUTRY BEE dulu tau !
  • Dah follow dah..=)
5. Please tagged to 5 blogger only okay !

thankz to putry..=)

06 February 2011

Contest Saya Suka buat Peace

Salam..Tadi aku belek-belek ar Updating Reading list..
Ternampak Entry Contest.Try bukak..mcm best jerw..Nk join la...
Aku suke join contest pica-pica nie..=)



babyglarothic


Syarat-syarat nye


1)haruslah menjadi follower blog babyglarothic
....
2)copy banner diatas & letak di sidebar berserta link contest ni
3)ok...pic yang ingin dipertaruhkan haruslah mempunyai simbol "peace"...contoh sila lihat banner ea ;))
4)pic yang dipilih akan dinilai berdasarkan korang punya kreatif... edit segala bagai dibenarkan. selepas tu,sila tinggal komen disini beserta link ke blog anda
5)tarikh tutup pada 13/02/2011..tarikh ni dipilih sebab tarikh cik blog start couple dengan encik munchet...hehehe
6)peserta harus tag 5 orang kawan untuk join contest ni
7)hanya 1 pemenang akan dipilih... tetapi jika mendapat sambutan, cik blog berbesar hati memberi hadiah kepada 2 pemenang


*************************

Nie la pica aku...Peace

*************************


Dia cakap kene tag 5 orang..

aku tag dorang nie : 




********************

Gud Luck..

=)



Bila Aku Dah Pergi.

Assalamualaikum.Anneyong.

Hari Ini Aku ad Berita sedey.=(






Semenjak aku hidup aku bersyukur sangat-sangat..
kerana aku la juara dlm ber bilion-billion anak sperm..
aku berjaya melepas kan diri,Dan Selamat dilahirkan.



Masa aku kecik..=)



Semenjak aku hidup
banyak kenangan suka dan duka telah aku lalui..
Dari zaman Tadika hingga la kerw Zaman Universiti..
Tapi Kenangan kegembiraan aku paling best pada Zaman sekolah menenggah..
Pada Zaman itu Mama & Papa Sering ad bersama aku.Aku mula ramai kawan.Tipu la kalo aku x Bercinta.Pernah juga bercinta..
First love aku masa aku Form 4..Malas nk cita part nie..Nanti betambah sedey.Sbb aku dh penah post pasal dia yang bertajuk "SARANG HAE..? APE TU ..BLUIRR..."..kalo korang nk bace boleh cari kat BLog Archive.Kat sekolah orang boleh terima style rambot aku.Time tu rase happy gila,bila ramai follow..=)
Cikgu Math sume sayang aku.Dorang sangup beli kan aku buku latihan math.Bg percuma jerp.Kat kelas aku math top 1st.Terima kasih Cikgu.Kim Tak lupa jasa baik cikgu semua.


Kenangan duka aku pula
Time Zaman aku memasuki Alam Universiti.
Aku mula rasa jauh dgn family.Aku hidup bersendirian.Aku xpenah jauh dari family.
Tapi nasib baik My cousin "syukri" ad.aku slalu lepak dgn dia.Saat itu aku mula dapat kenalan baru Baik lelaki mahu pun perempuan..Aku knal lelaki yang same Fakulti dgn aku jerp.Yang perempuan campur.Yang penting lagi ramai kawan lagi bagus kan.Masuk tahun nie dah 2 sem aku blaja sana..Alhamdulillah suma nye ok.Tapi sejak aku potong rambut style baru,org sekeliling xdpt terima dgn style aku..Tapi xpela "aku punya rambut suka hati aku la.."..^_^..Dlam hati Touching gila bila org kutok..



************


Baru - baru ini aku telah dapat kwn baru.Aku kenal dia kat Fb jerp.Nama dia nana malik.Kebetulan dia kwn dgn kwn Fb aku gak iaitu Wawa.Thankz nana sudi kawan dgn kim.Thankz sebab selalu wat kim happy & tersenyun sepanjang kita berkawan.


************

Bila aku dah pergi mama & papa jage diri elok-elok yerk..abg selalu ingt mama & papa..

Bila aku dah pergi Adik aku jgn lupa stdy elok-elok.Jaga mama & papa bila dah besar nanti..korang cari kerja yang bagos2.Supaya mama & papa gembira

Bila aku dah pergi,to kawan2 korang jangan la asyik gado jer yeap.aku suka tgk korang gelak-gelak..Kerana ia menghibur kan hati aku..Terima kasih sbb sudi ber kawan dgn aku..Kalo aku ad wat salah aku mintak maaf sangat - sangat.

Bila aku dah pergi,to Ex couple,aku mintak maaf sangat -sangat kat korang suma.Kalo aku ad wat salah aku mintak maaf sangat.aku dah cuba jd terbaek untuk korang..Salah korang suma aku dah maaf kan.korang jgn risau yerp..

Bila aku dah pergi,to nana malik,Terima kasih sebab sudi berkawan dengan kim.Sorry sangat-sangat sebab Ter "like wall yang u hantar kat wawa".Terima kasih juga sebab buat kim tersenyum..=)
if kim ad wat salah kim mintak maaf sangat-sangat.


************



















Aku mintak maaf kat korang suma 

Pada petang ini aku dah kene pergi balik kat






hostel


Di



Aku nak cuti lagi..Xnak Pergi unisel.

Sedih mao pergi sana.


******************


Enjoys...

=)

02 February 2011

1st time dapat award..

Assalamualaikum..Anneyong..

Seperti tajuk yang tertera di atas menunujukkan bahawa aku telah menerima award.

Pemberi award telah wat entry pasal aku sempena pemberian award ini

dia telah edit kan 1 pic..

tengok nie.

aku minat dowang ni =)

                       Kim bum                             Sunny
                     Kim tae yeon              kim hyun joong


i'ts Me kim Heeruul..=)


yang mane 1 same..hahaha..


nak taw award daripada siapa?


aku dapat award daripada Mylla teuki's a.k.a Chingu.

nie la award nye..tweet tweet 




Thankz sangat-sangat.kim hargai award ini..=)


Dia ada bg soalan.so aku kene la jawab..

soalan-soalan nya adalah : 


Addicted pada facebook & twiiter? knp?apa yang besh shanggat?
  • minat sangat.sbb leh lepas kan tension kat situ & boleyh kenalan dgn ramai korean lover..:)

Berapa lama oppa spend  time if skali on9.?

  • tak tentu.sebab.kadang2 lama gila..=)

Mana best,real Frens or online frens ? why?
  • dedua best.sebab real fren & online frens boleh membantu bila kita ad masalah.

Group korean mana yang best dan sangat2 menarik perhatian oppa?
  • of coz la Ss501.dorang punya style perhh..!! smart2.& lagu2 dorang berlainan ad yang slow,hiphop & rancak.tu yang xbosan bila dgr..=)
Story pasal award Ni
  • haha..award nie bermakna sbb nie award pertama kim..kim ucap kan terima kasih bnyak2..=)

Ceritakan 5 perkara pasal diri sendiri
  • still study kat unisel
  • seorang yang suka senyum
  • kadang2 touching dalam hati
  • sabar
  • suka bahan owg.haha..!!
Oppa suka..=)

thankz  Mylla Teuki's





01 February 2011

Hanya Kerana Muzik

Orang cakap kalau kita suka pada seseorang yang kita tidak kenal,secara automatik perangai kita akan berubah.Seperti angau dan senyum seorang diri.Betul ke kalau kita betul-betul suka kat orang tu,kita akan menjadi sangat pemalu bila berhadapan dengan dia.Susah kita nak luah kan perasaan suka , sayang , cinta kita terhadap dia kalau kita mempunyai perasaan malu.Macam mana kita nak luah kan cinta yang telah lahir dari hati yang tulus dan ikhlas ini?


***********************

Aku kim.Name betul Amierul Shazwan B. Sarian.Kim tu name korea.Aku ini fanatik terhadap entertaiment artis korea.Aku Seorang Penulis lirik lagu.Cita-cita aku sudah tercapai.Aku minat terhadap ayat-ayat yang menyentuh perasaan apabila dibaca dan bunyi-bunyi yang merdu.Aku mula meminati dalam bidang ini sejak aku di bangku sekolah menengah lagi.Pada waktu itu aku hanya memikir kan pelajaran dan kelab koir yang aku sertai.Banyak Pertandingan wakil sekolah koir yang aku sertai.Tapi nasib tidak menyebelahi.Mungkin kerana suara aku yang ke laut itu telah membuat group koir sekolah aku kalah.hahaha.Niat d'hati nak jadi penyanyi.Tapi tak payah la,tak ada bakat.Itu yang sekarang ini aku jadi penulis lirik saja.


Aku mula menjadi penulis lirik apabila aku habis belajar di sebuah kolej.Pada waktu aku belajar di kolej banyak pekara aku telah belajar.Bukan setakat muzik saja aku belajar.Malah aku telah belajar dan mengenal  apa itu cinta yang selama ini aku tidak ambil tahu.Aku masih ingat lagi pada waktu itu .............


***********************


"weyh fara!!.Ko nak pegi mane tunggu la aku.." jerit  nana sambil termengah-mengah.Name penuh  Nur Farhanah Nadiah bt Ab Malik.Ijazah muzik Nyanyian"aku nak pergi cafe cendol mak cik minah,cepat la.Nanti habis pula".kata fara dgn perasaan yang tidak sabar.Nama penuh Nurul Farah adibah bt Samad.Ijazah Seni Tari"yela-yela".kata nana dgn keadaan yang begitu letih.Sampai saja di cafe mak cik minah,"weyh order mane!!!!!.xde orang keje kat sini ke".Fara begitu marah kerana tak ada orang ambil kat order."abang,kitorang nak order" kata nana."eh,macam pernah nampak la dia ni.jap try ingat balik,kat mane yerk.hmm.Tak pe la.May be salah orang kot".Nana berkata dalam hati."cendol pulut ad tak?".kata fara."cendol dah abis la,tinggal ABC je".kata pelayan lelaki itu."boley la ABC 1.Nana ko nak order ape?".kata fara."Saya nak u.Ehhhhhhhhh..!!!.tak-tak.Tersasul.sorry sorry.Bagi air suam 1..heeee".Kata nana dengan muka yang merah.Nana sering kali minum air suam kerana ingin menjaga suara nya yang merdu itu.


"kim,penat betul dorang tu".kata mak cik minah."sape mak cik.?".tanye kim sambil membuat ABC."perempuan yang kamu ambil order tadi tu la."kata mak cik minah."oh dorang ke,maybe dorang baru habis kelas kot,tu yang nampak penat jerw tu."jwb kim."mak cik,kim nak hantar kan order ni kat dorang"."waaaaa,mcam sedap jerw ABC ni,abang buat yerk?".tanye fara."abang?hahahah..kita sebaya la.a'ah abang yang buat".jawab kim sambil tersenggih."Dan ini  air suam awak,sambil senyum mata tidak berkelip memandang nana"."nana juga melihat dengan mata yang tidak berkelip.".tiba-tiba ad satu bunyi menganggu suasana mereke "ehem ehem,dah puas dah pandang anak dara orang?".ajuk fara."eh,maaf".kata kim."takpe-takpe".jawab nana.


"mak cik,kim balik dulu yerk,jap gi ad kelas".kata kim.Kim mengambil Ijazah muzik & bahasa."baik la kim,hati-hati dalam perjalanan".pesan mak cik minah."ok".jawab kim.Kim lalu di hadapan fara dan nana."weyh fara,aku rase aku pernah nampak dia la.".kata nana."ko biar betul,yang aku tahu dia keje sini".jawab fara"."ye betul,aku tak tipu,muka,mata,rambut & senyuman dia sejibik macam dia".kata nana."ko jangan men gila,care ko cakap ni mcm ko angau kat dia jerw.".sakat fara."ish".nana sambil tersenyum =)."dah dah.jom balik".kata nana.Dalam perjalanan pulang Nana terbayang-bayang kan lelaki tersebut.



"siapa la perempuan yang order air suam td tu.cantik la.".kim berkata dlm hati sambil tersenyum keseorangan =).
"aku mesti cari dia".kata kim dlm hati.Kim berharap boleh bertemu dengan nana lagi.Kim pergi ke kelas dengan hati yang gembira.


***********************





Pada pagi yang indah ditemani udara yang nyaman,"weyh ko ni apahal senyum sorang-sorang?.gila kerw".Kata syuk kwn sebilik kim."ad la.rahsia..hehehe".jawab kim."sejak bila ko pandai berahsia nie,selalu ko cerita jerw kat aku".tnye syukri."macam ni,semalam kat kedai makcik,aku ad ambil kan order kat 1 meja nie,ad 2 orang perempuan.yang sorang tu lawa la..=)".jawab kim."patut la,sebelum ni,ko tak penah lak mcm nie.Tu yang aku pelik tu.ko taw x name dia?".tanye syuk."name dia?jap aku nk ingt balik,hmmm,aku xtnye dia lak,tapi aku ad dgr kwn dia sebut nana".jawab kim dengan confident."sies ko dengar name dia nana?".tnye syuk kepada kim dengan emosi yang begitu terkejut."sies la aku dengar name dia nana.Knp weyh?."Sebenarnya,nana tu sama kelas dengan aku la sengal".jawab syuk."ye ke nana tu sama klas dgn ko.?".kata kim dengan muka yang gembira + terkejut."ye betul.dia amek sama course dengan aku gak.jangan mimpi la ko nak dpt dia"."


"knp ko ckp mcm tu?".soal kim."dia tu sombong la.dah ramai try nak couple dengan dia tak dapat".jawab syuk."ko tolong aku bleh,aku malu la nak jumpe dia,ko tolong bg num aku kat dia leh,please please..?".kim merayu."ye la nanti aku tolong ko.=)".kata syuk."thankz,mcm nie la kwn.=)."kim senyum tanda gembira..=)."aku nak pegi kelas nie,ko tak ad kelas kan,ko jaga rumah..aku gi dulu,salam".pesan syuk."tengah hari nanti aku keje la,wasalam".


Kelihatan ramai pelajar dah masuk kelas dan lecture masih lagi belum masuk.Syuk melihat sekeliling untuk mencari tempat duduk kosong.Syuk mengeluh haihz,"penuh pulak".Cari punya cari,Syuk ternampak i kerusi ad beg tapi tak ad orang duduk.Kebetulan sebelah itu tempat duduk nana.Syuk berkata dalam hati "ad chance nak tolong kim nie.".Lalu Syuk menuju ke tempat duduk tersebut,Syuk berkata "tempat nie ad orang x?".Nana jawab " tak..kenapa?,ko nak duduk?,jap aku angkat beg".Lalu Syuk tidak mensia-sia kan peluang ini dia terus duduk dan mengucap kan "terima kasih nana =)".Lalu lecture pon sampai.Mereka focus.


Selepas saja habis waktu kuliah tersebut,Syuk tidak lepas kan peluang untuk memberi num kim kepada nana.Lalu syuk terus memanggil nana "nana tunggu jap".Nana dan fara menoleh kebelakang dan berhenti,nana  berkata "ko nak ape?".

baby baby baby ohhh!!
nada dering baby kedengaran

Itu bunyi fon fara.seseorang sedang call dia."weyh nana aku g depan kejap,nak jawab call".ok ok.


Syuk tidak lupa pesanan kim tadi lalu dia pon menanya kan sesuatu sebelum dia memberi num kim "semalam korang ad minum cendol kat cafe makcik minah x?
Nana pon menjawab pertanyaan itu " Ad.tapi aku tak minum cendol pon..Kenapa ko tanye nie?".Syuk menanya kan lagi soalan yang agk panas " sape yang amek order korang semalam?".Nana dengan hati yang panas menjawab " yang ko banyak tanye ni apehal.!!!!!..Ad lelaki mate sepet yang ambil kan..knp".Syuk terkejot apabila nana menjawab dengan suara yang tinggi."relax ar weyh,public nie..jangan ar tinggi kan suara.Actually aku nak bagi tahu something ni,budak yang ambil order korang semalam tu,dia kawan aku.Name dia kim.Dia amek Ijazah muzik dan kebudayaan.Dia suroh aku bg num fon dia kat ko,ko nak tak".


Nana Begitu Terkejut apabila mendengar Syuk berkata sedemikian.Nana jadi gagap.Rase panas tadi dh hilang berubah menjadi sejuk kat dalam peti ais."be be be  tol kerw dia bagi num fon dia kat aku".Nana menjadi gagap.Kelihatan Pipi kanan dan kiri nye merah.Itu tanda dia suka dan begitu malu.
Syuk begitu pelik melihat perangai nana yang begitu marah tadi,tiba tiba sekelip mata berubah menjadi seorang yang pemalu.Lalu syuk menanya kan lagi " ko nak tak num fon dia?"."aku nak,ape num dia?".Tanpa melengah kan lagi syuk terus memberi num kim."nie num dia 001-***-***-".."thankz weyh"."dia pesan message dia perkenalkan diri,jgn misscall,kalau misscall dia tak layan.tu jerw,k larh aku gerak lu bubye."Syuk terus meninggalkan tempat tersebut.


Nana Begitu Happy sehingga tak dapat nak berkata apa-apa.Nana Rase nk melompat jerp then say "yay" ..
"weyh fara aku dah dapat num budak yang kerja kat cafe cendol tu yayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!.".Nana terlalu happy sehingga pelajar lain yang lalu lalang d'situ memandang pelik terhadap dia."hehehe..sorry sorry,Fara jom balik"..


***********************

lagu rihanna - love the way u lie
Just gonna stand there and watch me burn
Well that's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
Well, that's alright because I love the way you lie
I love the way you lie

Nada dering fon kim berbunyi sampai abis tapi tidak di angkat

"weyh kim!!,Ad orang call ni.cepat la mandi."

Kejap kejap

Just gonna stand there and watch me burn
Well that's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
Well, that's alright because I love the way you lie
I love the way you lie

berbunyi lagi

Tup tak doomm..!!!.Kedengaran bunyi benda terjatuh."Aduh!!.."sakit nya kaki aku"
"weyh Syuk amek fon aku cepat,mane taw nana call kerw".."kalo ye pon jangan gelabah weyh,benda nie tak ke mana pon".kata syuk.Kim sudah lame menuggu panggilan daripada nana..Barangkali itu nana yang call,itu yang kim kelam kabut sampai terjatuh.Lalu kim terus answer call itu.kelihatan num yang tidak dikenali.

"Assalamualaikum.hellooooo,ad orang tak?...kenapa diam jerp"

Lalu kim end call."apa lah dah call tak nak ckp pula".kata kim seorang diri.
"weyh nana asal ko diam jerw,tadi kata nk call sangat.bila dia dah answer,ko plak senyap.".kata fara.
"actually aku segan ar  nak bercakap dengan dia.Ko taw kan aku suke dia."kata nana."ye aku taw ko suka dia.ko tunggu la ap name dia kim yerk,ha ko tunggu kim call balik".jawab fara.Nana Teringat pesan Syuk tadi " syuk cakap kat aku tadi,kim tak kan call or message num yang dia tak kenal"."oh ye ke,dah tu ko call la dia balik".kata fara."ok2".Nana sedang call kim..


Just gonna stand there and watch me burn
Well that's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
Well, that's alright because I love the way you lie
I love the way you lie


nada dering fon kim


"sapa lagi la yang call tengah-tengah malam ni."

"assalamualaikum.hello..nie sapa"

"wasalam.hello.u ni kim yang keje kat cafe makcik minah tu kan.?"

"a'ah i kim,kamu siapa?..sedap suara u"

"hehe.ye ke..hmm..nak nama penuh or nama setengah?hehee"

"nak dedua senang sikit."

"yela-yela,Nama penuh Nur Farhanah Nadiah bt Ab Malik dan name setengah nana jerp.kejap,i taw nick name kim jerp..nama penuh tak tahu pon..ap name penuh u..?"

"sedap la nama u nana.=).nama penuh i Amierul Shazwan b Sarian,
eh nak tanye ni,mane dapat num nie?"

"sorry lambat call..bukan kim suroh syuk yang bagi num kim kat i kerw?heheh..kantoi"

"xpe2..a'ah,hehhe..thankz coz sudi terima.actually saya tringin nak knal dgn awk nana".

"no biggie la meyh..ye ke..waaa..terharu nye.Actually i pon..=)"

"eh.! betol kerw nie nana?"

"betul,saya suka tengok kim senyum kat i hari tu,ingt x?"

"ingat-ingat.time tu u order air suam kan.hehe"

"a'ah betul tu..hehe..lawa rambot kim..style korea kerw?"

"a'ah..kim nie minat korea..pelik kan lelaki minat korea"



Mula pada saat itu mereka berkawan.tetapi masing-masing tahu yang mereka saling mencintai.



***********************

1setengah tahun mereka telah mengenali antara satu sama lain &  berkawan.1 setengah tahun juga lah  mereka belajar muzik bersama-sama.Ini dah semester akhir.Kim masih lagi malu untuk meluah kan rase cinta nya terhadap nana.Kim ingat lagi kata-kata syuk "jangan mimpi la ko bleh dapat dia".Mungkin di sebab kan itu kim tak nak luah kan perasaan nya..Selain itu,kim juga tidak bercinta,ini cinta pandang pertama kim terhadap perempuan.Kim takut cinta nya di'tolok.Kim tidak mengharap kan itu.


Suatu petang ,di hadapan tasik bersama angin yang bertiupan menemani udara yang nyaman serta segar.burung-burung berterbangan secara berkumpulan  bertweet - tweet. 


kedengaran ad orang terpijak daun kering lalu nana menoleh kebelakang."kim..!!..jangan nak tekejut kan nana .nie kenapa lambat datang nie?.janji pukul berapa?.sampai pukol berapa?..ish3x..teruk benor pangai kim nie..hehe..nana guro jerp..=P"..Lalu kim meminta maaf kerana lambat."sorry late,kim cari gitar kim tak jumpe2..tu yang lambat.sorry sangat-sangat  yerk..".Nana terkejut " ha gitar?.cakap pasal gitar,nana terlupa nak bawa gitar la kim..sorry-sorry.Nana betol-betol lupa.sorry yerk..=)..Kim menjawab " xpe =)..".


wow depan loji,romantik tu..Kim memerli nana..sebab nana yang pilih tempat.Nana balas balik "eh! bukan loji la.Ni kan tasik kat depan dewan.kim ni nak makan tapak kerw?hehe..=P".."Kim guro jerw la nana.."..hehe..Saje nak buat nana terhibur..=).


Kim kata nak jumpa nana ad benda penting yang kim nak bagi.Penting sangar kerw sampai perfume kim ni 1 batu pon dah bleh bau..hehe..Lalu kim berkata "eh,wangi sangat kerw?,nie kerja syuk..dia spray lebih-lebih tadi..=P".So,kim nak jumpa nana nie kenapa..?..Benda apa yang kim nak bagi kat nana..Nana tak nampak kim bawa papa pon,gitar ad la.kim nak bagi gitar tu kat nana ke?..hehe..=P..Nana cuba menyakat kim.


Tiba-tiba suasana berubah menjadi dingin..Kim senyap.Nana pula hairan melihat keadaan kim yang tiba-tiba saja senyap.Nana menanya kan sesuatu,kenapa kim tiba-tiba senyap ini?.Lalu kim menjawab soalan yang d'pertanyakan oleh nana,Actually kim,sambil menitis kan air mata.Nana merasa risau,lalu nana berkata,kenapa nie kim?.ad apa-apa yang tak kena kerw?.Kim menjawab,Actually kim nak luah kan perasaan kim terhadap nana,kim Dah lama kim simpan perasan ini.Cuma kim tak pandai nak berkata-kata.Jadi,benda yang kim nak bagi kat nana itu ialah hati kim,kim hanya mampu meluah kan perasan kim melalui nyanyi.Lagu ini kim cipta supaya kim dapat luah kan segala nya kepada nana.

Sudi ke nana mendengar luahan cinta kim  terhadap nana melalui sebuah lagu?.Lalu nana berkata "nana akan mendengar luahan cinta kim"..kim berkata,Thankz..Nana dengar kan .only just for u.


Dengar kan




Inilah Cinta


Terpegun ku melihat kamu

Bergetar hatiku memandang mu
Dan terus datang mencuba
Adakah khayalku menjadi nyata

Oh resah hati gelisah

Ku takut tak diterima
Rupanya kau juga sama
Seperti aku merasa cinta



Mungkin inikah yang dinamakan cinta
Hati gembira rasa bila kau kata cinta
Siang yang suram kini menjadi ceria
Hati yang gelisah akhirnya kini menjadi bahagia

Oh resah hati gelisah

Ku takut tak diterima
Rupanya kau juga sama
Seperti aku yang merasakan cinta


Sungguh susahnya aku mendekati mu

Mengambil kesempatan untuk tunjukkan cintaku
Rasa bahagia bila kau menerimaku
Indah semuanya hilang semua resahku
Kita berdua kini menjalin cinta
Inilah cinta kita
Akhirnya kini menjadi bahagia

Inilah cintaku

Inilah sayangku
Inilah cinta

 saya suka awak


***********************


Air mata Kim mengalir,itu menanda kan bahawa cinta nye terhadap nana begitu ikhlas.Kelihatan mata nan penuh dengan air keemasan.Ia betul-betul menyentuh perasaan Nana.Lalu kim berkata itu la yang terpendam dalam hati i.Baru sekarang i dapat luah kan.Nana begitu terkejut sambil berkata di dlm hati."betul ke kim cakap macam tu kat aku.?".

Actually Nana pon ad bende nak bgtaw kim.Memandang kan kim pun menyanyi kan lagu untuk nana.Sekarang nana pula nyanyi kan lagu untuk kim.boleh?.Pinjam guitar kim.Lagu ni nana buat khas untuk kim sorang jerw kat dunia ni.

Kim dengar kan yerk..ikhlas dari nana





Just The Way You Are (girl version acoustic)


video




Oh, his eyes, his eyes make the stars look like they're not shinin'
his hair, his hair falls perfectly without her tryin'

he's so beautiful

And I tell he everyday



Yeah, I know, I know when I compliment he, he won't believe me

And it's so, it's so sad to think that he don't see what I see

But every time he asks me do I look okay?
I say



When I see your face

There's not a thing that I would change

'Cause you're amazing
Just the way you are



And when you smile

The whole world stops and stares for awhile

'Cause boy, you're amazing
Just the way you are



He lips, he lips, I could kiss them all day if he'd let me

He laugh he laugh, he hates but I think it's so sexy

he's so beautiful
And I tell he everyday



Oh, you know, you know, you know I'd never ask you to change

If perfect's what you're searching for, then just stay the same

So don't even bother asking if you look okay
You know I'll say



When I see your face

There's not a thing that I would change

'Cause you're amazing
Just the way you are



And when you smile

The whole world stops and stares for awhile

'Cause boy, you're amazing
Just the way you are



The way you are

The way you are

boy, you're amazing
Just the way you are



When I see your face

There's not a thing that I would change

'Cause you're amazing
Just the way you are



And when you smile

The whole world stops and stares for awhile

'Cause boy, you're amazing
Just the way you are, yeah


**************


kim memuji nana.Waaa..clap the hand..=)..sedap la suara nana..petua minum air suam bnyk2 yerk.Nana Buat lagu ni khas untuk.Kim mengucap kan terima kasih sangat-sangat.Kim merasa kan diri nya di'hargai.Kim gembira teramat sangat.Nana pon terlalu happy sehingga air mata nya tidak berhenti-henti mengalir.Terima kasih kim kerana menyintai nana.Nana pon cinta kan kim.Dah lame nana tunggu saat macam nie.Terima kasih kim..Lalu kim memberi gitar tersebut kepada nana..Terima la Gitar ni sebagai tanda Relationship kita as couple.I love u Nana.Love u too kim..♥


**************

Itulah kenangan yang aku masih ingat sampai sekarang.Aku takkan lupa sampai bila-bila.Nana pula dah jadi seorang penyanyi yang berjaya dan d'hormati.Sekarang ni kami bekerja bersama-sama.Susah senang kami tetap hidup bersama..=).Masuk ni Dah 3 tahun kami couple.Maybe Akhir tahun ini kami bakal bernikah.Doa kan kami bahagia yerk...=)




**************


P/s : cerita ini tiada kena mengena dengan yang hidup atau yang telah meninggal.
        hasil karya kim sendiri.tidak tiru mane2 koleksi.
        hope korang enjoys..:)